شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۸
کد مطلب : 95901

چرایی لشگرکشی به مدیترانه

نخست وزیر انگلیس از اعزام یک ناو نیروی دریایی سلطنتی این کشور به آب‌های مدیترانه برای کمک به مقابله با قاچاقچیان اسلحه در لیبی خبر داد. این در حالی است که پیش از این نیز اخباری از اعزام نیروی انگلیسی و آمریکایی به لیبی منتشر شده بود.
در باب این تحرکات دیدگاه‌های متعددی مطرح است. یک نکته مهم در باب تحولات لیبی وجود دارد و آن اینکه غرب خطر تروریسم در مرزهای خود را احساس کرده و از سوی دیگر به دنبال منابع انرژی لیبی است. عملیات نظامی در لیبی به نوعی می‌تواند در این چارچوب باشد در حالی که همزمان اهدافی را در غرب آسیا نیز دنبال می‌کنند. غرب آسیا اکنون دورانی بس بحرانی را سپری می‌کند در حالی که غرب از یک سو به دنبال ناکام نشان دادن مقاومت و روسیه در مبارزه با تروریسم است و از سوی دیگر استمرار بحران در غرب آسیا را اقدامی راهبردی می‌داند. غربی‌ها با اقدام نظامی در لیبی چند هدف را همزمان اجرا می‌کنند که دو عنصر مهم در آن دیده می‌شود. اولا با پیروزی سریع در لیبی چنان وانمود می‌کنند که غرب تنها بر قرار کننده امنیت در جهان است و به نوعی استمرار تروریسم در غرب آسیا را شکست مقاومت و روسیه به عنوان مدعیان مبارزه با تروریسم عنوان می‌دانند. تحقیر سازی و تخریب جایگاه جهانی مقاومت و روسیه از اهداف این طراحی است که زمینه ساز نظامی‌گری غرب در سایر نقاط جهان از جمله غرب می‌شود. آنها با ادعای گروه برتر در مبارزه با تروریسم دیکته کردن خواسته‌های خود به مقاومت و روسیه در تحولات منطقه از جمله در باب سرنگونی نظام سوریه را پیگیری می‌کنند. ثانیا غرب با ناامن سازی لیبی برای تروریست‌ها آنها را دوباره راهی غرب آسیا می‌سازند که نتیجه آن استمرار بحران در این منطقه خواهد بود که تحقق بخش اهداف غرب است.
تحرکات غرب در قبال لیبی مشکوک و بعضا بحران ساز است چرا که دخالت غرب در لیبی در سال ۲۰۱۱ یک بار به نابودی این کشور و گسترش تروریسم در آن منجر شده و حملات اخیر با سابقه‌ای که غرب دارد به تشدید بحران این کشور و گسترش تروریسم در جهان منجر می‌شود. کارنامه غرب در افغانستان و عراق نشان می‌دهد عدم صداقت آنها در مبارزه با تروریسم گسترش تروریسم در جهان را به همراه داشته و وضعیت بحرانی کنونی نتیجه آن است.
کشورهای غربی به جای رسیدگی به وضعیت میلیون‌ها پنا‌ه‌جوی سرگردان در مرزهای اروپا، اقدام به اعزام ناو جنگی به مدیترانه می‌کنند که خود ابهام بسیاری در صداقت ادعایی آنها در باب اقدام برای کمک به پناه‌جویان ایجاد می‌کند.
کشورهای غربی برای نجات پناه‌جویان در دریاها هیچ اقدامی تا قبل از غرق شدن آنها صورت نمی‌دهند چنانکه نیروی دریایی ایتالیا از کشف اجساد ۴۵ نفر که قایقشان در نزدیکی سواحل لیبی غرق شده بود، خبر داد.

مولف : علي تتماج
https://siasatrooz.ir/vdcdfn0n.yt0kz6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی