دوشنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۰
کد مطلب : 92005

چرايي مجوز آمريكا به ژاپن

شينزو آبه نخست‌وزير ژاپن در حالي راهي آمريكا شده است كه از مهمترين محورهاي اين سفر را...

شينزو آبه نخست‌وزير ژاپن در حالي راهي آمريكا شده است كه از مهمترين محورهاي اين سفر را توافقات نظامي دو كشور تشكيل مي‌دهد. بر‌اساس گزارش‌هاي منتشره ارتش ژاپن می‌تواند نقش و ماموریت‌های نظامی خود را در‌پی دستورالعمل دفاعی جدید آمریکا - ژاپن ، در سراسر جهان گسترش دهد.اين در حالي است كه اولین تغییر در همکاری دفاعی ژاپن و آمریکا از سال ۱۹۹۷، بیانگر بزرگترین تغییر در سیاست‌های امنیتی ژاپن طی دهه‌های اخیر است.
به گفته تحلیل‌گران، دستورالعمل دفاعی جدید احتمالا سطح جغرافیایی همکاری‌های دفاعی را گسترش خواهد داد و فعالیت‌های دیگری چون امنیت سایبری و اقدامات ضد تروریستی را در بر خواهد گرفت. ژاپن همچنين خواستار دريافت تسليحات پيشرفته از آمريكا گرديده است
حال اين سوال پيش مي‌آيد كه چرا ژاپن به دنبال توسعه حوزه نظامي خود است و مهمتر از آن اينكه چرا آمريكا اين امر را پذيرفته است در حالي كه تاريخ نشان مي‌دهد ژاپن هر زمان كه به قدرت نظامي رسيده سياست‌هاي تهديد‌آميزي براي منطقه و جهان داشته است هر چند كه از زمان پايان جنگ دوم جهاني به دليل محدوديت‌هايي كه داشته، از رويكرد نظامي خودداري كرده است.
از مهمترين بهانه‌هاي ژاپن برابر توسعه نظامي تاكيد بر سياست نظامي‌گرايانه چين مي‌باشد. برنامه هسته‌اي كره‌ شمالي و تلاش آن براي دست‌يابي به موشك‌هاي دوربرد عامل ديگري براي تقويت نظامي ژاپن است. ايجاد رقابت تسليحاتي در كل شرق، از نكات برجسته در منطقه مي‌باشد. اين رقابت تسليحاتي ژاپن را نيز در مسير توسعه نظامي قرار داده است در حالي كه از بهانه‌‌هاي آنها مسائل پيرامون جزاير مورد مناقشه با روسيه و جزاير چين و حتي سهم‌خواهي از درياي چين مي‌باشد. ژاپن در سال‌هاي اخير بويژه با جنگ عراق و افغانستان، حضور نظامي در عرصه جهاني را سرلوحه خود قرار داده‌اند. امروز آنها بر اين مدعايند كه حضور جهاني آنها براي تحقق صلح نيازمند داشتن ارتش مقتدر مي‌باشد. مسئله كشته شدن گروگان ژاپني به دست داعش زمينه‌ساز تقويت تحركات نظامي ژاپن به بهانه مبارزه با تروريسم شده است.
در سال‌هاي اخير مخالفت‌هاي مردمي با حضور آمريكا در ژاپن شدت يافته است. در نقطه مقابل تمام تلاش آمريكا آن است كه پايگاه ژاپن را حفظ نمايد. در اين شرايط، توكيو در سياستي امتيازگيرانه به بهانه حفظ پايگاه‌هاي واشنگتن، رضايت آنها را براي تشكيل نيروهاي نظامي كسب مي‌نمايد. در نقطه مقابل آمريكا، ژاپن قدرت‌طلب را مولفه‌اي براي گرفتار‌سازي چين و روسيه در چالش‌هاي منطقه‌اي مي‌بيند و از سوي ديگر با كم شدن رويكرد اروپا به همراهي با آمريكا، اين كشور را جايگزيني براي متحدان اروپايي خود در حوزه نظامي مي‌بيند.
به هر تقدير مي‌توان گفت كه ژاپن تلاش دارد تا از اهداف آمريكا براي رسيدن به اهداف نظامي خود بهره گيرد تا نقشي بيشتر براي خود در معادلات جهاني كسب نمايد. آمريكا با سوءاستفاده ديدگاه نظامي‌گرايانه توكيو به دنبال اجراي طرح سال ۲۰۲۵ يعني حضور گسترده نظامي در شرق مي‌باشد.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdcftxd1.w6d0xagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی