دوشنبه ۳ آبان ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۹
کد مطلب : 97324
نقض حقوق بشر در قاره مدعی هر روز ابعاد گسترده‌تری می‌گیرد

مرگ پناه‌جویان در یخبندان وجدان اروپا

مرگ پناه‌جویان در یخبندان وجدان اروپا

روزگار تلخ پناه‌جویان در اروپا هر روز تلخ‌تر و تلخ‌تر می‌شود چنانکه این روزها بسیاری از کشورهای غربی مرکزی برای مقابله و سرکوب پناه‌جویان مبدل شده‌اند.
هم‌زمان با آغاز عملیات پاکسازی و تخریب اردوگاه موقت موسوم به «جنگل» در بندر کالۀ فرانسه، صدها پناه‌جو با چمدان‎‏هایشان در حال خروج از این منطقه هستند.عملیات انتقال پناه‌جویانِ ساکن در اردوگاه «جنگل» در شمالِ فرانسه با حضور بیش از یکهزار و ۲۰۰ نیروی پلیس و امنیتی دوشنبه (۳ آبان) آغاز شد.
شامگاه یکشنبه در حالی که نیروهای مسلحِ فرانسوی در نقاط مختلف اردوگاه حضور داشتند، برخی از ساکنینِ «جنگل» در اعتراض به برنامۀ برچیدنِ اردوگاه، به سوی نیروهای امنیتی سنگ و بطری پرتاب کردند و دستشویی‌ها را به آتش کشیدند.براساس اعلام منابع خبری، بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ پناه‌جو در اردوگاه موقت «جنگل» زندگی می‌کنند و اکثر آن‌ها خواهان عزیمت به بریتانیا هستند.دولت سوسیالیستِ فرانسه اعلام کرده‎است که این اردوگاه را به دلایل «انسان‎دوستانه» می‌بندد و ساکنین آن به ۴۵۰ مرکز در سراسر فرانسه منتقل خواهند‌‌شد در حالی که نهادهای حقوق بشر این ادعارا رد کرده و این اقدام را برای اخراج پناه‌جویان آن هم در آستانه فصل سرما می‌دانند.پلیس فرانسه برای متفرق کردن آوارگان ساکن در اردوگاه «جنگل» در شهر بندری «کاله» از گاز اشک‌آور استفاده کرد. در بحرانی دیگر برای پناه‌جویان
گروه هایی از آوارگان در اعتراض به تاخیر در رسیدگی به درخواست پناهندگی آنها به دفاتر حمایت از آوارگان اروپا در جزیره لسبوس یونان حمله کردند.سخنگوی پلیس یونان اعلام کرد حدود هفتاد آواره که اکثر آنها تبعه پاکستان و بنگلادش بودند به سمت دفاتر حمایت از آوارگان اروپا در داخل اردوگاه آوارگان موریا سنگ پرتاب کردند .
سخنگوی دفتر حمایت از آوارگان اروپا اعلام کرد معترضان به هنگام مصاحبه با آوارگان اقدام به پرتاب سنگ و بمب‌های آتش‌زا کردند .وی افزود معترضان بامداد دیروز دفاتر ما را به آتش کشیدند و ضمن اینکه مسائل امنیتی باید مورد بارزیابی قرار گیرد شمار بیشتری از نیروهای پلیس یونان نیز باید در این محل مستقر شوند. از سوی دیگر هزاران تن از مردم در شهرهای مختلف سوئد در اعتراض به قوانین جدید مهاجرتی به خیابان‌ها آمدند. براساس قوانین جدید پناه‌جویان کودک باید سن خود را اثبات کنند و به پناه‌جویان اجازه اقامت دائمی داده نمی‌شود. اکثر معترضان در مرکز استکهلم تجمع کرده بودند و اعتراض خود را به تدابیری از جمله آنکه کودکان پناه‌جو باید سن خود را اثبات کنند، بیان کردند. همزمان تجمعات دیگری در ۱۴ شهر سوئد برگزار شد.سوئد با جمعیتی ۱۰ میلیون نفری، سال گذشته میلادی ۱۶۰ هزار پناه‌جو پذیرفت؛ به عبارت دیگر به تناسب هر ۱۰۰ هزار جمعیت سوئد، ۱۶۶۷ پناه‌جو وارد این کشور شد. نرخ میانگین اتحادیه اروپا به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، ۲۶۰ تن است. در همین حال بر اساس پاسخ دولت آلمان به درخواست حزب چپ پارلمان این کشور هزاران پناهنده در آلمان علیه شرایط بد پناهندگی خود به دادگاه‌ها شکایت کرده‌اند.
آلمان فشارها بر پناه‌جویان را به شدت افزایش داده است. قوانین پناهندگی آلمان بسیاری دادگاه‌های این کشور را درگیر خود کرده است.بر اساس پاسخ دولت آلمان به درخواست "یولا یلپکه"، از نمایندگان حزب چپ پارلمان این کشور در هشت ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۶ بیش از ۱۷ هزار نفر از پناهندگان در آلمان درباره شرایط و وضعیت پناهندگی خود شکایت کردند که در بین آن‌ها حدود ۱۵ هزار سوری وجود داشتند. تقریبا حدود ۶ هزار مورد از این شکایت‌ها مربوط به ماه آگوست بوده است. خبر دیگر آنکهگزارش بیگاری کشیدن از کودکان آواره سوری در ترکیه در حالی منتشر می‌شود که شرکت‌های انگلیسی متهم به مشارکت در این امر از پذیرش بار اتهام طفره می‌روند.برخی برندهای شناخته شده، کارگاه‌های تولیدی خود در ترکیه را با اتکا به نیروی کار کودکان جنگ زده سوری اداره می‌کنند. دستمزد ساعتی این کودکان کمی بیشتر از یک پوند انگلستان و بسیار پایین تر از سقف حقوق ساعتی تعیین شده از سوی ترکیه است.
البته همه برندهای مورد اتهام مدعی نظارت دقیق بر زنجیره‌های تولیدی خود شده‌اند و می‌گویند بیگاری کشیدن از کودکان سوری را تحمل نخواهند کرد- ادعایی که به طور ضمنی انگشت اتهام را به سمت دولت آنکارا نشانه می‌رود.ترکیه، سابقه درخشانی در تولید پوشاک برای کشورهای اروپایی دارد و به همان اندازه رقابت در بازارهای آن دشوار است. این امر به خودی خود نگرانی از بابت نادیده گرفتن حق مهاجران اغلب غیر قانونی سوری را افزایش می‌دهد. لازم به ذکر است کشورهای اروپایی به بهانه کمک مالی به ترکیه برای نگهداری پناه‌جویان از اجرای تعهدات خود به آنها خودداری می‌کنند.

https://siasatrooz.ir/vdceex8o.jh8fwi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی