شنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۰
کد مطلب : 105714
تلاش برای احیای مذاکره با امریکا بعد از ممنوعیت رهبری!

روی پل مانده

روی پل مانده

در حالی که رهبر معظم انقلاب در ۲۲ مردادماه مذاکره با امریکا را ممنوع اعلام کردند و صحبت‌هایی از اشتباه در انتخاب روش مذاکره صورت گرفته است، برخی همچنان از زدن پل برای احیای مذاکره‌ای صحبت می‌‌کنند که اشتباه بودن آن مسیر اثبات شده است!
رئیس‌جمهوری اما گفته‌اند: «آمریکا خود کاری کرده که شرایط مذاکره را از بین برده؛ با روند خوبی داشتیم مذاکره می‌کردیم اما خودش آن را تخریب کرده و پل را خراب کرده و آن طرف ایستاده و می‌گوید باید چگونه عبور کنم!؟» و می‌گویند که «اگر می‌خواستید همدیگر را ببینیم چرا پل را خراب کردید؟ خودشان پل را خراب کرده و آن طرف ایستاده و داد می‌زنند. اینکه نشد. اگر راست می‌گویید بیایید پل را دو مرتبه درست کنید. پل را که درست کردید خود به خود و به طور طبیعی رفت و آمد درست می‌شود؛ خودت مؤثر و مخرب و عامل این کار هستی.»
همین سخنان باعث شده که دشمنان به جای آدم شدن گستاخ‌تر شوند، کاش گوینده این سخنان پاسخ دهند که دشمن با انزجار و اقتدار و بی‌اعتمادی و بی‌میلی به مذاکره، راغب به امتیاز دادن می‌شود یا با ترس و کوتاه آمدن مقابل او؟! آیا این سخنان باعث نمی‌شود که دشمن خیال کند که فشارش نتیجه داده و به نوعی این فشارها منجر به گلایه و درخواست از موضع پایین شده و بنابراین مسیر بدعهدی و فشار را ادامه دهد؟!
اما پاسخ این پرسشها را می‌توان در رفتار گستاخانه پمپئو چند ساعت بعد از طرح این سخنان رویت کرد.
اکنون که مذاکره جدید، با توجه به موضوع عهدشکنی گستاخانه آمریکا، ممنوع و منتفی است. اما به فرض محال، اگر قرار بر مذاکره هم بود، نوع واکنش‌های صورت گرفته، بدترین مواضع تلقی نمی‌شد؟
واقعیت این است که درست چند ساعت پس از آنکه چنین سخنانی با موضعی عجیب بیان شد، پاسخ گستاخانه‌ای از طرف مقابل دریافت کرد. «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا (رئیس‌ پیشین CIA) روز پنجشنبه، از «گروه اقدام ایران» به ریاست برایان هوک و با هدف هماهنگی سیاست‌های خصمانه کاخ سفید علیه ایران رونمایی کرد. این اقدام در شصت و پنجمین سالگرد کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ انجام شده است.
پمپئو گفت: «مذاکره با ایران پیش‌شرط‌هایی دارد. امیدواریم به زودی به توافقی جدید با ایران دست پیدا کنیم. راهبرد آمریکا، افزایش فشار بر ایران تا زمانی است که شاهد تغییر زیادی در رفتار ایران در داخل و خارج باشیم».
هوک نیز که همزمان مدیر سیاستگذاری وزارت امورخارجه است، می‌گوید: «ما روشن گفته ایم حاضریم با ایران مذاکره کنیم و توپ در زمین جمهوری اسلامی ایران است. رفع تحریم‌ها و از سرگیری روابط کامل دیپلماتیک و تجاری با ایران منوط به تغییر رفتار جدی ایران است. با حدود ۲۰ کشور مذاکره کرده‌ایم و رایزنی‌ها برای فشار بیشتر بر این کشور در جریان است».
آنها بی‌پروا می‌گویند که در حال خصومت و افزایش فشار برای دیکته کردن خواست‌های خود هستند؛ بی‌آنکه کمترین شرمندگی درباره نقض توافق برجام داشته باشند. اما در طرف مقابل عده‌ای در موضعی انفعالی و تاسف‌آور و با دلشکستگی صرفا از آمریکا گله می‌کنند و نمی‌گویند کجای طرح چنین سخنانی با ادبیان انقلاب سازگاری دارد؟! ادبیات انقلابی و انقلابی‌گری با ایستادگی و مقاومت در برابر زورگویان حتی تا پای جان عجین شده است نه ترس از جنگ و ایجاد سایه جنگ فرضی برای کوتاه آمدن و امتیاز دادن.
کاش این افراد می‌توانستند یکبار دیگر مواضع انقلاب و شعارهای انقلاب را مرور کرده و با رفتارهای خود مقایسه کنند، انگ ضد انقلاب بودن به هیچ کدام از این افراد نمی‌توان وارد کرد چون خودشان جزو موثران در به ثمر نشستن انقلاب هستند اما می‌توان از آنها پرسید که چه شده که یادشان رفته شعارهایی را که مردم را متحد کرده بود و به خیابان‌ها علیه طاغوت داخلی و خارجی بسیج کرده بود؟! چه شده که سال‌ها شکنجه و فرار از ساواک را فراموش کرده و روی صندلی نرم به آسایش عادت کرده‌اند که از طرح جنگ هم وحشت می‌کنند؟! چه شده که هنوز بعد از دیدن ۸ سال فداکاری در دفاع‌مقدس ترسشان از جنگ نریخته و وعده خداوند را که به مومنان برای پیروزی می‌دهند باور نمی‌کنند؟!
اظهارات منفعلانه در باب روند «پل» مذاکرات با آمریکا و روند خوب آن و اینکه آمریکا خودش پل را خراب کرده و اگر راست می‌گویید بیایید پل را دو مرتبه درست کنید، در حالی مطرح می‌شود که رهبر انقلاب موضع محکم و مقتدر نرمش قهرمانانه را طرح و این موضوع را مطرح و بعد از بدعهدی امریکا و استفاده نادرست از این روش کلا مذاکره با امریکا را به بعد از آدم شدنش موکول کردند.
در واقع مذاکرات و برجام، دولت ما را روی پل عملیات و ضربات آمریکا برد، نه اینکه پلی برای رفاقت و شراکت و دوستی طرفین باشد.
از سوی دیگر رسانه‌های غربی و ضدانقلاب نیز خیلی سریع پیام انفعال رئیس‌جمهور را گرفتند و آن را «درخواست ایران برای بازسازی پل مذاکرات با آمریکا» تفسیر کردند.
در همین راستا رادیو فرانسه در وب‌سایت خود مواضع روحانی در نشست هیئت دولت را با تیتر «روحانی از آمریکا خواست «پل» مذاکره را بازسازی کند» بازتاب داد و نوشت: «حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران روز چهارشنبه ۲۴ مرداد/ پانزدهم اوت در جلسه هیئت دولت با اعلام اینکه آمریکا خودش کاری کرده که شرایط مذاکره را از بین برده، در ادامه تاکید کرد که «روند خوبی» برای مذاکره با آمریکا در جریان بوده، اما آمریکا آن را «تخریب» کرد. وی همچنین از آمریکا خواست تا «پل» مذاکره را بازسازی و درست کند. »
و سایت العربیه فارسی نیز تیتر «روحانی خواستار بازسازی پل مذاکرات توسط آمریکا شد» را برای اظهارات روحانی انتخاب کرد و نوشت: «حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران، چهارشنبه ۱۵ اوت در جلسه هیئت دولت، از آمریکا خواست «پل مذاکره» میان دو طرف را بازسازی کند.‌ اشاره روحانی به پیشنهاد مذاکرات بدون پیش شرط با ایران است که ۳۰ ژوئیه گذشته، از سوی دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا مطرح شد ترامپ گفته بود که حاضرم با آنها دیدار کنم، هر وقت آنها بخواهند، نمی‌دانم آنها آماده هستند یا نه. هیچ پیش‌شرطی هم نداریم، هر وقت آنها بخواهند، هم برای آنها خوب است هم برای دنیا. رئیس‌جمهوری ایران در این باره گفت: اگر راست می‌گویید بیایید پل را دو مرتبه درست کنید. پل را که درست کردید خود به خود و به طور طبیعی رفت و آمد درست می‌شود».
در نهایت باید نوشت که جمهوری اسلامی برای اعاده حق ملت چاره‌ای جز مقاومت و بستن درهای مذاکره روی امریکا تا زمانی که این کشور به فکر چپاول دستاوردهای ملت است ندارد و حتما روحانی که یکبار درباره تنگه‌های جمهوری اسلامی و پلتیک کشورمان در مقابله با دشمنان سخن گفته است بر خلاف این سخنی که داشته موقعی که لازم باشد از ابزار بستن تنگه‌‌ها برای اعاده حق ملت استفاده خواهد کرد. 

نویسنده: سوشیانت آسمانی

https://siasatrooz.ir/vdcfytdyjw6dxea.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی