يکشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۳ - ۰۲:۲۳
کد مطلب : 88215

چرا نتانياهو دستور حمله زمينی را داد؟

رژيم صهيونيستی در يازدهمين روز عمليات صخره سخت عليه غزه حملات زمينی را آغاز كرد. به گفته رسانه‌های اسرائيلی نتانياهو...

رژيم صهيونيستی در يازدهمين روز عمليات صخره سخت عليه غزه حملات زمينی را آغاز كرد. به گفته رسانه‌های اسرائيلی نتانياهو نخست وزير اين رژيم پنج شنبه شب دستور عمليات زميني را صادر كرد. با توجه به اقدامات صورت گرفته در باب برقراری آتش بس اين سوال مطرح است كه چرا اسرائيل اين حملات را آغاز كرده و چه اهدافی را از آن دنبال مي‌كند.؟
بسياري از تحليلگران و ناظران سياسي و نظامي اذعان دارند كه اسرائيل در رسيدن به اهداف خود از حمله به غزه ناكام بوده است.در همین راستا‌هاآرتص در گزارشی رسما اعلام کرد اسرائيل توان نابودی حماس را ندارد و اين جنگ با جنگ‌های ۲۲ روزه و ۸ روزه تفاوتی ندارد.
با توجه به اين شرايط نتانياهو با آغاز حملات زميني در آستانه برقراري آتش بس به دنبال كم رنگ سازي دستاوردهاي مقاومت نظير پروازهاي موفق پهپادهای ابابيل، نفوذ مقاومت به پايگاه صهيونيست‌ها، رسيدن برد موشك‌های مقاومت تا دور ترين نقاط اراضی اشغالی از جمله دمونا و... با برجسته سازی توان نظامی و زمينی اسرائيل است. تقارن حملات هوايی و زمينی به غزه نشانگر آن است كه صهيونيست‌ها برآنند تا در آخرين لحظات جنگ طرح نابودسازی گسترده توان مقاومت را اجرايی سازند.
نتانياهو در باب هدف از حمله زميني آن را اقدامی براي خلع سلاح مقاومت عنوان كرده است. با توجه به اينكه اسرائيل توان اشغال غزه و خلع سلاح مقاومت را ندارد بيان اين جمله يعنی آنكه اسرائيل مي‌خواهد با حملات گسترده و تخريب دستاوردهای نظامی مقاومت از جمله تخريب گسترده تونل‌ها تضعیف جدی توان دفاعی مقاومت را اجرايی سازد. نتانياهو مي‌خواهد مقاومت را به سالها قبل كه توان آن به سلاح‌هاي سبك ختم می شد بازگرداند تا موازنه وحشت را به نفع صهيونيست‌ها تغيير داده تا زمينه ساز فشارهای بيشتر بر فلسطينی‌ها باشد.
در اين ميان يک سناريوی احتمالي وجود دارد و آن طرح صهيونيست‌ها برای تهی كردن جمعيت غزه است. صهيونيست‌ها از يك سو به كشتار گسترده مي‌پردازند و از سوي ديگر با استفاده از سلاح‌های ممنوعه و ايجاد فضاي رعب و وحشت طرح كوچ فلسطيني‌ها به خارج از غزه را اجرا مي‌سازند. اين كوچ در كاهش توان مردمی مقاومت تاثيرگذار خواهد بود چنانكه صهيونيست‌ها در كرانه باختري و قدس اين سياست را براي جلوگيري از انتفاضه و در نهايت اشغال اراضي بيشتر اجرا كرده اند. برخی ناظران سياسی احتمال اشغال رفح برای تشديد محاصره غزه را نيز در جمع سناريوهاي صهيونيست‌ها می‌دانند هرچند كه توان مقاومت ابهاماتی را در اجرايی بودن اين سناريو ايجاد كرده است.
نكته بسيار مهم در حملات زمينی صهيونيست‌ها به غزه تقارن آن با آغاز تحركات منطقه‌اي و فرامنطقه‌ای براي آتش بس مي‌باشد. از يک سو مصر به عنوان خط مقدم روند آتش بس طرح‌های متعددی را براي اتش بس ارائه كرده و رايزني‌های بسياري در اين زمينه داشته و از سوي ديگر كشورهای غربی نيز با اعزام افرادی مانند تونی بلر نخست وزير سابق انگليس و اشتاين ماير وزير امور خارجه آلمان به منطقه در جستجوي آش بس هستند.
اين مسئله موجب شده تا افكار عمومی جهان بيش از آنكه معطوف به غزه باشد به آتش بس معطوف گردد. اين مسئله فرصتي براي اسرائيل است تا به كشتارهای بيشتر در غزه پرداخته و نسل كشی فلسطينی‌ها را اجرايی سازد. در همين حال صهيونيست‌ها با بالا بردن هزينه‌هاي اتش بس براي جامعه جهانی به دنبال باج گيری از جهانيان است. اسرائيل مي‌خواهد آتش بس براساس مفاد و شرايط آنها نگارش شود لذا سياست تشديد كشتارها آن هم با سلاح‌هاي ممنوعه را اجرا می سازد تا خود را طرف برتر جنگ معرفی كرده كه مخالفت با وی هزينه‌های سنگينی به همراه دارد. نكته مهم آنكه اقدامات كشورهاي عربي و غربي در پيگيری آتش بس به جای رويكرد به توقف حملات صهيونيست‌ها فرصتی براي اين رژيم ايجاد كرده تا به كشتار بيشتر فلسطيني‌ها بپردازد. رفتارهای غربی و عربی چنان بوده كه سناريوی همدستی آنها با صهيونيست‌ها را بيش از پيش در اذهان تداعی كرده هر چند كه در ظاهر از تلاش براي آتش بس سخن می‌گويند.
در نتيجه گيري نهايي از دلايل حملات زميني صهيونيست‌ها به غزه می توان گفت كه نتانياهو آخرين بليت‌هاي خود براي جلوگيري از رسوايي جنگ‌هاي ۲۲ روزه و ۸ روزه را به كار گرفته و سعي دارد با كشتار بيشتر خود را فاتح جنگ معرفی نمايد تا ضمن تثبيت قدرت داخلی در عرصه جهانی نيز به باج‌گيری به عنوان پايان بخش جنگ بپردازد.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdcdkx0j.yt0jf6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی