سه شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۷
کد مطلب : 95019

حمله هاشمي به میراث امام(ره)

حمله هاشمي به میراث امام(ره)

آيت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در اظهارات جدید به خاطر احراز نشدن صلاحیت سیدحسن خمینی، انتقادات تند و تیزی را علیه شورای نگهبان به مطرح کرد.
۷ اسفندماه قرار است دو انتخابات مهم مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری به صورت همزمان برگزار شود. در چند هفته اخیر روند بررسی صلاحیت افراد نام‌نویسی شده طی شد و افرادی نیز بنا بر دلایلی رد صلاحیت یا عدم احراز شدند. در این میان اما بیشتر انتقادها از سوی اصلاح‌طلبان، حامیان دولت و شخصیت‌هايی نظیر حسن روحانی و هاشمی‌رفسنجانی علیه شورای نگهبان، ایراد شد.
در این میان اما آقای هاشمی‌رفسنجانی که در هفته اخیر سخنان شتاب‌زده‌ای ایراد کرده بود در یک چرخش ناگهانی جبران مافات کرد و آتشبار خود را به سمت شورای نگهبان و اعضای آن گرفت.
وی در سخنانی در مراسم فرا رسیدن دهه فجر با گلایه از احراز نشدن صلاحیت سیدحسن خمینی، اینگونه به شورای نگهبان تاخت: «صلاحیت شخصیتی که اشبه به جدش امام خمینی است را قبول نمی‌کنید؛ شما صلاحیت خود را از کجا آورده‌اید؟ چه کسی به شما اجازه داده است که قضاوت کنید؟ چه کسی به شما اجازه داد که یکجا بنشینید و داوری کنید؟ برای مجلس و دولت و جاهای دیگر و اختیارات را در دست بگیرید؟»
اين سخنان ذهنيت افراد را به روايتي مي‌برد كه امام حسین‌(ع) هنگام اعزام حضرت علی‌اکبر‌(ع) به میدان نبرد فرمودند: «ای قوم! این شخصی که به سوی شما می‌آید شبیه‌ترین انسان‌ها از جهت خَلق و خُلق و منطق به پیامبر‌(ص) است.» وي مي‌خواهد اينگونه القاء كند كه سيد‌حسن خميني میراث‌دار شخصیت کاریزماتیک امام خمینی(ره) است. کسی که هم از نظر چهره کاریزماتیک هم از نظر بیان و هم قدرت علمی شباهت فراوانی به پدربزرگ خود دارد.
درحاليكه كه در نظام اسلامي حكومت‌داري موروثي نيست و قرار نيست كه اگر ايشان نوه امام هستند به طور حتم از سوي شوراي نگهبان مورد تاييد صلاحيت قرار گيرد.
آیا محبت مردم به امام خمینی(ره) مجوزی برای دور زدن قانون از سوی فرزند یادگار امام و توقع تبعیض می‌شود؟! آیا مرحوم امام (رضون‌الله‌علیه) اجازه می‌دادند این محبوبیت و مقبولیت امتیازی برای منسوبین ایشان در رسیدن به مناصب خطیر نظام اسلامی باشد؟ آیا این نسبت تبصره‌ای بر قانون احراز صلاحیت کاندیدای انتخابات مجلس خبرگان است؟ در حالی که فرزند و یادگار فقید امام خمینی قدس سره مرحوم حاج‌سیداحمد آقا برای شرکت در انتخابات دومین دوره مجلس خبرگان به روایت مرحوم آیت‌الله محمدی‌گیلانی مورد ارزیابی علمی قرار گرفتند و پس از تأیید صلاحیت علمی خود را در معرض انتخاب مردم قرار دادند.
بايد گفت اما نقطه کانونی اظهارات هاشمی مربوط به شورای نگهبان و گلایه از رد صلاحیت سیدحسن خمینی و آن هم به بدترین شکل است. جاییکه فقهاي شورای نگهبان را مدنظر انتقادات صریح خود قرار داده و صلاحیت آنها را که توسط رهبر معظم انقلاب گماشته شده‌اند، زیر سوال می‌برد. این درحالیست که وظیفه نظارت بر انتخابات برعهده شورای نگهبان نهاده شده است، قانونی که هاشمی‌رفسنجانی خود یکی از ارکان اصلی به تصویب رساندن آن بود.

صلاحيت هاشمي را چه كسي تایيد كرده است
از سوي ديگر جاي اين پرسش مطرح مي‌شود كه انتقاد به فقهاي شوراي نگهبان در صورتي از سوي وي صورت مي‌گيرد كه آقای هاشمي در تمامي مناصب خود از جمله رياست جمهوري، رياست مجلس شوراي اسلامي و... از سوي شوراي نگبهان تاييد صلاحيت شده بود و در آن زمان اعتراضي به اين تاييد صلاحيت نداشت. به نظر مي‌رسد آقای رفسنجانی که موفق به عبور از فیلتر شورای نگهبان برای انتخابات مجلس خبرگان شد، حال و با اطمینان خاطر از تایید صلاحیتش، سخنان تنش‌آفرین و تفرقه‌افکنانه‌ای علیه ساختارهای قانونی نظام مطرح مي‌كند.
در این باره، بازخوانی پیام مهم امام خمینی(ره) در تاریخ ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۳ ضروری به نظر می‌رسد: «من به این آقایان هشدار می‌دهم که تضعیف و توهین به فقهای شورای نگهبان امری خطرناک برای کشور و اسلام است. همیشه انحرافات به تدریج در یک رژیم وارد می‏‌شود و در آخر، رژیمی را ساقط می‌‏نماید.
لازم است همه به طور اکید به مصالح اسلام و مسلمین توجه کنیم و به قوانین، هرچند مخالف نظر و سلیقه شخصی‏مان باشد، احترام بگذاریم و به این جمهوری نوپا که مورد هجوم قدرت‏ها و ابرقدرت‏هاست، وفادار باشیم. در خاتمه باید بگویم که حضرات آقایان فقهای شورای نگهبان را با آشنایی و شناخت تعیین کردم و احترام به آنان و حفظ مقامشان را لازم می‌ دانم و امید آن دارم که این نحو امور تکرار نشود و به شورای نگهبان تذکر می‌دهم که در کار خود استوار باشید و با قاطعیت و دقت عمل فرمایید و به خدای متعال اتکال کنید".

حمله به تريبون نماز جمعه
هاشمی‌رفسنجانی، دامنه حملاتش را گسترده‌تر کرده و نهادهای نظامی، صداو سیما و نماز جمعه را نیز هدف قرار داده است: «چه کسی اجازه داد که اسلحه برای شما باشد و تریبون‌ها برای شما باشد؟ چه کسی اجازه داد که تربیون‌های نماز برای شما باشد و صداوسیما برای شما باشد؟ چه کسی به شما این‌ها را داد؟ اگر امام خمینی و نهضت ایشان و اراده عمومی مردم نبود هیچ‌کدام از این‌ها نبودند. زمانی که باید همه به هم تبریک بگوییم هدیه بدی به بیت امام دادید.»
وی با اعتراف نسبت به آمار زیاد ثبت‌نامی‌ها که به نوعی سبب اخلال در بررسی صلاحیت‌ها می‌شود، پيش از این عنوان شده بود كه تاكتيكي براي اختلال در تعيين صلاحيت‌ها است، سازوکار شورای نگهبان را زیر سوال برده و به سازوکاری ایراد گرفته که بارها به غیر از یک مورد، خودش را تایید کرده است: «ما در انتخابات بندهای بی‌خودی جلوی مردم می‌بندیم، قبول دارم که نمی‌شود ۱۲ هزار نفر برای مجلس ثبت‌نام کنند و همه با هم در انتخابات به رقابت بپردازند اما راهش این است که پیش از انتخابات قانونی بگذاریم و بگوییم کسانی که می‌خواهند نامزد شوند باید یک‌سری شرایط از جمله تعدادی امضا از برخی علما و مردم داشته باشند و برخی از متخصصین صلاحیت آن‌ها را تایید کنند. نباید بگذاریم ثبت‌نام کنند و اصلاً فرصت برای بررسی پرونده‌شان نداشته باشیم و پرونده آن‌ها را بررسی نکنیم و در نهایت به آن‌ها بگوییم که صلاحیت شما احراز نشده است. این راه و شیوه درستی نیست.»

گلايه از دوري ۱۲ ساله
هاشمی‌رفسنجانی در اظهارات خویش، ۱۲ سال اخیر را نقطه تاریک و تفرقه پس از انقلاب اسلامی معرفی کرده که به نظر می‌رسد در این سال‌ها به خاطر دوری از قدرت و عدم دستیابی اصلاح‌طلبان و حامیان هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری ۸۴، ۸۸ و انتخابات سه مجلس، ناراحتی عمیقی دارد و درصدد لعن این دوران است: «در ۱۲ سال اخیر دچار این تفرقه شده‌ایم که بد تفرقه‌ای است، راه‌ها بسیار عوض شد و حتی روحانیونی که نقشی در انقلاب نداشتند در این تفرقه دست داشتند، کار به اختلاف کشیده شد؛ دوران سختی داشتیم، منزوی و تحریم شدیم و ثروت ما در شرایطی که نفت در اوج قیمت خود بود از زمین خارج شد و نمی‌دانیم به کجا رفت.»
این رویه تاختن به شورای نگهبان از سوی آقای هاشمی‌رفسنجانی تازگی ندارد اما تندی آن به نظر می‌رسد بیشتر از قبل است. سیدحسن خمینی، کسی بود که بارها از سوی هاشمی رفسنجانی برای حضور در مبارزات انتخاباتی خبرگان دعوت شد و توسط وی علامه نامیده شد. عدم احراز صلاحیت سیدحسن خمینی، برای هاشمی بسیار گران و سنگین آمده است.
سیدحسن خمینی با ثبت‌نام در انتخابات خبرگان به عنوان بخت نخست ورود به مجلس توسط اصلاح‌طلبان و حامیان دولت و هاشمی در نظر گرفته شد و بیش از یکسال است که به روش‌های مختلف، جایگاهی را برایش تعریف کرده‌اند که وی حتی حاضر نشد در امتحان اجتهاد خبرگان شرکت کند. یکی از دلایل عمده عدم احراز صلاحیت سیدحسن خمینی، عدم شرکت در آزمون تلقی می‌شود. امری که براساس قانون تعیین شده بود و بسیاری از بزرگان در این آزمون شرکت کردند.
با نگاهی به گذشته، مشخص می‌شود، آقای هاشمی در ماه‌های پیش از این نیز اظهاراتی علیه شورای نگهبان داشت و حتی در این اظهارات نهادهای نظامی را نیز بی‌نصیب نگذاشت. وی در این سخنان که در اسفند سال ۹۳ ایراد شده بود، شورای نگهبان را متهم به دخالت در انتخابات کرده بود: «مردم ما در بدترین شرایطی که از طرف شورای نگهبان، دولت و نهادهای امنیتی برای جلوگیری از انتخابات درست تحت فشار زیاد بودند، متحول شدند و مردم این تحول را به وجود آوردند.»
به نظر مي‌رسد حمله اخیر آقای هاشمی‌رفسنجانی نیز بار دیگر باعث جری شدن اصلاح‌طلبان تندرو و تجدیدنظرطلبان خواهد شد و آنها به این پشتوانه، راه آشوب و فتنه دیگری را در پیش خواهند گرفت تا ارکان اصلی نظام جمهوری اسلامی را با هجمه روبه‌رو سازند. 

باهنر: امام بارها بر زياده‌خواهي‌ها خط بطلان كشيدند
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره حمله هاشمي به شوراي نگهبان گفت: برخي توقع دارند از رانت استفاده كنند اما امام بارها بر اين زياده‌خواهي ها خط بطلان كشيدند.
به گزارش ميزان، محمدرضا باهنر اظهارکرد: خانواده امام براي همه محترم هستند اما بايد قوانين را رعايت مي‌كردند و امتحان مي‌دادند. وي با اشاره به جمله معروف امام خمینی‌(ره) مبنی بر اینکه من هم در مقابل قانون مثل دیگران هستم گفت: خانواده امام برای کشور و مسئولان نظام محترم هستند اما قواعد را باید رعایت کرد و وی (سید‌حسن خمینی) خوب بود در امتحان اجتهاد خبرگان شرکت می‌کرد و اینکه اعلام می‌شود به وی اطلاع‌رسانی نشده بود شبیه یک شوخی است.
باهنر ادامه داد: امام جمعه موقت تهران به هر دلیلی در امتحان اجتهاد خبرگان شرکت نکرد و صلاحیتش از سوی فقهای شورای نگهبان احراز نشد بنابراین باید گفت که یک امتحان دادن که از شان انسان کم نمی‌کند.

https://siasatrooz.ir/vdcdnz0n.yt0kf6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی