سه شنبه ۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۹
کد مطلب : 93434
در نقد توصيه آمرانه وزيرخارجه تركيه به ايران

نقش سازنده آنكارا منطقه را به آتش كشيده!

نقش سازنده آنكارا منطقه را به آتش كشيده!

تركيه در حالي اين روزها با همراهي غرب نقش مخربي را در تحولات منطقه و شعله‌ور‌تر كردن آتش بيشتر در كشورهايي نظير سوريه و عراق ايفا مي‌كند كه با وجود اذعان بين‌المللي به نقش سازنده و مثبت ايران به حل بحران‌هاي كنوني ،به دنبال پروژه مقصر‌سازي و تخريب وجه منطقه‌اي و بين‌المللي جمهوري اسلامي است.
دو روز پيش بود كه وزیر خارجه ترکیه در نطقي قابل تامل و البته آمرانه از ايران خواست كه سیاست‌های خود در قبال سوریه و یمن را تغییر دهد.
مولود چاوش اوغلو همچنين تصريح كرد: عملیات فراگیر آمریکا و ترکیه برای بیرون راندن داعش از مناطق مرزی سوریه به زودی آغاز می‌شود. وي گفت: عملیات ائتلاف بین‌المللی در شمال سوریه پیامی است برای بشار اسد که به میز مذاکرات باز گردد.
افاضات مقامات تركيه مبني بر تغيير رفتار ايران در قبال بحران كنوني سوريه و يمن در حالي مطرح شده است كه با آغاز فعالیت آشکار گروه‌هاي تروریستی در منطقه به ویژه در سوریه، دولت اردوغان حمایت‌هاي خود را از آنها در قالب مخالفت با دولت بشار اسد آغاز کرد و در این راه تمام توان خود را به کار بست، چنانچه خاک ترکیه محلی شد برای آموزش و تجهیز مخالفان، اما با اوج‌گیری اقدامات وحشیانه این گروه‌ها به ویژه داعش و خشم و نفرت مردم منطقه و جهان از این اقدامات، ترکیه خود را به عنوان مخالف و مقابله‌کننده با تروریسم مطرح کرد. نکته بسیار جالب این است که ترکیه، آمریکا و انگلستان که پدید آورنده اصلی این گروه تروریستی هستند، خود را در قالب ائتلاف علیه تروریسم و داعش مطرح کردند.
بعد از حادثه تروریستی در جنوب ترکیه توسط اعضای داعش دولت ترکیه به بهانه حمله به مواضع آن‌ها دست به حملات گسترده‌اي به سوریه و شمال عراق زد. و اين در حالي است كه مقابله با پ.ك.ك و داعش را بهانه اين اقدامات قرار داده است در حالي كه نوع رفتارهاي تركيه از جمله عدم همكاري آن با نظام عراق و سوريه به عنوان پيشگامان مبارزه با داعش و نيز همگرايي اين كشور با آمريكا به عنوان حامي‌داعش و تروريسم ابهامات بسياري را در صداقت رفتاري تركيه ‌ايجاد كرده بويژه اينكه آمريكا و تركيه به دنبال ‌ايجاد منطقه حائل در مرز تركيه هستند كه زمينه‌ساز بحران‌هاي جديد در منطقه است.
تركيه كه مي‌توانست به‌عنوان يكي از عوامل ثبات در منطقه ايفاي نقش نمايد با رويكرد به بحران‌سازي و گرفتار آمدن در بازي آمريكا و انگليس مبني بر حمايت از تروريسم نه تنها از اين نقص دور ماند بلكه به سمت انزواي داخلي و بيروني پيش رفت كه شكست حزب حاكم عدالت و توسعه در انتخابات پارلماني و بي اعتمادي شديد منطقه به اين كشور از پيامدهاي آن بوده است.
چنانچه مي‌توان گفت اينگونه اقدامات خودسرانه عرف بين‌المللي نامطلوبي را در جهان ايجاد مي‌كند با محور اينكه هر كشوري به بهانه مقابله با تروريسم به حريم كشور ديگر تجاوز نمايد.
همچنين ترکيه در حالي ايران را به تغيير رفتار در قبال يمن و سوريه فرا مي‌خواند که از همان ابتداي آغاز بحران در سوريه و نيز در حال حاضر در يمن، موضع جمهوري اسلامي ايران، موضعي بر پايان جنگ‌افروزي‌ها، دخالت و تجاوزات آشکارو نيز تعيين سرنوشت کشورهايي همچون سوريه و يمن که به جولانگاه تروريست‌پروران و متحدان آن تبديل شده، به دست خودشان است.
اذعان بسياري از کشورهاي منطقه و نيز بين‌الملل بر نقش موثر و مثبت ايران مبني بر پايان دادن به ناآرامي‌هاي کنوني منطقه نيز خود گواه اين است که خط‌مشي جمهوري اسلامي در عرصه سياست خارجي مسير منطقي كه چيزي جزء ميان اتحاد ميان ملت‌ را نمي‌خواهد بنابراين مي‌توان اين طور نتيجه گرفت وقتي ترکيه از ايران تغيير رفتارش را در قبال اين کشورها مي‌خواهد بدان مفهوم است که اين کشور نه تنها بازيچه برخي سياستمداران غربي و کشورهاي مرتجع عربي شده است بلكه به دنبال مقصر جلوه دادن ايران در ايجاد اين بحران‌هاست.
برخی از تحلیلگران و کارشناسان بین‌المللی معتقدند که این رفتار متناوب و نامناسب در سیاست خارجه دولتمردان تركيه در چارچوب تجاوز آشكار به عراق و سوریه و حمایت آن‌ها از گروه‌هاي معارض سوري و تروريست‌ها باعث انزوای این کشور خواهد شد.

https://siasatrooz.ir/vdcc00qo.2bq118laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی