دوشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۲
کد مطلب : 92246
سناتورهاي جنگ‌طلب اين بار اوباما را به باد انتقاد گرفتند

آرايش تندتر جمهوري‌خواهان

آرايش تندتر جمهوري‌خواهان

جمهوري‌خواهان ضد ايراني هنوز مهر تصويب طرح نظارت كنگره خشك نشده باز هم بر طبل تحريم و فشارعليه ايران با صداي بلندتري كوبيدند چنانچه اين بار سياست‌هاي اوباما در قبال ايران را به باد انتقاد گرفتند و خواستار رويكرد مقابله جويانه تري عليه ايران شدند.
به گزارش فارس، نامزدهای جمهوری‌خواه انتخابات ریاست‌ جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا در ضیافت شام «لینکولن» ایالت «آیووا» ضمن انتقاد از سیاست خارجی «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا، خواستار رویکرد تقابلی‌تر مقابل ایران شدند.
«ریک سنتروم» سناتور سابق جمهوری‌خواه در ضیافت شام نامزدهای جمهوری‌خواه انتخابات ریاست ‌جمهوری آمریکا درباره شیوه رویارویی با ایران گفت که «بمب‌افکن‌ها را می‌بایست بار زد و آنها (ایران) را بمباران کرد و به قرن هفت بازگرداند.»
«ریک پری» ضمن انتقاد از سیاست خارجی اوباما تصریح کرد: من در طول زندگی خود نفهمیدم که چرا واشنگتن فکر می‌کند که سرچشمه عقل و خرد است. شما شاهد ظهور داعش در گارلند، تگزاس هستید و می‌بینید که با چه جهان پرچالشی روبرو هستیم. می‌دانم که اوضاع می‌تواند بهتر از این باشد. رئیس‌جمهور باید بگوید که اسلام یک معضل است و معضل، اسلام افراطی است.
«کارلی فیورینا» تنها نامزد زن جمهوری‌خواه در انتخابات رياست جمهوري ۲۰۱۶ آمریکا ضمن انتقاد از مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) گفت: بیایید خودمان را فریب ندهیم. چین و روسیه در میز مذاکرات با ایران، طرفدار ما نیستند.
وی همچنین از «هیلاری کلینتون» نامزد دموکرات‌ها در انتخابات رياست جمهوري آمریکا انتقاد کرد و گفت که کلینتون نباید رئیس‌جمهور شود زیرا «او قابل اعتماد نیست و فاقد پیشینه رهبری است و سیاست‌های وی موجب شکست پتانسیل‌های این کشور می‌شود».
از سويي ديگر در حالی که مذاکره‌کنندگان ایران و ۱+۵ در حال مذاکره برای رسیدن به راه‌حل جامع هسته‌ای هستند، ۶ نفر از سناتورهای تندرو آمریکا در نامه‌ای به وزیر خارجه کشورشان در‌خصوص تأخیر در انتشار گزارش مربوط به حقوق بشر ایران اعتراض کردند.
یکی از سناتورهای آمریکایی، «تد کروز» سناتور جمهوری‌خواه ایالت تگزاس به همراه «مایک انزی» سناتور جمهوری‌خواه ایالت «ویومینگ»، «جانی ایساکسون» سناتور جمهوری‌خواه ایالت «جرجیا»، «دیوید پردو» سناتور جمهوری‌خواه ایالت «جورجیا»، «مارک کرک» سناتور جمهوری‌خواه ایالت ایلینوی و «مارکو روبیو» سناتور جمهوری‌خواه ایالت «فلوریدا» چند روز پیش نامه‌ای را به «جان کری» وزیر خارجه آمریکا فرستادند و در آن در‌خصوص تعویق گزارش وزارت خارجه آمریکا درباره حقوق بشر ایران اعتراض کردند.
جمهوری‌خواهان که تمامی تلاش خود را به کارگرفته‌اند تا در روند مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ اخلال ایجاد کنند، ضمن اقدامی مداخله‌جویانه در بحث حقوق بشر ایران، خطاب به کری نوشتند: کشورهایی که روزانه حقوق شهروندان خود را بعنوان شیوه‌ای برای احیای خود زیرپا می‌گذارند، فاقد مشروعیت هستند و تهدیدات امنیتی برای همسایگان خود به همراه دارند. بر این اساس، مسئله جاه‌طلبی هسته‌ای و سابقه حقوق بشر این کشور به طور جدایی‌ناپذیری در یکدیگر گره خورده است.
نطق‌سرايي ضد ايراني اين جمهوري خواهان تندرو امريكايي آن هم اينبار به شيوه انتقاد از اوباما در قبال ايران در حالي صورت گرفته كه چند روز پيش شاهد كري‌خواني رئيس‌جمهور امريكا آن هم با ادبياتي گستاخانه در قبال ايران و مذاكرات هسته‌اي بوديم چنانچه باراك اوباما جمعه گذشته بار دیگر با بیان اینکه واشنگتن به ایران اعتماد ندارد گفت ایران «مجبور است» اعتماد آمریکا و جامعه بین‌المللی را جلب کند. اين اظهارات در مصاحبه اختصاصی با شبکه خبری العربیه از سوي اوباما مطرح شد.
باراک اوباما پنج‌شنبه گذشته نيز پس از دیدار با نمایندگان شورای همکاری خلیج‌فارس در کمپ دیوید با بیان اینکه کشورهای عربی از افزایش نفوذ ایران پس از توافق در منطقه نگران هستند، گفت هیچ تحریمی برداشته نمی‌شود مگر آنکه ایران به مفاد توافق احتمالی عمل کند.
رئيس‌جمهور امريكا از بي‌اعتمادي و پابرجا بودن تحريم‌هاي ضد ايراني سخن مي‌گويد آن وقت جمهوري‌خواهان سياست‌هاي او را در قبال ملت ايران به باد انتقاد مي‌گيرند! چه انتقاد مضحك و كودكانه‌اي!
بيش از سي سال است كه امريكايي‌ها در قبال ملت ايران سياست تهديد، تحريم، فريب و نيرنگ را به كار بستند هم‌اكنون نيز در حالي كه مذاكرات هسته‌اي ايران و ۱+۵ به اين سمت و سو مي‌رود تا شايد تيرماه سال‌جاري توافقي احتمالي ميان طرفين منعقد شود و سناريوي ايران به عنوان تهديد هسته‌اي كه خودشان هم مي‌دانند دروغي بيش نيست براي هميشه برچيده شود باز هم نمي‌خواهند توافق شود و تمام توان خود را به كار بستند تا اقتدار و عزت ملت ايران را كه هر روز در عرصه منطقه و بين‌الملل بيشتر مي‌شود به انزوا بكشانند، از پروژه ايران‌هراسي گرفته تا سياست فشار و تحريم.
تصميم كنگره با تصويب طرح نظارتش بر بازنگري توافق احتمالي هسته‌اي مصداق بارزي براي بي‌تعهدي آنهاست، تا بنابر آنچه بارها مقامات كشورمان تاكيد كردند كه در روز توافق بايد همه تحريم‌ها لغو شود، بهانه‌اي داشته باشند براي ادامه شانه خالي كردن از هرگونه تعهد در قبال ايران و مذاكرات هسته‌اي يا به قول آقاي صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي كشورمان دبه كردن.
با اين حال همانطور كه مقام معظم رهبري در ديدار با جمعي از معلمان سراسر كشور گفتند كه زير بار شبح تهديد مذاكره فايده ندارد برخي از نمايندگان ملت و كارشناسان حوزه سياست خارجي نيز در گفت‌و‌گو با فارس با توجه به رفتار قابل تامل امريكايي‌ها در چند روز گذشته و نيز اظهارات اوباما بر اين نظر متفقند كه مذاكره‌كنندگان زير بار زياده‌خواهي غرب نخواهند رفت و اگر بنابر بي‌اعتمادي باشد اين ملت ايران است كه به امريكا اعتماد ندارد وتنها با لغو شدن همه تحريم‌ها توافق با اعضاي ۱+۵ امضا خواهد شد.

هیچ اعتمادی به آمریکایی‌ها نداشته و نداریم
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس عملکرد آمریکایی‌ها را سر تا پا ریاکارانه و منافقانه خواند و گفت: هیچ اعتمادی به آمریکایی‌ها نداشته و نداریم.
منصور حقیقت‌پور، در واکنش به اظهارات باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا مبنی بر عدم اعتماد و اطمینان به ایران گفت:‌ اگر اوباما به ایران اطمینانی ندارد، بهتر است بداند که تهران از گذشته‌های دور به دلیل سوابق ننگین ایالات متحده هیچ اعتمادی به آمریکایی‌ها نداشته و ندارد.
وی افزود: عملکرد آمریکایی‌ها سر تا پا ریاکارانه و منافقانه است و ما بارها به آمریکایی‌ها عدم اعتماد به آنها را اعلام کرده‌ایم.
حقیقت‌پور تصریح کرد: آمریکایی‌ها باید در زمینه اعتمادسازی نظر ایران و جهان اسلام را جلب کنند، چراکه سوابق گذشته آنها بسیار خفت بار است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطرنشان کرد: اگر آمریکایی‌ها به ایران اطمینان ندارند بی‌جا کرده‌اند که با اصرار زیاد، جمهوری اسلامی ایران را وارد مذاکرات کرده‌اند. وی افزود: اوباما حرف‌های نسنجیده و خنده‌دار زیاد بیان می‌کند.

مذاکره‌کنندگان زیر بار زیاده‌خواهی نروند
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: بازرسی از مراکز نظامی به معنای نادیده گرفتن نظر رهبر انقلاب و فرماندهان نظامی است و این اقدام در واقع تحقیری است که می‌خواهد به ملت ایران تحمیل شود.
حجت‌الاسلام روح‌الله حسینیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اظهارات اخیر عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان مبنی بر اجازه بازدید مدیریت شده از سایت‌های نظامی به بازرسان بین‌المللی انرژی اتمی گفت: این مسئله نشان می‌دهد که تیم مذاکره‌کننده زیر بار بازرسی‌های خارج از عرف و بازرسی‌های ویژه و پروتکل الحاقی رفته و آن را پذیرفته‌ است. وی افزود: از اظهارات عضو تیم مذاکره‌کننده کشورمان این مسئله بر می‌آمد که برخلاف نظر رهبر انقلاب و فرماندهان نظامی و مصلحت کشور که مسائل نظامی باید محرمانه بماند، این اصل از سوی تیم مذاکره‌‌کننده کشورمان نادیده گرفته شده و این مسئله نشان می‌دهد که تحقیر بازرسی از سایت‌های نظامی می‌خواهد به ملت ایران تحمیل شود.

اظهارات اوباما به منزله برگشت به نقطه صفر در مذاکرات هسته‌ای
حمیدرضا ترقی در واکنش به اظهارات اوباما مبنی بر اینکه به ایران بی‌اعتماد هستند، گفت: موضع‌گیری رئیس‌جمهور آمریکا یعنی برگشت به نقطه صفر در مذاکرات هسته‌ای.
وی افزود: عدم اعتماد غرب به ایران در حالی است که تلاش‌‌های ۲ ساله تیم مذاکره‌ کننده ایرانی برای اعتمادسازی و گام‌هایی که در رابطه با بازرسی و راستی‌آزمایی در رابطه با فعالیت‌های هسته‌ای ایران صورت گرفته و همچنین گزارشات مختلف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان که همگی تأکید بر صلح‌آمیز بودن این برنامه دارد، بر باد رفته است.
این کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: اوباما با اظهارات اخیر خود گویا می‌خواهد مذاکرات را از نقطه صفر شروع کند که بنای بی اعتمادي به نظام جمهوری اسلامی ایران گذاشته است.
ترقی اظهار داشت: وقتی طرف غربی فتوای رهبری انقلاب اسلامی ایران را کنار می‌گذارد و گزارشات راستی‌آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، توضیح و تشریح فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان از سوی تیم مذاکراتی ایران و همچنین تعطیلی تأسیسات هسته‌ای ایران برای اعتمادسازی را نادیده می‌گیرد، مفهومش آن است که نمی‌خواهند این مذاکرات به نتیجه برسد.
این کارشناس مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: مسئولان کشور باید موضع جدیدی را در رابطه با آمریکا اتخاذ کنند، چرا که به هیچ حرف، قول و تعهد آمریکایی‌ها نمی‌توانیم اعتمادی داشته باشیم. وی به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر بی‌اعتمادی به آمریکایی‌ها اشاره کرد و گفت: آمریکایی‌ها به هیچ‌وجه پایبند به تعهدات و مقررات بین‌المللی نیستند، لذا خوش‌بینی و حسن‌ظن به ایالات متحده اشتباهی استراتژیک است.

طرف مقابل به دنبال ایجاد برخی محدودیت‌ها برای ایران فراتر از پروتکل الحاقی است
فؤاد ایزدی کارشناس مسائل بین‌الملل ، درباره بازرسی بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از مراکز نظامی ایران گفت: در پروتکل الحاقی بحث بازدید از سایت‌های نظامی به صورت محدود و مدیریت شده وجود دارد. ولی طرف مقابل به دنبال آن است که فراتر از پروتکل برخی محدودیت‌ها را برای ایران ایجاد کند که در آن صورت، شرایط کشورمان مانند یک کشور معمولی نخواهد بود.
ایزدی اظهار داشت: تیم مذاکره‌کننده ایرانی و دوستان همراه آنها برای بازدیدهای بازرسان آژانس بین‌المللی اتمی از مراکز نظامی، ایده پوشاندن برخی نقاط به وسیله «پارچه» را در راستای ایجاد محدودیت‌ برای بازرسان مطرح می‌کنند.
این کارشناس مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: اگر روند مذاکرات فعلی ادامه پیدا کند و جمهوری اسلامی ایران هم بر اساس توافق نهایی، ذیل فصل هفتم و قطعنامه آن باشد بازرسان در حین بازدید، درخواست بازرسی از زیر پارچه‌ها را هم قطعاً مطرح خواهند کرد که اگر درخواست آنها محقق نشود، به دلیل عدم همکاری ایران، فشارها و تحریم‌های ۱۲ سال گذشته کماکان برقرار خواهد بود.
این استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران گفت: محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان به صراحت بیان کرده که امضای توافق نهایی به شرطی محقق خواهد شد که کلیه تحریم‌های ایران لغو شود. ضمن اینکه ما برخی نظارت‌ها را فقط برای رضایت طرف مقابل پذیرفته‌ایم، اما در صورت ممانعت ایران از بازرسی‌ طرف مقابل می‌تواند اعلام کند که جمهوری اسلامی همکاری و هماهنگی با بازرسان نداشته و خلاف توافق نهایی رفتار کرده است.
ایزدی با تأکید بر اینکه روند فعلی مذاکرات روند صحیحی نیست، اظهار داشت: طرف مقابل به دلایل خاصی به دنبال آن است تا ایران را ذیل فصل هفتم نگه دارد تا منافعش حفظ شود.
وی خاطرنشان کرد: توافقی خوب است که در آن به صراحت لغو تمامی قطعنامه‌های گذشته سازمان ملل و کلیه تحریم‌های حاکمیتی کشورهای مختلف علیه ایران آمده باشد و فقط در این شرایط است که می‌توانیم بهای منطقی متوقف شدن کلیه برنامه‌های هسته‌ای کشورمان را به وضوح مشاهده کنیم.
ايزدي تصریح کرد: اگر قرار باشد که قبل از توافق، ذیل فصل هفتم باشیم و بعد از توافق نهایی هم ذیل فصل هفتم باشیم، پس چرا مذاکره کرده‌ایم؟ وي خاطرنشان کرد: اگر ایران توافق نهایی را در حالی که ذیل فصل هفتم شورای امنیت باشد بپذیرد در صورت به وجود آمدن هرگونه ابهام و مشکل در اجرای توافق، استفاده از زور و قوه قهریه نظامی علیه ایران کاملا قانونی خواهد بود.

https://siasatrooz.ir/vdcceiqo.2bqi08laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی