چهارشنبه ۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۸
کد مطلب : 97045
ارزیابی کارشناسان از اولین دورمناظره انتخاباتی هیلاری و ترامپ

تداوم دشمنی با ملت ایران در ادبیات کبوترها و بازها

تداوم دشمنی با ملت ایران در ادبیات کبوترها و بازها

اولین دور مناظره انتخاباتی نامزدهای دو حزب ریاست جمهوری آمریکا در حالی برگزار شد که به اعتقاد ناظران سیاسی دشمنی با ملت ایران نقطه مشترک هر دو جناح بود؛ از این رو تقویت توانمندی‌های نظامی - دفاعی کشور از سوی مسئولان نباید مغفول واقع شود.
نخستین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزارشد ودرمیان مباحث مطرح شده، توافق هسته‌ای ایران نیز یکی از محورهای اصلی اظهارات دو طرف را شامل شد.
در مناظره و در بخش مربوط به سیاست خارجی، دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان آمریکا در انتخابات هشتم نوامبر، ضمن انتقاد از توافق کشورهای ۱+۵ و ایران گفت: توافق هسته‌ای با ایران بدترین چیز بود. ترامپ مدعی شد رقیب دموکراتش، هیلاری کلینتون با آغاز گفت وگوهای هسته‌ای با ایران، این کشور را که در آستانه سقوط بود از ورطه نابودی رهانیده است.البته کلینتون با دیدگاه محافظه کارانه‌تری گفت: ترجیح می‌دهم مشکلات با ایران را از طریق گفت وگو حل و فصل کنم. ایرانی‌ ها در دوره ریاست جمهوری بوش توانسته بودند به تولید چرخه سوخت هسته‌ای دست پیدا کنند.وی مدعی شد: تحریم‌ها داشت ایران را خفه می‌کرد و این کشور در آستانه سقوط بود، اما حالا دارند به کشوری قدرتمند تبدیل می‌شوند و این اتفاق به زودی خواهد افتاد. ترامپ با اشاره به تجربیات هیلاری کلینتون از توافق هسته‌ای با ایران گفت: یکی از تجربه‌‌های بد هیلاری، توافق هسته‌ای با ایران است که بر اساس آن ما صد و پنجاه میلیارد دلار به ایرانی‌ها بازگرداندیم. من توافق یا قرارداد خوبی سراغ ندارم که هیلاری بخشی از آن بوده باشد. بله او مجرب است، اما تجربه‌های او بد است و این کشور چهار سال دیگر نمی‌تواند این تجربه‌ها را تکرار کند. وی در ادامه اظهاراتش ضمن اعلام اینکه با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی ملاقات کرده است، افزود: باور کنید او (نتانیاهو) از توافق هسته‌‌ای با ایران اصلا خوشحال نیست. اما کلینتون در تأیید توافق هسته‌ای ایران گفت: این توافق بسیار موفقیت آمیز بود و دسترسی ما به تأسیسات ایران را میسر کرد.

چه کسی بهتر بود؟
روزنامه وال استریت ژورنال نیز در تحلیل بررسی اینکه کدام یک از دو نامزد، در مناظره شب سه‌شنبه عملکرد بهتری داشته‌اند عنوان داشت که هیلاری کلینتون عملکرد بهتری در مقایسه با ترامپ داشت. وال استریت همچنین می‌نویسد که ترامپ به طور همزمان از طرف مجری جمهوریخواه برنامه مناظره و کلینتون به چالش کشیده شد و بیشتر از آنکه حمله کند در مقام دفاع برآمده است.
به اعتقاد ناظران سیاسی اولین دور مناظره حضوری کاندیدای این دو حزب، در شرایطی به اتمام رسید نام ایران هفده بار برده و هرکدام به شیوه خاص خود دشمنی و کینه ورزی‌اش را علیه مردم ایران به نمایش گذاشت.
نکته قابل تامل در این مناظره و یا بهتر بگوییم نقطه اشتراک هردو نامزد ریاست جمهوری آمریکا ادامه دشمنی با ملت ایران است، البته هیلاری کلینتون محافظه کارانه وبا ادبیاتی نرم تر ضمن ابراز ارادت خود به رژیم غاصب صهیونیستی از تداوم دشمنی خود با ملت ایران رونمایی کرد؛این درحالی است که دونالد ترامپ با ادبیاتی جنگ طلبانه به روند برجام و ادامه داشتن تحریم ها بعد از ریاست جمهوری‌اش تاکید کرد. 

تقویت توانمندی‌های داخلی در قبال سیاست‌های ضد ایرانی آمریکا
دکتر سید رضا صدرالحسینی در گفت وگو با سیاست روز درباره مناظره انتخاباتی دو نامزد ریاست جمهوری آمریکا گفت: روند انتخابات آمریکا به نقطه بسیار حساسی برای دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه رسیده است.
وی افزود: اولین دور مناظره حضوری کاندیدای این دو حزب، در شرایطی به اتمام رسید که کینه و دشمنی و شکاف همراه با شکاف‌های اقتصادی سیاسی و اجتماعی این کشور بر همگان آشکارتر شد. صدرالحسینی گفت: در مناظره‌ای که هر دو طرف سعی در محکوم کردن سیاست‌های حزب رقیب داشتند نام ایران هفده بار برده شد. وی افزود: همچنین دشمنی سیاست‌های آمریکا بر همه ناظران در این مناظره که حدود ۱۰۰میلیون فر تخمین زده می‌شود نیز آشکارتر شد، اما نکته حائز اهمیت این است که آیا گفت وگوهای ما بین ترامپ و کلینتون، گفت وگو و نظرات شخصی آنان بوده ؟ و یا دو نماینده تفکری از حاکمان برآمریکا هستند؟ این کارشناس مسائل سیاست خارجی تصریح کرد: به نظر می‌رسد این دیدگاه به اثبات رسید که هیچ تفاوتی بین کلینتون و ترامپ در خصوص موضع گیری‌های آنان در قبال ایران نخواهد بود؛ به مفهومی دیگر گردانندگان سیاست داخلی وخارجی آمریکا در کنار بایدهای خود از جمله امنیت رژیم صهیونیستی و تامین انرژی ارزان، نبایدهایی را هم از سالیان دور در دستورکار قرار داه است که باید به آنان پایبند باشد. صدر الحسینی معتقد است، یکی از این نبایدها عدم توانایی اقتصادی و سیاسی و دفاعی کشورهای مستقل وخارج از سیاست‌های (مرکز پیرامون)محسوب می‌شود.
وی در پایان گفت: به نظر می‌رسد دولتمردان و سیاستمداران ایران با مروری بر موضع این دو کاندیدا در آمریکا، باید بر مواضع استقلال‌خواهانه و تقویت توانمندی‌های داخلی و افزایش توانمندی‌های نظامی و دفاعی بیشتراز گذشته پی‌برده و در این راستا تقویت ساختارهای درونی کشور، همگرایی بیشتر کشورهای مستقل و حرکت در مدار تقویت هرچه بیشتر توانمندی‌های موجود با محوریت اقتصاد ودفاع بیشتر از گذشته اهمیت پیدا می‌کند.

دشمنی با ملت ایران نقطه اشتراک هیلاری و ترامپ
حسن هانی زاده دیگر کارشناس مسائل سیاست خارجی درباره این مناظره انتخاباتی به خبرنگار سیاست روز گفت: مناظره ترامپ و هیلاری نشان داد که سیاست‌های هر دو حزب در رابطه با ایران با اختلاف جزئی یکی است و هردو حزب مقابله با ایران و عدم پایبندی به تعهدات آمریکا در برجام نزدیک ارا با خود یدک می‌کشند. وی افزود: این امر نشان می‌دهد که آمریکا تحت هیچ شرایطی به تعهدات خود عمل نمی‌کند و حضور هریک از این دو نامزد تاثیری در برجام نخواهد گذاشت. وی در پایان گفت: با توجه به اینکه در دیدگاه هر دو حزب امنیت رژیم صهیونیستی مشترک است بنابراین تقویت سیاست‌های نظامی و دفاعی کشور و اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی دو نکته اساسی و مهم که مسئولان کشور بیشتر باید به آن توجه کنند. 

هدی دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdcen78o.jh8fei9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی