يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۱
کد مطلب : 113409
تحرکات نظامی امریکا در منطقه به چه معناست؟

محک زدن ایران در شرایط کرونا

محک زدن ایران در شرایط کرونا

در حالی که مردم در سراسر جهان از جمله کشور امریکا تلاش می کنند تا با همه گیری شیوع کرونا مبارزه کنند، دولت ترامپ فارغ از هر دغدغه برای مردم این کشور، به دنبال اهداف خود در منطقه است. خبرها حکایت از آن دارد که آمریکا در حال نقل و انتقال نظامی است و تحرکات نظامی خود را در منطقه خلیج فارس افزایش داده است. اخیراً وبگاه نیروی دریایی آمریکا از ورود ناو گروه باتان این کشور به خلیج فارس برای انجام ماموریت در منطقه مورد نظر ناوگان پنجم دریایی ایالات متحده خبر داده، بر این اساس «ناوگروه باتان» نیروی دریایی آمریکا به همراه یگان بیست و ششم دریایی این کشور وارد آبهای بین المللی خلیج فارس شد. این ناوگروه شامل کشتی جنگی «یو اس اس باتان»، کشتی لجستیکی «یو اس اس نیویورک» و کشتی «یو اس اس اوک» است. به گفته مقامات نیروی دریایی آمریکا قرار است این ناوگروه در حوزه استحفاظی ناوگان پنجم دریایی آمریکا در منطقه حضور داشته باشد.
این در حالی است که یک رسانه نزدیک به محافل جاسوسی رژیم صهیونیستی از خروج ناو هواپیمابر «هری ترومن» آمریکا از خلیج فارس و دریای مدیترانه خبر داد.
وبگاه «دبکا فایل» در خبر خود مدعی شد که پنتاگون به ناو هواپیمابر هری ترومن و ناوگروه آن دستور ترک خلیج فارس و دریای مدیترانه را داده است.
به نوشته این منبع خبری، این آخرین ماموریت این ناو در آبهای مجاور به سواحل ایران بود و قرار است ناو هواپیمابر هری ترومن با استقرار در اقیانوس آرام وظیفه ناوهواپیمابر «یو اس اس تئودور روزولت» را بر عهده بگیرد که خدمه آن به ویروس کرونا مبتلا شده اند. دبکا فایل به علت این تصمیم اخیر پنتاگون و جزئیات بیشتری از آن هیچ اشاره ای نکرده است. از سوی دیگر ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در منطقه و متعاقباً اظهارات مقامات سیاسی و نظامی این کشور مدعی ایجاد مزاحمت ۱۱ قایق تندرو سپاه در ۲۷ فروردین ۹۹ (۱۵ آوریل ۲۰۲۰) برای ناوهای امریکایی در شمال خلیج فارس و عبور نزدیک و بسیار سریع آنها از مقابل دماغه و انتهای ناوها که درحال عملیات مشترک بودند! تصاویر منتشره توسط آمریکایی‌ها نشان می‌دهد که قایق‌های سپاه شناور آمریکایی که در حال عبور از خلیج ‌فارس است احاطه کرده‌اند. سپاه پاشداران روایت ارتش آمریکا را تکذیب کرده و به آمریکایی هشدار داده از هرگونه ماجراجویی بپرهیزند در یکی از تصاویر منتشر شده، یکی از دلاورمردان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مقتدرانه و شجاعانه آمریکایی‌ها را خطاب قرار می‌دهد.
دراین میان این سوال مطرح است که چرا آمریکا در شرایطی که دنیا درگیر ویروس کرونا است دست به تحرکات نظامی و شکل دهی به آ‌رایش جنگی زده است؟! 

روایتی هالیودی برای جبران شکست
این درحالی است که نظرات گوناگونی در مورد این رفتار امریکایی ها در منطقه وجود دارد . یکی از این نظرات جبران شکست است . نگاهی به گذشته نشان می دهد که، در بحران غرب آسیا به ویژه در جنگ سوریه، آمریکا شکست سنگینی را متحمل شده است. در واقع این تنها آمریکا نبود که در سوریه شکست خورد بلکه جمعی از رژیم‌های غربی، عربی و رژیم صهیونیستی در بحران سوریه به شکست تن دادند و حالا بایستی برای اقناع افکار عمومی خود راهی را انتخاب کنند که یکی از این راهها مطابق معمول ایجاد جو ایران هراسی در منطقه است.
این درحالی است که برآوردهای منطقه‌ای نشان می دهد که ایران از جمله عوامل اصلی شکست جبهه غربی، عبری و عربی در بحران غرب آسیا است. بررسی معادلات منطقه ای نشان می دهد ایران و روسیه که پس از کشورمان در این مسیر به ایران اضافه شد؛ تنها دو کشوری هستند که در این بحران که بدست جبهه غربی، عبری و عربی در منطقه ایجاد شد، ایستادند و توانستند در بحران سوریه بر این جبهه بزرگ پیروز شوند.
به دنبال این پیروزی ها، آمریکا پس از شکست در سوریه، همه تلاش خود را بر روی عراق متمرکز کرده و عراق اکنون کانون قدرت نمایی آمریکا شده به طوری که از دست دادن عراق شکست سنگین دیگری را برای کاخ سفید رقم خواهد زد. از سوی دیگر مردم عراق از حضور نیرو‌های آمریکایی در خاک خود خشنود نیستند و گروه‌های نظامی مردمی عراق همگی خواهان اخراج آمریکایی‌ها از این کشور هستند. به همین دلیل امریکا به دنبال حفظ عراق بوده و از این رو تحرکات نظامی گسترده‌ای در عراق را آغاز کرده است. آنها تلاش می کنند تا شرایط رویارویی با ایران یا نیرو‌های مقاومت در عراق به وجود آورند تا جبران شکست های اخیر خود را داشته باشند .آمریکا تنها قصد دارد در عراق باقی بماند؛ واشنگتن تمایلی به از دست دادن عراق ندارد؛ هر چند این حضور شکننده و متزلزل باشد.
آمریکایی‌ها با این اقدام در میان نیرو‌های عراقی هم ظرفیت سنجی می کنند تا از این راه توان موجود در این منطقه را آزمایش کنند چرا که همه می دانند آمریکا تاب و توان تحمل یک جنگ تمام عیار را حتی با نیرو‌های مردمی عراق ندارد. 

حفظ پرستیژ
این درحالی است که برخی بر این عقیده اند که آمریکا از جنگ رو در رو با ایران به شدت در هراس است، از تحرکات نظامی اخیر خود تنها یک هدف را دنبال می‌کند؛ که آنهم حفظ پرستیژ خود در منطقه غرب آسیا است .
در شرایط موجود به خاطر گسترش ویروس کرونا که آمریکا را نیز درگیر کرده است، هر گونه تحرک نظامی امریکا نارضایتی شدید مردم آمریکا را در پی خواهد داشت. اما این احتمال هم وجود دارد تا مقامات آمریکایی بخواهند دست به یک ماجراجویی جدید بزنند تا اذهان جهانیان را از فاجعه ای که امریکا با آن مواجه است دور کنند. طی سه سال گذشته ترامپ کل سیستم بهداشتی امریکا را به هم زد و این اقدام او از سوی بسیاری از کارشناسان این کشور مورد انتقاد قرار گرفت. حالا ماجرای بهداشت و سلامت عمومی می تواند منجر به بزرگترین ضربه در انتخابات آتی برای ترامپ شود.
بنابراین دولتمردان این کشور می توانند با این اقدام اذهان عمومی را در داخل امریکا منحرف کند. از سوی دیگر مقامات این کشور بارها در محافل مختلف دنیا این کشور را اولین قدرت برتر جهانی عنوان کرده و به نوعی این کشور را شکست ناپذیر خوانده اند. این درحالی است که شیوع کرونا نشان داده که این کشور توان مدیریت داخلی خود را ندارد و نمی تواند مدیریت جهانی را که مدعی آن است، داشته باشد. بنابراین هر گونه تشنج و ماجراجویی در منطقه از جمله ایجاد درگیری محدود با ایران یا تشنج آفرینی در عراق می تواند، افکار عمومی جهانی و امریکا را از این موضوع دور کند. کارشناسان می گویند اگر ترامپ بخواهد به سمت و سوی یک جنگ تمام عیار با ایران برود، این جنگ می‌تواند تیر خلاص بر کالبد انتخاباتی وی باشد؛ اما اینکه بتواند ضربه ای به ایران وارد کند و ایران هم نتواند پاسخ دهد ، این امر می تواند به نفع او تمام شود. 

آمادگی ایران
دراین میان شاید به دلیل اینکه در حال حاضر نیروهای مسلح ایران درگیر مبارزه با ویروس کرونا در داخل کشور هستند، مشاورین ترامپ اینگونه فکر کرده اند که شرایط برای انجام یک عملیات نظامی محدود بسیار مناسب است. ممکن است که برآورد آنها این باشد که اگر ترامپ بتواند برخی اهداف نظامی، اقتصادی یا زیربنایی ایران را هدف قرار دهد می توانند ترامپ را به عنوان یک قهرمان بلا منازع در آمریکا معرفی کنند . ترامپ شاید معتقد است که کرونا، تحریم، سقوط نفت، مشغول بودن افکار عمومی جهان به بیماری و... اکنون فرصت بسیار خوبی را برای ضربه زدن به ایران برایش فراهم ساخته است. با این حال این رفتارهای امریکایی جای در حفظ توان نظامی کشورمان ندارد و مردم ایران، مقامات نظامی و سیاسی کشورمان بارها نشان داده اند که همواره آماده برخورد با احتمالات در این منطقه هستند و فریب بازی های سیاسی امریکا را نمی‌خورند.
سردار سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی، دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا طی یادداشتی در تحلیل تحرکات نظامی آمریکا در عراق نوشت: دوران افول قدرت سیاسی و نظامی آمریکا در جهان و منطقه غرب آسیا فرا رسیده است و نظامیان آمریکایی می‌دانند به‌نفع آنها نیست که اقدامی بکنند. وی افزود: تغییرات نظامی پایگاه‌های آمریکا در عراق در راستای تغییرات آرایش دفاعی و امنیتی ارتش آمریکا و در جهت تحمل آسیب‌پذیری کمتر تحلیل می‌شود، اما به‌هرجهت ادامه تنش‌ها با توجه به ادامه اشغالگری آمریکایی‌ها دور از ذهن نیست و در این بین سیاست کلی جمهوری اسلامی ایران دفاع از دولت، پارلمان و ملت عراق و حقوق قانونی عراق است. همچنین این تحرکات و تمرین گسترده نیروهای بیگانه در منطقه خلیج ‌فارس از چشم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دور نمی ماند. تحرکات نظامی ایران در منطقه خلیج فارس مأموریت‌های ذاتی و قانونی در راستای تامین امنیت مرزهای آبی کشورمان است و پیامی‌حداقلی و البته روشن امریکاست. از جمله روابط عمومی سپاه در این باره در بیانیه ای با هالیوددی عنوان کردن این گونه روایت‌ها اعلام کرد: به آمریکایی‌ها توصیه می‌کنیم مقررات بین‌المللی و پروتکل های دریانوردی را در خلیج فارس و دریای عمان تمکین و از هرگونه ماجراجویی و روایت‌های جعلی و دروغ پرهیز کنند. در این بیانیه آمده است : ناوگان پنجم دریایی امریکا در منطقه در بیانیه رسمی خود روایتی نادرست و هدفمند از این ماجرا نقل کرده است که دلالت بر علاقمندی امریکایی ها به روایت هالیوودی از اتفاقات دارد.
سپاه در این بیانیه تاکید کرد : به آمریکایی‌ها توصیه می‌کنیم مقررات بین‌المللی و پروتکل های دریانوردی را در خلیج فارس و دریای عمان تمکین و از هرگونه ماجراجویی و روایت‌های جعلی و دروغ پرهیز کرده و اطمینان داشته باشند نیروی دریایی سپاه و نیروهای مسلح قدرتمند جمهوری اسلامی ایران ، رفتارهای پرخطر بیگانگان در منطقه را تهدید امنیت ملی و خط قرمز خود می‌دانند و هرگونه خطای محاسباتی آنان را قاطعانه پاسخ خواهند داد. سرتیپ امیر حاتمی ‌وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز در حاشیه مراسم رژه خدمت ارتش اظهار داشت: چیزی که باعث ناامنی در منطقه خلیج ‌فارس می‌شود در واقع حضور غیرقانونی و متجاوزانه آمریکایی‌ها است که از آن طرف دنیا در کنار مرزهای ما حضور یافته‌اند و از این ادعاهای بیخود هم می‌کنند. امیر حاتمی‌تأکید کرد: ما در خانه خودمان هستیم و آنها از آن سوی دنیا آمده‌اند تا برای کشورهای منطقه با تهدید و تحریم مشکل درست می‌کنند. در این میان یکی از فعالین رسانه ای کشورمان نیز در این باره نوشت : «اساس چیزی که آمریکا آن را احیای بازدارندگی در مقابل ایران می‌نامد، بر ایجادترس مبتنی است. رزمنده ایرانی در قایق های می‌گوید ما نه تنها رزمناو شما را محاصره می‌کنیم، نه فقط پایگاهتان را با موشک می‌زنیم، بلکه نهایتا گوشتان را خواهیم گرفت و از این منطقه بیرون خواهیم انداخت». همه می دانند آمریکایی‌ها پس از عملیات موشکی ایران به پایگاه عین الاسد در خاک عراق که نیرو‌های ارتش آمریکا در آن مستقر هستند، می دانند که ایران در دفاع از خود با کسی شوخی ندارد حتی اگر آمریکا باشد.
قدرت نظامی به ویژه موشکی ایران توان آن را دارد که همه مناطقی که آمریکایی‌ها در منطقه در آن‌ها حضور دارند هدف قرار دهد و نابود کند؛ کشور‌های حاشیه خلیج فارس مکان پایگاه‌های نظامی آمریکا است. 

نویسنده: کتایون مافی

https://siasatrooz.ir/vdcfxmdy1w6dyja.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی