يکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۵
کد مطلب : 117260
وقتی آمریکا و اروپا همچنان بر بی‌تعهدی خود در قبال برجام اصرار می‌کنند:

وقت کشی برای گرفتن امتیاز بیشتر

وقت کشی برای گرفتن امتیاز بیشتر

در حالی فردا ضرب الاجل نهایی ایران برای تعلیق اجرای پروتکل الحاقی به پایان می‌رسد که طرف آمریکایی همچنان بر موضع خود درباره بازگشت ایران به برجام و سپس برداشته شدن تحریم‌ها اصرار دارد و آمریکایی‌ها نیز برای دست یافتن به تحمیل خواسته‌های بیشتر و یا به قول خودشان توافقی بزرگتر با تهران تقلا می‌کنند تا با تداوم تحریم ها ووقت کشی جمهوری اسلامی ایران را پای میز مذاکره بکشانند.
جمهوری اسلامی ایران نیز بر موضع خود درباره لغو تحریم همه تحریم‌های ظالمانه و سپس کاهش ظرفیت‌های هسته‌ای به دوران برجام تاکید می‌کند.چنانچه رهبر عالی قدر انقلاب نیز در دیدار مجازی چند روز گذشته با مردم تبریز فرمودند؛ درباره برجام سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی را مطلقا گفته‌ایم، امروز فقط همین یک کلمه را بگویم، ما حرف و وعده خوب خیلی شنیده‌ایم که در عمل نقض شده و ضد آن عمل شده است.این بار فقط عمل.
نکته جالب توجه اینکه آمریکایی‌ها آمادگی خود را برای حضور در اجلاس غیررسمی کمیسیون برجام به عنوان مهمان اعلام کرده‌اند؛ اما باز می‌خواهند بدون دادن امتیاز به تهران، خواسته‌های غیر منطقی دیگر خود را تحمیل کنند؛ خواسته‌هایی همچون کشاندن ایران پای میز مذاکره بر سر توان دفاعی-نظامی و نیز موضوعات منطقه‌ای که بارها قاطعانه مقامات عالی رتبه کشورمان موضع رسمی خود را بیان داشتند که نه توان دفاعی ایران قابل مذاکره است و نه بر سر موضوعات منطقه ای با آمریکا و متحدانش وارد مذاکره می شوند.
همچنین بر اساس موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران، آمریکایی‌ها باید در ابتدا تحریم‌ها را رفع کرده و رفع آنها راستی‌آزمایی شود، در این صورت ایران نیز به تعهدات خود ذیل برجام بازخواهد گشت.
در طول روزهای گذشته آمریکایی‌ها اقداماتی نمادین در تخفیف برخی اقدامات قبلی دولت ترامپ علیه ایران انجام داده‌اند. مهم‌ترین اقدام آمریکایی‌ها پس گرفتن نامه بازگشت ۶ قطعنامه یشین شورای امنیت بوده است که با قطعنامه ۲۲۳۱ کنار رفته‌اند.
بر اساس نامه پیشین آمریکایی‌ها به صورت یکجانبه درخواست بازگشت تمام تحریم‌های قطعنامه‌های قبلی علیه ایران را داشتند. صدور این نامه بر اساس تفسیر خاص آمریکایی‌ها از بند ۱۰ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد صورت گرفت. بر اساس این بند کشورهای شرکت‌کننده در برجام می‌توانند طی درخواستی خواستار بازگشت تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد شوند.
در آن زمان با وجود این که آمریکایی‌ها از برجام به صورت یکجانبه خارج شده بودند اما همچنان به عنوان یکی از بنیانگذاران برجام این حق را برای خود قائل بودند تا این درخواست را برای شورای امنیت سازمان ملل ارسال کنند. آنطور که فارس نوشته؛ به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها امیدوار هستند تا بتوانند تا با طولانی کردن بازگشت خود به برجام و سیاست «less for less» امتیازات حداکثری به خصوص در مورد یک توافق گسترده‌تر و تمدید بندهای برجامی بدست آورند.
بر طبق این راهبرد که به نظر می‌رسد جزئیات آن از مدت‌ها پیش در گزارش مرکز امنیت نوین آمریکا منتشر شده است، واشنگتن طی چند مرحله به دنبال بازگشت به برجام خواهد بود. این بازگشت مرحله‌ای نیز در ابتدا شامل برخی امتیازات محدود در قبال فروش نفت و رفع برخی محدودیت‌های مالی خواهد بود و در انتها با آغاز مذاکرات گسترده برای یک توافق گسترده‌تر و تمدید بندهای غروب آفتاب در برجام، آمریکا ظاهرا به تعهدات خود باز خواهد گشت.

اقدامات نمایشی واشنگتن گرهی از کار ما باز نمی‌کند
عبدالله نوروزی سفیر سابق ایران در سوئد در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اینکه تحریم‌های آمریکا دیگر تاثیری بر ایران ندارد، گفت: کشور‌های گوناگون نسبت به تحریم ثانویه‌ای که متوجه ایران است، خسته شدند و مایل نیستند که این رویه ادامه پیدا کند، چراکه در معاملات جهانی و ویروس کرونا، تحریم مصبیت مضاعفی برای مناسبات اقتصادی کشور‌ها به وجود آورده است.
او در پاسخ به اینکه آیا به زودی تحریم‌های آمریکا علیه ایران لغو می‌شود، تشریح کرد: قطعا تحریم‌ها لغو می‌شود، اما چگونگی لغو و بازی سیاسی که از ناحیه آمریکا مشاهده می‌کنیم، جای بحث دارد. در حقیقت اقداماتی که آمریکا اخیرا به منظور جلب نظر ایران انجام داده، بیشتر جنبه نمایشی‌ دارد و در اصل اقدام بنیادینی در قبال تحریم‌ها نیست و گرهی از کار ما باز نمی‌کند.
نوروزی ادامه داد: اکنون به دلیل شرایط خاص منطقه، تحریم‌ها ظرفیتی برای ادامه یافتن ندارند و به عبارتی آمریکا مجبور است به این وضعیت خاتمه دهد و بحث اصلی در چگونگی خاتمه دادن به این وضعیت است.
سفیر سابق ایران در سوئد با اشاره به خواسته مشترک ایران در قبال آمریکا، تصریح کرد: ملت، سیاسیون و مسئولان با پوست و گوشت خود لمس کردند که غرب و در راس آن آمریکا هیچ چیزی از بی معرفتی سیاسی کم ندارد و این یک اجماع کامل سیاسی جناح هاست، لذا اکنون که واشنگتن می‌خواهد به توافق هسته ای برگردد، باید تحریم‌ها را به معنای واقعی کلمه بردارد و سپس در مورد سایر مسائل ورود کند.
او افزود: اگر تحریم‌ها برداشته نشود، با توجه به شرایط کنونی نظام بین الملل کشور‌ها قادر به تحمل این وضعیت نیستند و با دور زدن تحریم‌ها و همکاری‌های بیشتر منطقه ای تحریم ها را بی تاثیر می‌کند، لذا آمریکا و شرکایش به تفکر و راهیابی برای نتیجه باشند.
سفیر سابق ایران در سوئد با بیان اینکه صلابت ما در حفظ جبهه مقاومت دلیل اصلی شکست سیاست آمریکاست، اظهار کرد: نقطه اصلی قوت جمهوری اسلامی ایران، فارغ از آنچه مردم کشورمان تاب آوردند، همین اقتدار منطقه‌ای و جبهه مقاومت است که تداوم آن به تاثیر پذیری رفتار‌های قدرت‌های بزرگ می‌انجامد و دیر یا زود این اتفاق می‌افتد.
نوروزی تصریح کرد: شرایط به گونه‌ای نیست که تحریم‌ها بخواهد ادامه داشته باشد و از جانب ما هیچ عقب نشینی صورت نمی‌گیرد. هرگونه حرکت مثبت از ناحیه ما موجب حرکت مثبت‌تر دیگر ما خواهد شد؛ اکنون کاملا توپ در زمین آمریکا و شرکایش است که تصمیم لازم را بگیرند و با ایران مقتدر به نحو صحیح بخورد کنند و دست از اقدامات نمایشی بردارند.

https://siasatrooz.ir/vdcepf8z7jh8zwi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی