دوشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۶
کد مطلب : 98379

«واگرایی» ایالات متحده در دوران «پساترامپ»

زمزمه استقلال‌طلبی در برخی ایالت‌های آمریکا، همانند دوره «جنبش ۹۹ درصدی» در آستانه...

زمزمه استقلال‌طلبی در برخی ایالت‌های آمریکا، همانند دوره «جنبش ۹۹ درصدی» در آستانه انتخابات اخیر و به ویژه «پساترامپ» پرسر و صدا‌تر شده است.
درپی اصرار «پویش استقلال‌طلبی» در ایالت ثروتمند و وسیع «کالیفرنیا» مقامات این ایالت، اعلام کردند به این کمپین اجازه می‌دهند برای همه‌پرسی درباره استقلال از آمریکا و تشکیل کشور مستقل امضا جمع‌آوری کند.
"الکس بادیلا" دبیر ایالت کالیفرنیا گفته «برای کمپین "کالیفرنیا وطن است" مجوز فعالیت دادم.»
این کمپین به "کالیگزیت" نیز معروف شده که برگرفته از دو کلمه کالیفرنیا و اگزیت (خروج از آمریکا) بوده و یادآور «برگزیت» (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا با رای مثبت مردم به همه پرسی) است.
اگر این پویش بتواند حدود ۶۰۰ هزار امضا جمع کند موضوع استقلال، نوامبر سال ۲۰۱۸ به همه‌پرسی گذاشته خواهد شد. این پویش باید بتواند تا ۲۵ جولای ۲۰۱۷ امضای ۸ درصد از کل افراد ثبت نام شده در فهرست‌های رای دهندگان یعنی معادل ۵۸۵ هزار و ۴۰۷ امضا را جمع کند. اگر اکثریت مردم ایالت در همه پرسی، به استقلال آن رای بدهند در مرحله بعدی و همه پرسی دیگر، باید در سال ۲۰۱۹ درباره تشکیل کشور مستقل کالیفرنیا رای بدهند.
کالیفرنیا، بعد از آلاسکا و تگزاس سومین ایالت پهناور ایالات متحده است و یکی از ثروتمندترین این ایالت‌ها است. به علاوه کالیفرنیا، با ۴۰ میلیون جمعیت، پرجمعیت‌ترین ایالت از ایالات متحده است. به لحاظ سیاسی اهالی این ایالت همواره طرفدار حزب دموکرات آمریکا بوده و با پیروزی ترامپ که حتی در میان هم حزبی‌های جمهوری‌خواه خود، منتقدان بسیاری دارد، اهالی کالیفرنیا احساس می‌کنند در نظام سیاسی ایالات متحده، جایگاه مناسبی ندارند.
ایالت کالیفرنیا واقع در جنوب غربی آمریکا و در ساحل اقیانوس آرام با داشتن ۴۰ میلیون نفر جمعیت، پرجمعیت‌ترین ایالت آمریکاست.
اکثریت ساکنان ایالت کالیفرنیا طرفدار حزب دموکرات هستند و در انتخابات اخیر نیز اکثریت مردم ایالت کالیفرنیا به هیلاری کلینتون کاندیدای دموکرات‌ها یعنی هیلاری کلینتون رای دادند.
ایالت کالیفرنیا دارای ظرفیت‌های اقتصادی بسیار بالایی است به طوری که اگر یک کشور مستقل بود اقتصادش معادل ششمین قدرت اقتصادی جهان بود.
موج استقلال‌خواهی در کالیفرنیا، در رسانه‌های مشهور ایالات متحده نیز بازتاب یافته است. «نیوزویک» تصویر و تیر اصلی شماره تاخیر خود را به این موضوع اختصاص داده است. همچنین «سی‌ان‌ان» پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، در گزارشی از تهدید نخبگان علمی «سلیکون ولی» برای ایجاد پویش استقلال ایالت کالیفرنیا در واکنش به انتخاب ترامپ خبر داده بود.
پویش استقلال خواهی، در ایالت جنوبی و نزدیک به کالیفرنیا یعنی «تگزاس» نیز تاریخی است. تگزاس، وسعتی بیش از کالیفرنیا دارد و در عصر جنگ‌های داخلی رهبری «ایالات موتلفه جنوبی» را در برابر «ایالات متحده» بر عهده داشت.
وجه ممیزه ایالت تگزاش، فرهنگ لاتین، اخلاق کاتولیکی و روحیه انقلابی است که این ایالت را از ایالت‌های بالادستی با فرهنگ پروتستانی و روح سرمایه‌داری، ممتاز می‌کند.
حرکت لغزنده کالیفرنیا و تگزاس برای استقلال‌خواهی که چند سال پیش هم پررنگ شده بود، اگر شدت یابد روند واگرائی را در دیگر ایالت‌ها نیز تشدید می‌کند. چنانکه «برگزیت» و واگرایی انگلیسی‌ها از اتحادیه اروپا، در انتخابات اخیر آمریکا تأثیر مثبت داشت و هم‌اکنون جنبش‌های ملی‌گرایانه در فرانسه را هم به تقویت موقعیت «ماری لوپن» رهبر جبهه ملی فرانسه در انتخابات ریاست جمهوری آتی کشانده است. این فرآیند همچنین «واگرائی درون بریتانیا» را نیز تشدید می‌کند و «حزب استقلال اسکاتلند» زمزمه تکرار همه پرسی جدائی از لندن را ابراز می‌کند و به جدائی «ایرلند شمالی» و «ولز» از قلمرو ملکه انگلیس دامن می‌زند.
باید در کنار اهتمام «دونالد ترامپ» و «ترزا می» به هم‌افزایی قدرت جهانی «لندن - واشنگتن» همه این پویش‌های واگرایانه را در ایالات متحده و بریتانیا دید. اگر ترزا می، می‌کوشد دولت‌های پوشالی مرتجع را علیه ایران بشوراند، در واقع تا حدودی سعی دارد مشکلات داخلی خود را به جهان صادر کند. البته از دشتگاه دیپلماسی «ظریف» انتظار نمی‌رود در برابر تحرکات منطقه‌ای «ترزا می» پا در کفش تنگ ملکه انگلیس و نخست‌وزیر تازه‌کارش، بگذارد!

مولف :
https://siasatrooz.ir/vdcf1md1.w6dceagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

میبایست اگه میخاید قدرت آقای ظررریییییییییف رو ببینید ((ترزا )) رو بیارید مجلس بعدظریف بره پشت تریبون ببینید ظریف کیه و پشت تریبون چیکار میکنه اووووووووووووووووووووه