جمعه ۷ آبان ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۲
کد مطلب : 97369

با ۸ هزار میلیارد تومان چه کارهایی می‌شد انجام داد؟

هشت هزار میلیارد تومان فساد مالی در صندوق ذخیره فرهنگیان می‌تواند یکی از بزرگترین فسادهای اقتصادی کشور باشد و با این رقم کلان بسیاری از مشکلات آموزش‌وپرورش که ریشه در کمبود اعتبار دارد، حل می‌شد.
به گزارش تسنیم، اما با این ۸ هزار میلیارد تومان چه مشکلاتی از فرهنگیان حل می‌شد؟

پاداش پایان خدمت معلمان
پاداش پایان خدمت فرهنگیان پس از بازنشستگی عمدتاً با تأخیر یکساله و گاه حتی دیرتر پرداخت می‌شود به گونه‌‌ای که آموزش‌وپرورش با چالش مطالبات فرهنگیان مواجه است.
اسفند سال ۹۴ بود که آموزش‌وپرورش برای پرداخت مطالبات یک هزار و ۵۰ میلیارد تومانی فرهنگیان بازنشسته سال ۹۳ اقدام به دریافت ۹۰۰ میلیارد تومان وام کرد و از این طریق پاداش پایان خدمت بخش عمده‌ای از فرهنگیان بازنشسته سال ۹۳ پرداخت شد اما به دلیل کمبود اعتبار، مطالبات سه‌هزار بازنشسته همچنان باقی ماند که برای پرداخت آن به حدود ۱۵۰ میلیارد تومان دیگر نیاز است.
علاوه براین مطالبات حدود ۳۸ هزار نفر از فرهنگیان بازنشسته سال ۹۴ نیز پرداخت نشده است و مسئولان آموزش‌وپرورش پرداخت پاداش پایان خدمت این افراد را مشروط به تامین اعتبار تعیین شده در بودجه سال ۹۵ می‌دانند اما خبری از تأمین این اعتبار از سوی دولت نیست.
در شرایطی که هر معلم هنگام بازنشستگی باید حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیون تومان دریافت کند به دلیل آنچه که آموزش‌وپرورش از آن تحت عنوان کسری بودجه یاد می‌کند، این مبلغ در بهترین حالت با یکسال تأخیر پرداخت می‌شود.
در وضعیتی که فرهنگیان برای دریافت پاداش ۶۰ میلیونی بازنشستگی خود آن هم پس از ۳۰ سال خدمت باید مدت‌ها منتظر بمانند وام‌های کلان در بانک سرمایه به آسانی به افراد خاص تعلق می‌گیرد.
اما با ۸ هزار میلیارد تومان می‌توانستند پاداش پایان خدمت تمام فرهنگیان بازنشسته را بدون یک روز انتظار پرداخت کنند.

پرداخت حقوق حق‌التدریسی‌ها
طی سال‌های اخیر همواره شاهد گلایه‌های معلمان از تأخیر در پرداخت ساعات حق‌التدریسشان بودیم به گونه‌ای که برخی معلمان از عدم تمایل به ساعات اضافه کار سخن می‌گفتند، از سوی دیگر حق‌الزحمه عوامل امتحانات نهایی نیز به دلیل کمبود اعتبار با تأخیرهای طولانی پرداخت می‌شود.
مربیان پیش‌دبستانی نیز که با مصوبه مجلس در سال گذشته به عنوان نیروهای حق‌التدریس عمدتاً در دوره ابتدایی به کار گرفته شدند، به بهانه کمبود اعتبار از مهر سال گذشته تاکنون تنها طعم حقوق برای یک یا دو ماه را چشیده‌‌اند.
اغلب معلمان خاطره عبدالحمید گنگوزهی معلمان فداکار سیستان و بلوچستان را به یاد دارند،‌ معلمی که برای نجات جان دانش‌آموزانش، زیر آوار دیوار ماند و جان خود را از دست داد. او نیز از میان نیروهای حق‌التدریسی بود که مطابق مصوبه مجلس در آموزش‌وپرورش به کار گرفته شد اما در عمر ۶ ماهه فعالیتش در شغل معلمی هیچ حقوقی دریافت نکرد آن هم به بهانه نبود اعتبار.
اما با ۸ هزار میلیارد تومان، تمام این معلمان می‌توانستند پایان هر ماه مزد زحمات خود در کلاس درس را دریافت کنند.

معیشت معلمان
معلمان سال‌هاست که نسبت به وضعیت معیشتی و حقوق پایین خود در مقایسه با کارکنان سایر دستگاه‌های دولتی معترضند، یک معلم با حدود ۲۰ سال سابقه کار دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان حقوق دریافت می‌کند و برای گذران زندگی مجبور است به شغل دوم روی بیاورد.
در حالیکه معلمان برای دریافت وام‌های خرد و حداقلی از بانک‌ها به داشتن ضامن‌های معتبر نیاز دارند، وام‌های کلان بانک سرمایه بدون دریافت وثیقه‌های لازم به آقایان خاص تعلق می‌گرفت.اما با این ۸ هزار میلیارد تومان می‌توانستند به هر معلم حدود ۸ میلیون تومان وام پرداخت کنند.

حمایت از معلمان مبتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج
طبق اعلام مسئولان آموزش‌وپرورش حدود ۶ هزار نفر از معلمان به بیماری‌های صعب العلاج مبتلا هستند. این افراد با وجود ناکارآمدی بیمه تکمیلی فرهنگیان با مشکلات متعددی مواجه هستند اما با این ۸ هزار میلیارد تومان می‌توانستند به هر کدام از آنها حدود ۱۰۰ میلیون برای درمان بیماری وام بدهند. همچنین با این رقم می‌توانستند بیمارستان یا مراکز درمانی مجهز برای فرهنگیان ساخته شود.
همچنین با این هشت هزار میلیارد تومان می‌توانستند با جمعیتی معادل ۱۷۵ میلیون یارانه ۴۵ هزارتومانی بدهند.
و در نهایت اگر هشت هزار میلیارد تومان را به جمعیت حدود یک میلیونی معلمان کشور تقسیم کنیم سهم هر معلم حدود ۸ میلیون تومان می‌شود.
مرتضی حاجی یکی از اعضای هیئت امنای صندوق ذخیره فرهنگیان در رابطه با فساد مالی هشت هزار میلیارد تومانی صندوق می‌گوید:‌ برخی افراد رقم‌های درشت از بانک سرمایه وام دریافت کرده‌اند که بازپرداخت به موقع نداشتند به عنوان مثال برخی ۳۰۰ یا ۵۰۰ میلیارد وام از بانک دریافت کرده‌اند که آن را به موقع پرداخت نکرده‌اند و این افراد با همه بانک‌ها کار می‌کردند. تسهیلات معوق بانک سرمایه در دولت قبل ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود که حدود ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به کمتر از ۱۰ نفر است.
حاجی با اشاره به اینکه اختلاسی در صندوق ذخیره فرهنگیان وجود ندارد، مطرح کرد: مسائلی که در بازپرداخت رخ داده باعث ایجاد مشکلاتی شده است.
اگر چه هیئت امنای صندوق معتقدند اختلاسی در صندوق صورت نگرفته این سوال برای بسیاری از فرهنگیان کشور مطرح است که چگونه وام‌های کلان بدون دریافت وثیقه‌های لازم به برخی افراد خاص تعلق می‌گرفت اما یک معلم برای دریافت وام ۴ یا ۵ میلیون تومانی باید چندین ضامن داشته باشد؟ چرا اسامی این افراد اعلام نمی‌شود؟

https://siasatrooz.ir/vdcdns0n.yt0596a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی