پنجشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۰:۵۳
کد مطلب : 88721
وزیر نیرو خبر داد:

کشف بزرگترین تونل باد جهان در ایران

کشف بزرگترین تونل باد جهان در ایران

وزیر نیرو با تشریح ۴ سناریوی افزایش ظرفیت تولید برق پاک و تجدید‌پذیر در ایران از کشف بزرگترین تونل بادی جهان در منطقه خواف خراسان رضوی خبر داد و اعلام کرد: ۴۰ توربین در اولین مزرعه برق بادی ایران راه‌اندازی می‌شود.
حمید چیت‌چیان در گفت‌وگو با مهر در تشریح مهمترین سناریوهای وزارت نیرو به منظور افزایش ظرفیت تولید برق از منابع تجدیدپذیر، گفت: سال جاری با تصویب قوانینی توسط مجلس شورای اسلامی سیاست‌های اجرایی جدیدی برای توسعه ظرفیت تولید برق پاک در کشور تدوین و اجرایی شده است.
وزیر نیرو با اعلام اینکه خرید تضمینی برق تولیدی از نیروگاه‌های تجدید‌پذیر همچون نیروگاه‌های برق بادی و خورشیدی در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: علاوه بر این با راه‌اندازی هر نیروگاه برق تجدید‌پذیر از محل صرفه‌جویی در مصرف گاز طبیعی، گازوئیل و سوخت مایع به مدت دو سال منابعی در اختیار سرمایه‌گذاران بخش خصوصی قرار می‌گیرد.
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه تامین تسهیلات از طریق صندوق توسعه ملی سومین راهکار حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی احداث نیروگاه‌های تجدید‌پذیر در کشور است، اظهار داشت: علاوه بر این براي احداث نیروگاه‌های خورشیدی حدود ۵۰ درصد هزینه ساخت تاسیسات به بخش خصوصی در قالب وام پرداخت خواهد شد.
این مقام مسئول با اشاره به دستیابی جمهوری اسلامی ایران به دانش فنی طراحی و ساخت توربین‌های ۲.۵ مگاواتی برای نیروگاه‌های برق بادی، بیان کرد: هم‌اکنون اولین مزرعه برق بادی کشور با نصب ۷ واحد توربین راه‌اندازی شده که قرار است در این مزرعه در مجموع ۴۰ توربین ۲.۵ مگاواتی نصب و راه‌اندازی شود.
چیت‌چیان از امضای حدود ۹۴۴ مگاوات قرارداد برای ساخت نیروگاه‌های برق بادی توسط بخش خصوصی در کشور خبر داد و یادآور شد: احداث این نیروگاه‌های برق بادی در مراحل مختلف پیشرفت اجرایی قرار دارند.
وزیر نیرو از کاهش آلایندگی‌های زیست محیطی، افزایش راندمان و پایداری شبکه برق، کاهش تلفات و اتلاف انرژِی، صرفه‌جویی در مصرف گاز طبیعی و گازوئیل به عنوان مهمترین دستاوردهای ساخت و توسعه نیروگاه‌های برق بادی و خورشیدی در کشور یاد کرد.
این عضو کابینه دولت ظرفیت فعلی تولید برق بادی در کشور را حدود ۱۴۲ مگاوات اعلام کرد و افزود: تاکنون علاوه بر مزرعه بادی کهک در تاکستان، نیروگاه‌های عظیم برق بادی در منجیل، بینالود، خواف و شمال شرق کشور راه‌اندازی شده است.
این مقام مسئول از تونل خواف به عنوان بزرگترین تونل بادی جهان یاد کرد و گفت: احداث نیروگاه برق بادی در خواف با توجه به پتانسیل بالای وزش باد موجب شده است که این واحد نیروگاهی به جای ۴۰ درصد متوسط جهانی با بیش از ۶۰ درصد ظرفیت اقدام به تولید برق پاک بکند.

جزئیات پیش فروش برق به مردم
همچنین همزمان با ارسال لایحه جریمه مشترکان پرمصرف برق به هیات دولت، مرحله اول نصب کنتورهای هوشمند برق با اولویت ۶ کلانشهر اصلی کشور آغاز شده است که با نصب این نسل جدید کنتورهای برق علاوه بر مدیریت مصرف مشترکان، امکان جریمه مشترکان پر مصرف برق هم فراهم می‌شود.
علاوه بر جریمه مشترکان پرمصرف و شناسایی آن لاین دستکاری کنتورها، پیش‌فروش برق به مشترکان و مردم با هدف صرفه‌جویی در مصرف از یک‌سو و تامین منابع سرمایه‌ای توسعه صنعت برق از سوی دیگر از مهمترین اهداف اجرای این پروژه نام برده می شود.
هادی مدقق در تشریح آخرین وضعیت نصب و راه‌اندازی کنتورهای هوشمند برق در کشور، گفت: نصب دو هزار دستگاه کنتور هوشمند به‌ صورت پایلوت در تهران و زنجان آغاز شده و در آینده نزدیک در چهار منطقه دیگر آغاز می‌شود.
معاون سازمان بهره‌وری انرژی ایران با اعلام اینکه نصب کنتورهای هوشمند در کشور در قالب طرح فراسامانه هوشمند اندازه‌‌گیری و مدیریت انرژی (فهام) در حال پیگیری بوده که اجرای فاز نخست آن برای یک میلیون مشترک در ۶ استان کشور آغاز شده است، تصریح کرد: قراردادهای اجرای این طرح در کلانشهرهای اهواز، مشهد، تهران، البرز، بوشهر و زنجان با پیمانکاران به‌ صورت EPC منعقد شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه سال ۹۰ برای اجرای فاز نخست این طرح که نصب یک میلیون دستگاه کنتور هوشمند است، ۲۴۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده بود، اظهار داشت: با افزایش نرخ ارز در سال‌های گذشته، بودجه در نظر گرفته‌ شده برای فاز نخست به ۳۶۰ میلیارد تومان افزایش یافت ضمن آنکه برای اجرای طرح فهام در کل کشور به سه میلیارد دلار اعتبار نیاز است.
وی با یادآوری اینکه براساس مصوبه شورای اقتصاد به جز فاز نخست طرح فهام، بقیه فازها باید با استفاده از سرمایه غیر‌دولتی اجرایی شود، بیان کرد: با نصب کنتورهای هوشمند امکان پیاده‌سازی برنامه‌های مدیریت بار و انرژی فراهم می‌شود، ضمن آنکه این کنتورها اطلاعات مصرف مشترکان را به‌صورت آن‌لاین در اختیار آنها قرار می‌دهد؛ بنابراین مشترکان می‌توانند مدیریت بیشتری بر میزان و هزینه‌های مصرف برق خود اعمال کنند.
مدقق با یادآوری اینکه هم‌اکنون سامانه پیش‌پرداخت در صنعت برق نداریم که با نصب کنتورهای هوشمند، مشترکان می‌توانند میزان برق مصرفی خود را برای مدت مشخص از پیش خریداری کنند، تبیین کرد: با این اقدام، افزو‌ن‌بر ایجاد منابع جدید مالی برای صنعت برق مدیریت بیشتری بر مصرف برق صورت می‌گیرد.
معاون سابا حذف خطای انسانی در فرآیند قرائت تا صدور قبض برای مشترکان را از دیگر مزایای کنتورهای هوشمند عنوان کرد و یادآور شد: نصب کنتورهای هوشمند تلفات غیرفنی همچون خطاهای اندازه‌گیری را کاهش داده و استفاده‌های غیرمجاز را تشخیص می‌دهد.
این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه دست‌کاری کنتورها در بین برخی مشترکان رواج یافته است که کنتورهای هوشمند با ثبت هرگونه تغییر و دست‌کاری و اطلاع به شرکت‌های برق مانع از انجام چنین کاری می‌شود.

https://siasatrooz.ir/vdcfyedc.w6dc0agiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی