يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۴
کد مطلب : 89118
گزارش مغرضانه دبير كل سازمان ملل عليه ايران منتشر شد

بان‌كي‌مون همچنان فرو مي‌رود

بان‌كي‌مون همچنان فرو مي‌رود

در آستانه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ونيز برگزاري مذاكرات ايران و ۱+۵ در حاشيه اين نشست "بان‌کی‌مون" دبیر‌کل سازمان ملل در گزارش سالانه خود به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه کرد که در این گزارش دولت روحانی را به خلف وعده در زمینه حقوق بشر متهم کرده است و نسخه‌ای از این گزارش را در اختیار رویترز قرار داده است.
در بخشی از این گزارش ادعا شده است: «رئيس‌جمهور (ایران)، روحانی متعهد شده محدودیت‌های موجود در زمینه آزادی بیان را رفع و امنیت رسانه‌‌ها را تضمین کند. متأسفانه این وعده‌‌ها به پیشرفت‌های چشمگیر منجر نشده و محدودیت‌‌ها علیه آزادی‌های بیان، همچنان بسیاری از حوزه‌های زندگی را تحت تأثیر قرار داده‌اند.
بان‌کی‌مون مدعی شده خبرنگاران در ایران هنوز با محدودیت‌‌ها و مشکلات دیگر مواجه هستند.
اتهامات تازه آقاي بان‌كي‌مون عليه ايران در حالي مطرح مي‌شود كه قرار است مذاكرات ايران و۱+۵ در حاشيه نشست عمومي مجمع سازمان ملل برگزار شود و اين سناريو شايد طرح از پيش تعيين شده غرب براي وارد كردن مسائلي ديگر در چارچوب گفت‌وگوهاي هسته‌اي باشد تا از اين طريق ضمن به انحراف كشيدن مذاكرات هسته‌اي و به انزوا كشيدن موضوع اصلي گفت‌وگو‌ها بتوانند امتيازات بيشتري را از ايران بگيرد.
جمهوری اسلامی ایران، اما، اعلام کرده در مذاکرات هسته‌ای تنها موضوعات مربوط به این برنامه را مد‌نظر قرار خواهد داد. ایران همچنین ضمن رد ادعا‌ها درباره اتهامات حقوق بشری می‌گوید کشورهای غربی با طرح اتهامات علیه ایران در لفافه مسائل حقوق بشر در‌پی تحمیل سبک زندگی غربی به فرهنگ کشورهای دیگر هستند.
برخی از منتقدان نظم نوین جهانی نیز انتقادهای کشورهایی نظیر روسیه، ایران، چین و برخی کشورهای دیگر از اتهامات حقوق بشری آمریکا و کشورهای غربی را ناشی از فرهنگ‌‌ها و مذاهب متفاوت این کشور‌ها دانسته‌اند. همجنسبازی، به عنوان مثال، یکی از مسائل مورد تأکید کشورهای غربی در وارد آوردن اتهامات حقوق بشری به کشورهای دیگر، از جمله ایران است که در تناقض با اصول مذهبی و سبک رایج زندگی در آن کشور‌ها به شمار می‌رود.
در واكنش به گزارش مغرضانه حقوق بشري بان‌كي‌مون مجید تخت‌روانچی، معاون وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه رونمایی از تمبر مشترک روابط دوجانبه ایران و مکزیک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ما بار‌ها اعلام کرده‌ایم نباید با مسأله حقوق بشر سیاسی برخورد شود. بر‌اساس دین اسلام همه باید در جهت حقوق بشر حرکت و همکاری کنند. اما اگر بخواهد با موضوع حقوق بشر سیاسی برخورد شود از دید ما کاملا مردود است.
وی در‌خصوص این که احتمال دارد این گزارش بر حضور ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل تأثیر بگذارد، گفت: خیر. از این مباحث تاکنون زیاد مطرح شده است. ما کار خود را خواهیم کرد و وقتی این مسأله در مجمع عمومی مطرح شود ما نظرات خود را به طور شفاف و صریح اعلام مي‌کنیم.

واكنش وكلاي ملت به گزارش مغرضانه بان‌كي‌مون
در این راستا، نمایندگان ملت به این اظهارات بی‌اساس دبیر‌کل سازمان ملل واکنش نشان داده و مباحث را مطرح کردند که متن کامل مصاحبه‌ با این نمایندگان در گزارش زیر گنجانده شده است.
"محمد‌صالح جوکار" نماینده مردم یزد و صدوق در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران در واکنش به گزارش سالانه "بان‌کی‌مون"دبیر‌کل سازمان ملل متحد درباره نقض حقوق بشر در ایران، گفت: متاسفانه امروزه سازمان ملل بازیچه دست قدرت‌های بزرگ شده‌ است.
وی با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه، اظهار داشت: در این حملات ما همواره شاهد بودیم که بسیاری از مردم بی‌دفاع، زنان و کودکان غزه کشته شدند ولی متاسفانه بان‌کی‌مون مسائل حقوق بشر را فراموش کرد و به نفع رژیم صهیونیستی اشک تمساح ریخت.
جوکار با اشاره به نزدیک بودن برگزاری نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، تاکید کرد: این‌گونه اقدامات قطعا به منزله فشار بر ایران است، چرا که در این نشست رئیس‌جمهور آمریکا قرار است به سخنرانی بپردازد و رئيس‌جمهور کشورمان نیز قرار است در این مجمع حضور داشته باشد.
جوکار با تاکید براینکه گزارش ارائه شده از سوی دبیر‌کل سازمان ملل متحد هیچ‌گونه ارزش حقوقی ندارد، اظهار داشت: این گزارش یک‌طرفانه و یک‌سویه تدوین شده و یک سویه بودن این گزارش درباره اعدام قاچاقچیان مواد مخدر کاملا مشخص است.
"محمدعلی اسفنانی" نماینده مردم فریدون شهر، فریدن و چادگان نيز در گفت‌وگو با همين خبرگزاري، درباره اظهارات بان‌کی‌مون که در گزارش سالانه‌اش دولت روحانی را به خلف وعده در زمینه حقوق بشر متهم کرده است، گفت: بان‌کی‌مون در زمان جنگ رژیم صهیونیستی و غزه که رژیم جعلی کودک‌کش به طور وحشیانه دست به کشتار زنان و کودکان مظلوم غزه زده بود، با دفاع از این رژیم غاصب، آن کشتار وحشیانه را دفاع از خود دانست.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس تصریح کرد: از فردی که ریاست سازمان ملل متحد را برعهده دارد و تحت تاثیر فضای آلوده و قانون حاکم بر جنگل این سازمان قرار گرفته، طبیعی است چنین سخنانی شنیده شود و چیزی جز این رفتار انتظار نمی‌رود.
وی با اشاره به اینکه با نگاهی به اتفاقات امروز دنیا از بان‌کی‌مون به عنوان دبیرکل سازمان ملل متحد انتظار می‌رود علیه هر اجحافی که بر حقوق بشر می‌شود عکس‌العملی نشان دهد، اظهار داشت: می‌بینیم که تاکنون در قبال بسیاری از جنایت‌هایی که در عراق، سوریه، بحرین، یمن و عربستان از سوی دولت‌هایشان بر مردم به خصوص شیعیان انجام شده، هیچ‌گونه اقدام و موضع‌گیری خاصی حتی به اندازه یک ابراز تاسف از سوی بان‌کی‌مون صورت نگرفته است.

چرا بان‌کی‌مون برای اعدام قاچاقچیان مواد‌مخدر دلسوزی می‌کند
"محمدحسن آصفری" نماینده اراک و کمیجان نيز در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، در واکنش به گزارش سالانه "بان‌کی‌مون" دبیر‌کل سازمان ملل و متهم کردن دکتر روحانی به خلف وعده در زمینه حقوق بشر، گفت: در جمهوری اسلامی ایران حقوق اقلیت‌های دینی به طور دقیق در قانون اساسی ما مطرح شده است.
وی با بیان اینکه حقوق اقلیت‌های دینی همچون سایر شهروندان ایرانی است، افزود: هیچ منعی برای فعالیت‌‌ها و اقدامات اقلیت‌‌ها در ایران وجود ندارد و می‌توانند فعالیت‌های گوناگونی در جامعه داشته باشند، آن‌‌ها مسئولیت‌های مختلفی را در بخش خصوصی و دولتی داشته و از تمامی حقوق برخوردارند، لذا بهتر است که آقای بان‌کی‌مون به جای پرداختن به موضوعاتی که نخ‌نما شده و هیچ جایگاهی در جمهوری اسلامی ایران ندارد، اظهار نظر نکند.
آصفری تاکید کرد: چرا "بان‌کی‌مون" به اتفاقات و جنایاتی که امروز در جهان در حال وقوع است، توجهی نمی‌کند، این بی‌توجهی را می‌توانیم در برخورد با سیاه پوستان تن‌ها به دلیل رنگ پوستشان و نه به خاطر دین و مذهب، جنایات میانمار، آفریقای جنوبی و سایر کشور‌ها و همچنین در رابطه با عربستان سعودی که هیچ کس غیر از طایفه وهابیت حق گرفتن پست و مقام را ندارد، مشاهده کنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی تاکید کرد: بنده معتقدم این اظهارات دبیر‌کل سازمان ملل، همان سناریویی است که آمریکایی‌‌ها به دنبال آن هستند و متاسفانه این‌گونه موضع‌گیری‌های جانبدارانه جایگاه سازمان ملل را که به عنوان نهاد سیاست‌گذاری است را زیر سوال می‌برد، لذا بهتر است به ایران بیاید و از نزدیک شاهد زندگی اقلیت‌های دینی، جایگاه آن‌‌ها و اختیارات و مسئولیت‌های آن‌ها در ایران باشد که هیچ کوتاهی از سوی ایران مطرح نیست.

تنزل جایگاه با‌ن‌کی‌مون با ارائه گزارش‌های بی‌اساس
"سیامک مره‌صدق" نماینده کلیمیان نيز، درباره اظهارات "بان‌کی‌مون" که در گزارش سالانه‌اش دولت روحانی را به خلف وعده در زمینه حقوق بشر متهم کرده است، بیان داشت: بان‌کی‌مون جایگاه خود را از دبیر‌کلی سازمان ملل متحد به سخنگویی ناتو به ویژه وزارت امور خارجه آمریکا تقلیل داده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: این برخورد بان‌کی‌مون بیانگر آن است که اطلاعات نادرست به دستش می‌رسد و یا اینکه قضاوت دبیر کل سازمان ملل متحد برمبنای درستی صورت نمی‌گیرد که این امر باعث می‌شود دیگر حتی ارزشی برای سخنان وی قائل نشویم.
نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه ایران بدون شک دمکرات‌ترین کشور در خاورمیانه است، افزود:‌ با معیارهای دمکراتیک لیبرال غربی هم هیچ کشوری در منطقه به اندازه ایران، مردمش از آزادی بیان و انتخاب برخوردار نیستند.
نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی دشمنان جمهوری اسلامی ایران را دشمن ایرانیان موحد غیرمسلمان نیز دانست و خاطرنشان کرد: جای تشکر دارد که در همین یک سالی که از آغاز دولت یازدهم گذشته است ما توانستیم برخی از مسائل اقلیت‌های دینی را که در حیطه اختیارات قوه‌ مجریه بود را حل کنیم.

سازمان ملل مجاز به جرم‌انگاری در زمینه نقض حقوق بشر نیست
"یداله عسگری" نيز در واکنش به گزارش سالانه‌ بان‌کی‌مون درباره نقض حقوق بشر در ایران، گفت: متاسفانه تلقی غرب از حقوق بشر حتی با آنچه که در اعلامیه جهانی حقوق‌ بشر وجود دارد، متفاوت است، به طوری که آن‌‌ها ارزش‌‌ها و منافع مورد نظر خود را تحت عنوان حقوق‌ بشر می‌شناسند و به استناد آن جهان را مدیریت می‌کنند.
وی ادامه داد: جهان‌شمولی اعلامیه حقوق‌ بشر، هرگز به معنای آزادی مطلق نیست، بلکه محدودیت‌های مربوط به حقوق جامعه و حقوق الهی در آن لحاظ شده است و لذا مصادیقی از جمله مسدود شدن برخی رسانه‌های اجتماعی و یا اعدام مجرمان مواد‌مخدر و... که در گزارش سالانه بان‌کی‌مون به آن اشاره شده، به لحاظ حقوقی از جایگاهی برخوردار نیست، چرا که این مسائل مربوط به قانون داخلی کشور‌ها است.
عسگری افزود: تهیه گزارش‌هایی درباره نقض حقوق بشر در ایران به منظور تشویش افکار عمومی و سیاه‌نمایی برای افرادی است که با جامعه ایران آشنا نیستند و اقدام غرب در راستای هر چه بسته و غیر دموکراتیک نشان دادن ایران است.

https://siasatrooz.ir/vdcg7q97.ak9yq4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی