سه شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۹
کد مطلب : 95035
در‌پی توهین به شورای نگهبان:

حضرت امام(ره) پاسخ آقاي هاشمي را داده بودند

حضرت امام(ره) پاسخ آقاي هاشمي را داده بودند

سخناني كه روز دوشنبه آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني در نفي صلاحيت شوراي نگهبان داشت پاسخ‌هاي بسياري را می‌طلبد اما شايد بهترين جواب‌ها براي اين اظهارات احكام صادر از سوي بنيانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی‌(ره) است که به نظر می‌رسد كه ايشان این احکام را فراموش کرده‌اند.
هاشمی دوشنبه گذشته این نکته را خطاب به شورای نگهبان مطرح کرده که: شما صلاحیت خود را از کجا آوردید؟ چه کسی به شما اجازه داده قضاوت کنید؟ که در جواب باید گفته شود که صلاحیت فقهای شورای نگهبان توسط حضرت امام خمینی‌(ره) صادر شده است:
امام خمینی‌(ره) در تاریخ ۲۲/۰۳/۱۳۶۵ در پاسخ به نامه دبیر وقت شورای نگهبان [آیت‌الله لطف‌اللّه‏ صافی] می‌فرمایند: «با تشکر وافر از زحمات ارزندۀ حضرات فقهای محترم شورای نگهبان دامت برکاتهم چون ادامۀ این خدمت بزرگ به اسلام و جمهوری اسلامی امری ضروری است و حضرات فقهای محترم مذکور در متن [آقایان حاج آقا لطف‏‌اللّه‏ صافی و حاج شیخ احمد جنتی و حاج شیخ ابوالقاسم خزعلی] لیاقت و تعهدشان محرز است، و در مدت طولانی این خدمت آشنایی وافر به مسائل جاریه دارند، برای دورۀ جدید نیز خود حضرات حجج‌اسلام: آقای حاج‌آقا لطف‌اللّه‏ صافی و آقای حاج شیخ احمد جنتی و آقای حاج شیخ ابوالقاسم خزعلی ایّدهم اللّه‏ تعالی را به عضویت در شورای محترم نگهبان منصوب نمودم. از خداوند تعالی مزید توفیق آنان را در این خدمت خواهانم.»
همچنین حضرت امام خمینی‌(ره) در تاریخ ۰۴/۰۴/۱۳۶۷ در نامه‌ای جداگانه خطاب به عضو کنونی شورای محترم نگهبان آیت‌الله حاج شیخ محمد یزدی می‌فرمایند: «با تقدیر از زحمات صادقانۀ جناب حجت‌الاسلام آقای صافی دامت افاضاته طبق اصل ۹۱ قانون اساسی، جنابعالی را که از افراد متدین مورد وثوق و درد آشنای اسلام و انقلاب می‏باشید، به عنوان یکی از فقهای شورای نگهبان منصوب می‏نمایم. توفیق بیشتر شما را در راه تأیید قوانین مورد رضایت خداوند و در جهت کمک به مستضعفین و محرومین جامعۀ اسلامی ایران خواستارم.»
آنچه در پایان باید اشاره شود اینکه آقای هاشمی قبل از اینگونه اظهارات، حداقل آن دسته از احکام صادره از سوی حضرت امام را که به فراموشی سپرده‌اند، مرور اجمالی نمایند تا اینگونه سخنان، دستاویزی برای دشمنان ملت ایران و رسانه‌های بیگانه قرار نگیرد. 

تمكين از شوراي نگهبان
بنیانگذار جمهوری اسلامی همچنين سخناني درباره تمکین مسئولان، احزاب و گروه‌ها به قانون و فصل‌الخطاب بودن قانون اساسی و شورای نگهبان اظهار داشتند
از جمله اينكه ايشان خطاب به اعضاي شوراي نگهبان فرموند: «...شما باید ناظر بر قوانین مجلس باشید، و باید بدانید که به هیچ‌وجه ملاحظه نکنید. باید قوانین را بررسی نمایید که صد درصد اسلامی باشد. به هیچ‌وجه گوش به حرف عده‌ای که می‌خواهند یک دسته کوچک مردم ما خوششان بیاید و به اصطلاح مترقی هستند، ندهید، قاطعانه با اینگونه افکار مبارزه کنید. خدا را در نظر بگیرید. اصولا آنچه که باید در نظر گرفته شود خداست، نه مردم، اگر صد میلیون آدم، اگر تمام مردم دنیا یک طرف بودند و شما دیدید که همه آنها حرفی می‌زنند که بر خلاف حکم قرآن است بایستید و حرف خدا را بزنید، ولو اینکه تمام بر شما بشورند. انبیا هم همین طور عمل می‌کردند؛ مثلا موسی در مقابل فرعون مگر غیر از این عمل کرد؟ مگر موافقی داشت. بحمدالله مجلس ما مجلسی است اسلامی و قوانین خلاف اسلام تصویب نخواهد شد؛ ولی شما وظیفه دارید ناظر باشید. خلاصه گوش به حرف طبقه مرفه مترقی ندهید. خدا انشاءالله با ماست. اگر عملمان برای خدا باشد، خدا ما را موفق می‌کند...»
ايشان در بخشي ديگر با تاكيد بر راي شوراي نگهبان مخالفت با آن ر ا فساد دانسته و می‌فرمايند: «من تکرار می‌کنم مجلس بالاترین مقام است در این مملکت. مجلس اگر رای داد و شورای نگهبان هم آن رای را پذیرفت، هیچ‌کس حق ندارد یک کلمه راجع به این بگوید. من نمی گویم رای خودش را نگوید؛ بگوید؛ رای خودش را بگوید؛ اما اگربخواهد فساد کند، به مردم بگوید که این شورای نگهبان کذا و این مجلس کذا، این فساد است، و مفسد است یک همچو آدمی، تحت تعقیب مفسد فی‌الارض باید قرار بگیرد.»

هيچ مقامي حق رد راي شوراي نگهبان را ندارد
ايشان همچنين با بيان اینکه پس از راي مجلس و انفاذ شوراي نگهبان هيچ مقامي حق رد آن را ندارد می‌فرمايند: «...موضوعات برای احکام ثانویه اسلام نظر خواهی شود که کارها به نحو شایسته انجام گیرد. و این نکته نیز لازم است که تذکر داده شود که رد احکام ثانویه پس از تشخیص موضوع به وسیله عرف کارشناس، با رد احکام اولیه فرقی ندارد، چون هر دو احکام الله می‌باشند. و نیز احکام ثانویه ربطی به اعمال ولایت فقیه ندارد و پس از رای مجلس وانفاذ شورای نگهبان، هیچ مقامی حق رد آن را ندارد، و دولت در اجرای آن باید بدون هیچ ملاحظه‌ای اقدام کند.»
ايشان همچنين با بيان اينكه در تمام موارد مقتضي شوراي نگهبان را تاييد كرده اند می‌افزايند : افرادی که نظر شورای نگهبان موافق میلشان نباشد دست به شایعه افکنی می‌زنند «...چنانچه مشاهده می‌شود پس از انتخابات مرحله اول از دوره دوم مجلس شورای اسلامی، افرادی که نظریه شورای محترم نگهبان در ابطال یا تایید بعضی حوزه‌ها موافق میل شان نبوده است دست به شایعه افکنی زده و اعضای محترم شورای نگهبان - ایدهم الله تعالی - را که حافظ مصالح اسلام و مسلمین هستند، تضعیف و یا خدای ناکرده توهین می‌نمایند و به پخش اعلامیه و خطابه در مطبوعات و محافل دست زده‌اند غافل از آنکه پیامد چنین اعمال و جوسازی‌ها آن هم در دوره دوم مجلس و نگذشتن سالی چند ازانقلاب چه خواهد بود. امید است چنین اعمال، بی‌توجه به نتایج ناروا و اسف‌بار آن باشد. معلوم نیست در صدر مشروطیت در دوره اول با فقهای ناظر به قوانین این نحو عمل شده باشد. در آن زمان به تدریج فقها را از مجلس بیرون راندند و به سر این ملت آن آوردند که دیدیم. من به این آقایان هشدار می‌دهم که تضعیف و توهین به فقهای شورای نگهبان امری خطرناک برای کشور و اسلام است. همیشه انحرافات به تدریج در یک رژیم واردمی شود و در آخر، رژیمی را ساقط می‌نماید.»

شورای نگهبان حافظ احکام مقدس اسلام و قانون اساسی است
حضرت امام‌(ره) با تاييد اينكه شوراي نگهبان مورد تاييد ايشان می‌باشد اظهار می‌دارند كه اين نهاد نظارتي به هيچ‌وجه تضعيف نشده و نخواهد شد: «شورای نگهبان، موردتایید اینجانب می‌باشند شورای محترم نگهبان، که حافظ احکام مقدس اسلام و قانون اساسی هستند، مورد تایید اینجانب می‌باشند. و وظیفه آنان بسیار مقدس و مهم است. و باید با قاطعیت به وظایف خود عمل نمایند. البته توجه به اهمیت حفظ نظام جمهوری دارند که با آن هیچ حکم و امری مزاحمت نمی‌کند و برای حفظ آن از هیچ کوششی نباید مضایقه کرد و معلوم است آقایان با تعهدی که دارند تحت تاثیر هیچ جوی واقع نمی‌شوند. ان‌شاءالله موید باشند.»

فرازهايي از فرمايشات رهبر معظم انقلاب
رهبر معظم انقلاب اسلامي نيز مسئله شوراى نگهبان را در قانون اساسى کشور یک مسئله بسیار مهم و بزرگ و منحصر به‏فرد می‌دانند و با تاكيد بر اينكه نظر شوراي نگهبان فصل الخطاب است در اين‌باره اظهار داشتند: «وظیفه نظارت شوراى نگهبان بر انتخابات و تضمین صحت انتخابات، از جمله کارهاى بسیار بزرگ و مهمى است که در قانون اساسى برعهده شوراى نگهبان گذاشته شده است. اگر نظارت شوراى نگهبان نباشد و اگر تأیید صحت انتخابات به‏وسیله شوراى نگهبان انجام نگیرد، اصل این انتخابات زیر سؤال خواهد رفت و اعتبار خود را از دست خواهد داد؛ چه انتخابات مجلس، چه انتخابات خبرگان، چه انتخابات ریاست جمهورى و هر انتخاباتى که نظارت آن برعهده شوراى نگهبان است. این وظایفِ یکى از دیگرى مهمتر، همه بر دوش شوراى نگهبان گذاشته شده است.»
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با بيان هجمه همیشگى دشمن به شوراى نگهبان‏ در باره تاييد صلاحيت‌ها می‌فرمايند: «کارى که شما (شوراى نگهبان) انجام مى‏دهید، بسیار کار مهمى است. این‏کار خلاصه‏اش عبارت از این است که کسانى‏که بنا است براى کشور و ملت تصمیم بگیرند و سرنوشت کشور به دست این‏ها داده مى‏شود، از صلاحیت لازم برخوردار باشند. نمى‏شود هرکسى را مسلط بر سرنوشت مردم کرد، نمى‏شود به هرکسى با هرکیفیتى در رفتار و اخلاق و عقاید و سلائق و ممشی و معلومات و معرفت و این‏ها، اجازه داد که براى اداره یک کشورِ هفتاد میلیونى، با این عظمت، با این تاریخ، بیاید قانون بنویسد؛ او را الزام کند که باید تو این‏طور بکنى، این‏طور نکنى؛ این شرایطى دارد. این صلاحیت‌ها را کى باید تشخیص بدهد؟ آیا جایى لازم نیست که تشخیص بدهد این صلاحیت‌ها در این شخص یا در این اشخاص هست یا نیست؟ بدیهى است و واضح است که دستگاهى لازم است؛ این دستگاه، همین دستگاه شوراى نگهبان و واسطه‏هاى نظارتى‏اى است که این دستگاه دارد. ببینید که این‏کار چقدر مهم است. وقتى فهمیدیم چقدر مهم است، آنگاه مى‏فهمیم که چرا بعضى از جریان‌هایى که دل خوشى با نظام اسلامى ندارند، این‌قدر به این‏کار حمله مى‏کنند، هجوم مى‏برند و علیه آن تبلیغات مى‏کنند. دستگاه‏هاى تبلیغاتى بیگانه هم که کارشان همین است. همیشه و به‏خصوص در وقتى‏که انتخاباتى وجود دارد، یکى از حرفهاى دائم التکرار این‏ها همین مسئله نظارت و شوراى نگهبان و ردّ صلاحیت و این‏ها است.»
ايشان با اشاره به اينكه شوراي نگهبان عملكردي صد درصد قانوني و بدون ملاحظه دارند تاكيد كردند: «باید به مسئولان احراز صلاحیت‏ها توصیه کنیم که با دید صد درصد قانونى و بدون هیچ ملاحظه‏اى از هیچ طرف نگاه کنند. این، چیزى است که بنده همیشه توصیه مى‏کنم. معیار عبارت است از مقررات و قانون. سلایق نباید دخالت کند. گرایش سیاسى، گرایش گروهى، گرایش جناحى نباید دخالت کند. سفارش و توصیه نباید دخالت کند. معیار بایستى بین خود و خدا، همان معیار قانونى باشد.»
ايشان در بخش ديگري از فرمايشات خود تصريح كردند: «نظارت شوراى نگهبان در مسائل انتخابات، یکى از مهم‏ترین کارهایى است که انجام مى‏دهد؛ کار بسیار مهمى است، کار بسیار لازمى است. به جوسازى‏هایى که علیه این‏کار مى‏شود، ابداً نباید اعتنا کرد. البته کار را باید درست انجام داد. به همان اندازه که کار مهم است، به همان اندازه سلامت کار مهم است، یعنى باید معیارها را درست فهمید و فقط بر اساس این معیارها قبول کرد یا رد کرد. از این معیارها نباید تخطى شود، کوتاهى هم نباید بشود، غفلت هم نباید بشود.»

https://siasatrooz.ir/vdcbsgb9.rhbsfpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

احمد
آغای هاشمی شما دیگر ..... .