دوشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۱
کد مطلب : 106560
سم مهلکی که رواج می‌دهند!

نمی‌گذارند، نمی‌توانیم

نمی‌گذارند، نمی‌توانیم

«نمی‌گذارند» و «نمی‌شود» کلیدواژه‌های مشترک دولت‌هایی هستند که در دور دوم نتوانستند وعده‌های خود را عملیاتی کنند و به جای پاسخگویی از «نگذاشتند» استفاده می‌کنند. اما این روند در دولت تدبیر و امید خیلی سریع‌تر از زمانی که انتظارش را داشتیم شروع شد! آن هم توسط معاون اول دولت؟!
ماجرا از روزی شروع شد که رئیس‌جمهور اسامی وزرایی که قرار است تغییر کنند را به مجلس داد و در اندک فاصله‌ای معاون رئیس‌جمهوری گفت که حتی توان تغییر منشی دفتر خود را ندارد؟! اندکی بعد اما واعظی از دفتر رئیس‌جمهوری ایطور مصاحبه کرد که وزرای چهار وزارتخانه با تصمیم شخص آقای رئیس‌جمهوری انتخاب شده‌اند!
و این سخن جهانگیری را که می‌توانست برای اذهان برخی، این تصور را ایجاد کند که از خارج از محدوده ریاست جمهوری کسی فشار را روی دولت گذاشته رفع کرد اما ابهامات را درباره روش جدید برخی از مسئولان دولت تدبیر و امید درباره پاسخگویی به مردم در راستای وعده‌هایی که داده بودند را بیشتر از پیش کرد. و البته به جز ایجاد این ابهام که چرا بعد از ۵ سال این سخنان بر زبان معاون اول روحانی جاری شده است این سوال را هم در اذهان ایجاد کرد که چه کسی اختیار انتخاب منشی دفتر را هم از جهانگیری گرفته است؟! اگر با اتفاقات رخ داده در یک روز بپذیریم که شخص روحانی اینطور با معاون اولش رفتار کرده ابهامات زیادی ایجاد می‌شود که حتما باید مورد موشکافی و حتی پاسخگویی قرار گیرد.
صحبت‌های اسحاق جهانگیری در حالی مطرح شد که پیش از این او بارها و بارها از برنامه‌های دولت دفاع کرده بود و حتی از نجات ماشین دولت که در دره افتاده بود گفته و وعده داده بود این خودرو را در دوره دوم دولت به جاده باز می‌گرداند. جهانگیری یا همان نامزد پوششی روحانی که با هماهنگی دولت برای دوره دوازدهم رقیب پوششی روحانی لقب گرفت، بارها و بارها از دولت تدبیر و امید و برنامه هایش در دوره یازدهم و دوازدهم دفاع کرده و این اعتماد به روحانی تا حدی پیش رفته است که حتی او به صورت نمایشی کاندیدای دوره دوازدهم هم شد!! که در انتها همانطور که انتظار می‌رفت به نفع روحانی کناره‌گیری کرد!

جهانگیری به احتمال زیاد از دولت می‌رود
اما در عین حالی این رفتار جهانگیری این شائبه را ایجاد کرده است که او قرار است از دولت استعفا دهد، در همین زمینه نماینده مردم تهران در مجلس گفت: من مجموع اخبار و تحلیلم این است که اسحاق جهانگیری قصد رفتن از دولت روحانی را کرده است.
الیاس حضرتی در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات روز گذشته جهانگیری که گفته بود "تا این لحظه اجازه برکناری منشی خود را هم پیدا نکردم، به تسنیم گفت: به نظرم آهنگ، آهنگ رفتن آقای جهانگیری است. من مجموع اخبار و تحلیلم این است که ایشان از دولت خواهد رفت.
قائم‌مقام حزب اعتماد ملی در پاسخ به این سوال که آیا قرار است نوبخت جایگزین جهانگیری شود یا خیر، گفت: من چنین چیزی نشیندم ولی آقای روحانی احتمالا تصمیم گرفته دولتش را هماهنگ‌تر کند.

حلقه پیرامونی دولت به دنبال محدود کردن جهانگیری است
اما اصلاحات سناریوی جدیدی را از رفتار جهانگیری مطرح می‌کند که شاید بیشتر برد انتخاباتی برای ۱۴۰۰ را برای این جناح تقویت می‌کند، در همین راستا دبیرکل حزب آزادی گفت: واعظی برای ایجاد محدودیت

در تصمیم‌گیری‌های پیرامون آقای رئیس‌جمهور که در رأس آن، آقای جهانگیری قرار دارد، به دفتر رئیس‌جمهور آمد و هدف او، محدود کردن جریان اصلاحات از کانال جهانگیری است.
مجید محتشمی با اشاره به اظهارات روز یکشنبه جهانگیری مبنی بر محدودیت اختیاراتش در دولت، گفت: به نظر می‌رسد حرکت آقای واعظی از وزارت ارتباطات به سمت دفتر آقای روحانی، با حوادثی که در پشت پرده رخ داده و دارد بروز می‌کند، بی ارتباط نیست.
وی افزود: آقای واعظی برای ایجاد محدودیت در تصمیم‌گیری‌های پیرامون آقای رئیس‌جمهور که در رأس آن، آقای جهانگیری قرار دارد، به دفتر رئیس‌جمهور آمد و هدف او، محدود کردن جریان اصلاحات از کانال جهانگیری است.
محتشمی با بیان اینکه شاید آقای جهانگیری هم به این تحلیل‌ رسیده است که واعظی و نهاوندیان، قصد ایجاد محدویت برای اون را دارند، اظهار داشت: آنچه که در دغدغه آقای جهانگیری اشاره شده این است که دستی در کار است تا اصلاح‌طلبانی که موجبات انتخاب آقای روحانی را فراهم کرده‌اند، در دولت محدود شوند و به حاشیه رانده شوند؛ سرسلسله این حاشیه‌نشین‌ها هم آقای جهانگیری است.
دبیرکل حزب آزادی ادامه داد: این دولت با افرادی که در دفتر آقای روحانی هستند، یک دولت تماشاچی است و آقای واعظی تا امروز هیچ طرح اساسی و بنیادی برای حل مشکلاتی نظیر بی‌ثباتی در قیمت کالا و خدمات، دستمزد نیروی انسانی و چندبرابر شدن قیمت کالا و خدمات ندارد و به اعتقاد من، این مشکلات، به علت نبود یک مغز متفکر و مقتدر و مبتکر در حلقه‌های پیرامونی آقای رئیس‌جمهور است.
محتشمی، با بیان اینکه این موضوع دارد تبدیل به ضعف‌های آشکار و احیاناً پاشنه آشیل دولت دوازدهم می‌شود، تصریح کرد: به تبع آن، تأثیرگذاری خود را در ارتباط با اصلاح‌طلبانی که مؤید و مقوّم روحانی بوده‌اند، نشان خواهد داد.
محتشمی افزود: در چنین شرایطی، طبعاً با توجه به جوانمردی آقای جهانگیری، ایشان یک بازگویی از دغدغه‌ها و اتفاقاتی که در پشت پرده رخ می‌دهد را انجام داد؛ ولی شرایط کشور به گونه‌ای است که ایشان نباید جا را خالی کند و باید به روحانی کمک بدهد تا از این وضعیت خارج شود؛ هرچند حلقه پیرامونی روحانی، برای محدود کردن هرچه بیشتر جهانگیری فعّال‌تر می‌شود. وی تصریح کرد: قطعاً جهانگیری از صحنه خارج نخواهد شد و فکر کنم تا انتهای کار ادامه خواهد داد؛ هرچند مسیر با سنگلاخ همراه باشد.

سم مهلک
اما از جایی این سم مهلک «نمی گذارند» و «نمی شود» قوت می‌یابد که متوجه شویم در سال نخست دولت دوازدهم در حالی که سه سال به پایان دوره تدبیر و امید باقی مانده است به جز معاون اول وزرا نیز تلویحا یا صراحتا از نداشتن ابتکار عمل گلایه می‌کنند، وقتی جناب آخوندی به جای حضور در مجلس و پاسخگویی به افکار عمومی قبل از استیضاح با نامه‌ای که نشان از محق دانستن خودش می‌داند کناره‌گیری می‌کند، وقتی شریعتمداری ناکام در صنعت و معرفی شده در رفاه تلویحا از نخواستن پست برای همین امر گلایه دارد و خبرها از نارضایتی برخی از اعضای اصلاح‌طلب تر دولت به گوش می‌رسد و در عین حال اصلاحات هم موتور خود را روشن کرده که از روحانی رد شود. این سم مهلک به افکار عمومی تزریق می‌شود که دولت‌ها خصوصا در دوره دوم به جای توضیح درباره دستاوردها و وعده‌هایشان تلاش دارند توجیه کنند و چه توجیه تکراری‌ای و شاید غیرقابل باوری آن هم بعد از سال‌ها کار و دفاع از تفکری که درونش واقع شده‌اند. اینها همان سمی است که اعتماد جامعه را ناخواسته هدف می‌گیرد، همان سمی که دشمن از آن سود می‌برد و همان سمی که اگر مانع امتداد یافتن در دولت‌های بعدی و این دولت نشویم معلوم نیست چه بر سر اعتماد مردم می‌آورد.

نویسنده: مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdcfvvdyxw6dxta.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی