چهارشنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۱:۳۹
کد مطلب : 95543
انفجار تروریستی کابل ده‌ها کشته و زخمی بر جای گذاشت

افغانستان؛ تکرار روزهای خونین

افغانستان؛ تکرار روزهای خونین

افغانستان دیروز، روز خونین دیگری با ده‌ها کشته و زخمی را در کارنامه خود ثبت کرد.
حادثه ۱۱ سپتامبر در سال ۲۰۰۱ یک پیامد بزرگ دارد و آن اینکه آمریکا به همراه ناتو با ادعای مبارزه با تروریسم و اعطای پیشرفت و توسعه ده‌ها هزار نیروی نظامی به افغانستان اعزام کردند. آنان بر این ادعا بودند که برای امنیت جهانی و آنچه مقابله با تروریسم با محوریت القاعده نامیدند حضور نظامی در افغانستان را اجرا می‌سازند. جالب توجه آنکه در آن زمان
جرج بوش رئیس‌جمهور وقت آمریکا از واژه جنگ‌های صلیبی برای این لشگرکشی استفاده نمود و ادعا کرد هر مسلمانی تروریست نیست اما هر تروریستی مسلمان است و آمریکا از تمام امکانات خود برای مبارزه با این تروریست‌ها بهره خواهد گرفت.
باراک اوباما در سال ۲۰۰۹ در حالی به عنوان رئیس‌جمهور وارد کاخ سفید شد که بر ادامه حضور نظامی در افغانستان با ادعای مبارزه با تروریسم تاکید نمود. وی در سال ۲۰۱۲ یعنی زمان آغاز دور دوم ریاست جمهوری‌اش نیز بر ادامه حضور در این کشور تاکید کرد. جالب توجه آنکه در سال ۲۰۱۴ آمریکا توافقنامه امنیتی با افغانستان امضا نمود که بر‌اساس آن ۱۰ الی ۳۰ هزار نیروی آمریکایی برای مدت ۱۰ سال دیگر در افغانستان حضور خواهند داشت. ناتو نیز بر ادامه حضور در افغانستان تاکید نموده در حالی که ادعای آموزش نیروهای افغانستان و توسعه و پیشرفت این کشور را عنوان داشته است. مجموع این تحرکات در حالی با ادعای مبارزه با تروریسم صورت گرفته که کارنامه ۱۴ سال حضور نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان نشان می‌دهد نه تنها امنیت و ثبات در این کشور برقرار نشده بلکه بر میزان تهدیدات افزوده شده است.
شاید زمانی فقط القاعده و طالبان چالش امنیتی افغانستان بودند اما حضور نیروهای خارجی ابعاد جدیدی از تروریسم را در این کشور ایجاد کرده و آن ورود گروه‌هایی مانند داعش بوده است. آنچه بسیاری از ناظران سیاسی و نظامی بر آن تاکید دارند که غرب عملا در عرصه مبارزه با تروریسم با شکست مواجه شده و نه تنها نتوانسته آن را ریشه‌کن سازد بلکه به گسترش آن در سراسر جهان دامن زده است. هر چند که تروریسم همچنان ابزار مهم غرب برای بحران‌سازی و رسیدن به اهدافشان است روند تحولات از جمله گسترش تروریسم در اروپا بیانگر ناتوانی آنان برای مدیریت فراگیر تروریسم بوده و فرزندان ناخلف غرب اکنون به چالشی برای خودشان مبدل شده است. تروریسمی که کشوری مانند افغانستان پس از ۱۴ سال حضور نیروهای آمریکایی و ناتو همچنان قربانی آن است. 
افغانستان روز خونین دیگری را تجربه کرده است چنانکه منابع خبری از انفجار در کابل با دها کشته و صدها زخمی خبر داده‌اند. هنوز پس از ۱۴ سال حضور نیروهای خارجی در افغانستان این کشور هنوز روی آرامش ندیده و هر روز بر مشکلات امنیتی آن افزوده می‌شود چنانکه انفجار خونین دیروز این کشور، بیانگر استمرار روزهای دردناک این سرزمین است. براساس گزارش‌ها وقوع یک انفجار مهیب در مرکز کابل، پایتخت افغانستان آژیر هشدار سفارت امریکا را به صدا در آورده است.مقامات امنیتی می‌گویند عامل انفجار یک بمب گذار بوده که خودروی خود را در این منطقه منفجر کرده است. این حادثه بیش از ۷ کشته داشته و ۳۲۷ زخمی تا کنون به بیمارستان منتقل شده‌اند. برخی منابع تعداد تلفات را ۵۰ کشته و ۲۵۰ زخمی عنوان کرده‌اند. اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان پس از وقوع این انفجار با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن این حمله اعلام کرد چندین نفر در محل انفجار کشته و زخمی شده‌اند. براساس گزارش‌ها کاخ ریاست جمهوری و وزارت دفاع افغانستان نیز در نزدیکی محل انفجار واقع هستند و به نظر می‌رسد هدف اصلی حمله، دفاتر اصلی‌‎ترین سازمان امنیتی افغانستان بوده است.گروه طالبان مسئولیت این انفجار بر عهده گرفته است. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی این گروه ادعا کرد تعدادی از افراد این گروه پیکارجو وارد بخش دهم ریاست امنیت ملی افغانستان شدند.گروه پیکارجوی طالبان چند روز پیش اعلام کرد «حملات بهاری» خود را در افغانستان آغاز خواهد کرد.«عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان ساعاتی پس از این انفجار به مکان حادثه رفت.
وی در گفت‌وگو با خبرنگاران مستقر در محل رویداد حمله انتحاری گفت: منتظر صلح نمی‌مانیم و طالبان را نابود می‌کنیم.رئیس اجرایی افغانستان گفت که این حمله در امن ترین نقطه شهر کابل رخ داده است. عبدالله گفت چند روز قبل طالبان از آغاز حملات بهاری خود خبر داده بودند ولی نیروهای امنیتی پاسخ دندان شکن به آن‌ها دادند و به خاطر انتقام جویی این حمله را انجام دادند.

https://siasatrooz.ir/vdcfmtd1.w6dtjagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی