پنجشنبه ۵ مهر ۱۳۹۷ - ۰۱:۳۱
کد مطلب : 106182

کودکان یمن همچنان قربانی وبای سعودی

کودکان یمن همچنان قربانی وبای سعودی

در حالی کشورهای غربی در سازمان ملل به حمایت از تجاوزات سعودی به یمن می‌پردازد که، وزارت بهداشت یمن در بیانیه‌ای اعلام کرد، از ۲۷ آوریل سال جاری میلادی تاکنون (۷ اردیبهشت ۹۷)، ۲ هزار و ۵۰۸ نفر بر اثر ابتلا به بیماری وبا جان باخته‌اند.
وزارت بهداشت این کشور که در صنعاء مستقر است، در ادامه آورد: بیماری وبا در ماه اکتبر ۲۰۱۶ در یمن شیوع پیدا کرد و یکسال بعد، در ۱۰ استان کشور بار دیگر گسترش یافته است. صنعا پایتخت یمن با ۳۴.۶ درصد بالاترین شمار متبلایان به این بیماری را دارد. گزارش سازمان‌های بهداشتی حکایت از آن دارد که یمن با بدترین نوع شیوع بیماری وبا روبه‌روست، به نحوی که تا دسامبر ۲۰۱۷ (آذر/دی ۹۶) بیش از یک میلیون تن مشکوک به این بیماری شناسایی شدند.
براساس گزارش منابع بیمارستانی یمنی، ۱۳۳ هزار مورد ابتلا به بیماری وبا سال ۲۰۱۸ تایید شد و موج سوم شیوع این بیماری واگیردار از نیمه ژوئن امسال (خرداد/تیر ۹۷) در سراسر یمن دیده می‌شود، موضوعی که اکنون وارد مرحله خطرناک شده است. از سوی دیگر، ۵۶ مرکز درمان اسهال (DTC) در ۳۹ منطقه یمن در معرض خطر قرار دارند و سازمان‌های بشردوستانه برای جلوگیری از شیوع گسترده وبا فعالیت دارند، به طوری که تنها در ماه آگوست (مرداد/شهریور ) ۴۰۰ هزار مبتلا به این بیماری در مناطقی که درصد شیوع آن به شدت بالا بوده است، واکسینه شدند.
لیز گراندی مسئول هماهنگ‌‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد در یمن نیز در گزارشی در این‌باره نوشت: خطر مرگ در یمن تنها به حملات روزانه ائتلاف عربی محدود نمی‌شود، بلکه ابتلا به بیماری وبا و قحطی از دیگر عواملی است که در این کشور قربانی می‌گیرد. با تداوم حملات همه‌جانبه ائتلاف سعودی به یمن، مراکز بهداشتی، زیرساخت‌ها به ویژه مراکز بهداشتی از میان رفته و همین امر شدت شیوع بیماری‌های واگیردار مانند وبا در این کشور فقیر را وارد مرحله بحرانی کرده است.
میلیون‌ها نفر در يمن در آستانه قحطی و گرسنگی قرار دارند و خانواده‌های نیازمند تلاش می‌کنند به کمک‌های ضروری دسترسی داشته باشند. خبرنگار الجزیره انگلیسی گفت: یکی کودک دیگر به درمانگاهی در شمال یمن منتقل شده است. بسام محمد حسن دو سال دارد اما سوء‌تغذیه سبب شده است او در شرایطی بحرانی قرار داشته باشد. گرسنگی خانواده‌ها را در کشوری تهدید می‌کند که فقیرترین کشور در خاورمیانه محسوب می‌شود، آنهایی که قادر نیستند خودشان را نجات دهند. مادربزرگ بسام به شدت نگران است.
احمدیه العامری گفت: ما برای انتقال او به بیمارستانی در صنعا برای درمان، پول نداریم. این یک معضل برای ما محسوب می‌شود. آنهایی که قبلا به ما پول می‌دادند دیگر نمی‌توانند چنین کاری انجام دهند. هیچ کسی در چنین شرایطی نمی‌تواند دوام بیاورد. هیچ کسی در این جنگ به ما کمک نمی‌کند. ما هیچ چیزی نداریم.
بسام دو سال دارد اما وزن او زیر پنج کیلوگرم است. بیمارستان‌ها در صنعا می‌توانند درمان‌های بهتری را برای او ارائه کنند. درگیری در خطوط تهیه و تدارک از بندر حدیده در ساحل دریای سرخ به سوی صنعا همچنان ادامه دارد. اما نیروهایی که از سوی دولت امارات عربی متحده آموزش دیده‌اند همچنان در تلاش برای پیشروی در مناطق تحت کنترل حوثی‌ها در حدیده هستند.
اکنون با این سطح از درگیری‌ها، نگرانی‌هایی در این‌باره وجود دارد که بازگشایی مسیرهای تهیه و تدارک کمک بین صنعا و حدیده تا چه زمان به طول خواهد انجامید. شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه اعلام کرد زمان برای جلوگیری از گرسنگی رو به گسترش در یمن در حال از دست رفتن است. در این میان جنگنده‌های ائتلاف سعودی با ادامه بمباران مناطق غیرنظامی یمن، جان سه شهروند دیگر یمنی از جمله یک کودک را گرفتند و شماری را زخمی کردند. بنا به اعلام پایگاه خبری «وکالة الصحافة الیمنیة»، در استان الحدیده در غرب یمن، دو شهروند در حمله هوایی یک جنگنده سعودی به خودروی تاکسی بین شهری حامل چند مسافر در مسیر بین شهرهای زبید و الجراحی کشته شدند.

https://siasatrooz.ir/vdcfcvdy0w6dxya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی