شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۸
کد مطلب : 106417
نگاهی به استراتژی «تغییر حکومت» از سوی امریکا

ترویج جنگ رسانه‌ای با هدف ناامید سازی

ترویج جنگ رسانه‌ای با هدف ناامید سازی

اخیراً دشمنان انقلاب اسلامی در راستای اجرای برنامه های هدفمند خود، که به دنبال تحریم اقتصادی و تحت فشار قرار دادن ملت ایران قرار دارد، جنگ روانی و تبلیغات منفی علیه نظام و انقلاب را از طریق رسانه ها، ماهواره، فضای مجازی و شبکه های اجتماعی دنبال می کنند.
نباید از نظر دور داشت که استراتژی رسمی "تغییر حکومت" واشنگتن برای دولت‌هایی که به نحوی در "فهرست دشمنان" آمریکا قرار گرفته‌اند و ایران یکی از اصلی ترین این کشورها است رئیس جمهور آمریکا بارها سیاست دولتش در قبال ایران، براندازی عنوان کرده است.
در این میان یکی از تاکتیک های واشنگتن به بی ثبات سازی یک کشور بی ثبات سازی است که می توان این روند را در سوریه از سال ۲۰۱۱ مشاهده کرد.
موضوعی که رهبر معظم انقلاب نیزدر اجتماع عظیم و پرشکوه بسیجیان در ورزشگاه یکصد هزار نفری آزادی به آن اشاره فرمودند با تأکید بر اینکه هدف استکبار، ضربه زدن به عناصر اقتدار ایران اسلامی است ، گفتند : بدخواهان و کینه توزان ملت ایران، تلاش دارند با استفاده از ابزارهای رسانه ای بویژه رسانه های نوپدید، تصویر سازی غلطی از ایران، منطقه و همچنین از خودشان، انجام دهند و افکار عمومی ایران را از واقعیات منحرف کنند.
ایشان به تصویرسازی خدعه آمیز و غیرواقعی دشمنان از ایران اشاره کردند و گفتند: آنها تلاش دارند با ارائه تصویرهای غلط از ایران اسلامی، نظرات باطل شان را به افکار عمومی دنیا و ملت ایران، بباورانند. شاید پیشتر آمریکایی‌ها سیاست "مهار" و "تحریم" برای ایران اتخاد می کردند اما درحال حاضر نگاه آمریکایی‌ها این است که قدرت نظامی و نفوذ منطقه ای ایران موقعیتش را در منطقه ویژه کرده است و این موضوع موازنه قدرت را بهم رده و مانع از مرکزیت امریکا در ساختار نظام بین‌الملل می شود.

ستاد عملیات روانی
براین اساس غربی ها تلاش می کنند تا با زیر سؤال بردن ماهیت انقلاب اسلامی انقلابی را حکومتی مستبد ، خشونت‌ و جنگ طلب و افراطی معرفی کنند که برای دستیابی به خواسته‌های خود نه تنها از خشونت در داخل کشور استفاده می‌کند بلکه برای تثبیت مواضع خود در منطقه و جهان تروریسم ، وحشت و ارتجاع را گسترش می‌دهد.
از سوی دیگر تلاش می کنند تا ظرفیت‌های نظام را در ایران را تضعیف و مانع از برآورده شده اهداف انقلاب شوند.
به عنوان مثال امریکایی ها و کشورهای غربی از همه روش برای متوقف کردن فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران بهره بردند. از آنجا دستیابی به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای برای هر کشوری امتیازی جهانی محسوب می‌شود و از میزان وابستگی به کشورهای دارای این فناوری می‌کاهد، ایران تلاشهای موثری را برای دستیابی به فن آوری انجام داد و به موفقیت هایی چون دستیابی ه چرخه کامل سوخت هسته‌ای و نیز غنی‌سازی اورانیوم رسید. اما این موضوع موجب نگرانی شدید غرب شد، چرا که ایران در شاهراه انرژی جهان واقع است و خودکفا شدن ایران در زمینه هسته‌ای از وابستگی کشورمان به غرب و شرق می‌کاست و ایران را به یک قدرت منطقه‌ای برتر تبدیل کی کرد.
از این رو غربی ها توهم ایران اتمی مساوی است با بمب‌ هسته‌ای و در نهایت، جنگ هسته‌ای در دستور کار جنگ روانی غرب قرار داده و با دامن زدن آن در داخل و خارج کشور از یک سو از سایه جنگ بر سر مردم ایران سخن گفته و از سوی دیگر افکارعمومی جهانی را برای توقف فعالیت‌های صلح‌آمیز اتمی ایران با خود همراه کردند.
نمونه دیگر این فعالیت دامن زدن به نافرمانی مدنی در تشکل‌های دانشجویی و نهادهای غیردولتی و صنفی برای وارونه نشان دادن واقعیت فتنه ۸۸ و استفاده امریکا برای اعمال فشار بر ایران بود.
امریکا به مدد استفاده از رسانه های غربی و عناصر نفوذی داخلی خود ماجرای به گونه ای بازگو که و چهره ای خلاف واقع از نظام را به دید جهانیان گذاشت. در رسانه های غربی هیچ صحبتی از آشوب و بر هم زدن نظم عمومی و آسیب زدن به اموال مردم به میان نمی آمد و تلاش این افراد توسعه سیاسی، احقاق حق رای و مقابله با اختناق عنوان می شد.
در این میان علاوه بر ابزارهای رسانه های، مقامات امریکایی در اظهارات خود در مجامع بین المللی نیز این نقشه را دنبال می کردند به طوری که ، نیکی هیلی سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد با حمایت از اعتراضات در ایران گفت که «مردم این کشور برای دستیابی به حقوق بشر و آزادی‎های اساسی بپاخاستند و رژیم نمی‎تواند حق قانونی آنها را نادیده بگیرد و آمریکا اشتباه گذشته را تکرار نخواهد کرد و دست روی دست نخواهد گذاشت و از معترضان حمایت می‎کند».

دستور کار
در این میان امریکا با ترفندهای مختلف به دنبال آن است که جایگاه حکومت را در میان مردم تضعیف کرده و گروه‌های حامی انقلاب منزوی کنند تا نظام قابلیت اداره جامعه را از دست بدهد و ارزش‌های دیگری بر کشور حاکم شوند. امریکا با استفاده از ابزارهای متعدد از جمله برخی از سازمان های بنی المللی تلاش دارد نت سپاه پاسداران در فهرست سازمان‎های تروریسم بین‎المللی قرار داده و با اعمال تحریم علیه این تشکیلات نظامی و زیرمجموعه‌های آن ایران توانایی نظامی ایران را کاهش دهد. از سوی دیگر به پمپاژ اخبار جعلی و ایجاد فضای یأس و ناامیدی در بین مردم ایران پرداخته و با انتشار مطالب تحریک‌کننده ایجاد اغتشاش‌ و نارضایتی عمومی را فراهم آورد و تصویری ناکارآمد از نظام ارائه دهند.
به این ترتیب در جنگ رسانه ای، مردم را از عملکرد هر سه قوه نا امید کرده و برای تعضیف جایگاه رهبری نیز اینگونه عنوان می کنند که حرف ایشان را کسی گوش نمی دهد، بنابراین باید برای رسیدن به شرایط مطلوب و کاهش فشارها نظام جمهوری اسلامی را باید کنار گذاشت.
در این میان ستاد عملیات روانی امریکا بازوان رسانه‌ای متعددی در اختیار دارد. به این ترتیب که بودجه‌های کلانی به این شبه رسانه‌ها تزریق شده می شود که تقویت رسانه های فارسی زبان معاند از جمله این تلاش ها است.

خنثی سازی
یکی از روشهای نرم امریکا برای براندازی نظام ایجاد تفرقه و تشدید اختلافات موجود داخلی، بوده و یکی از فرصت‌های مغتنم مقامات امریکایی برای بی‌ثبات‌سازی و فروپاشی نظام همین امر عنوان شده است.
در این میان مسولان کشورمان باید هم در صحنه عمل سیاسی استراتژیک بازی کند و هم در میدان تبلیغات در مسیر خنثی سازی بازی های رسانه ای گام بردارد. باید در نظر داشت که حداقل انتظارات مردمی از مسولان آن است که مؤلفه‌های گفتمان انقلاب جای خود را به مؤلفه‌های مورد پذیرش غرب دهند و کشور در عرصه تعامل با غرب دچار دگرگونی شود.
همچنین انتظارات مردم از مسئولان در جهت مرتفع کردن مشکلات اقتصادی باید از سوی دولتمردان مورد توجه جدی قرار گیرد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبه‌های نماز عیدسعید فطر به ضرورت تمرکز مسئولان ارشد کشور به تقلیل مشکلات اشاره می‌کنند و در این باره فرمودند : «امروز توطئه دشمن عبارت است از فشار اقتصادی به توده ملّت ایران برای اینکه این‌ها را خسته کنند، برای اینکه این‌ها را ناامید کنند؛ این را بدانید که همه باید در این زمینه تلاش کنند؛ هم دولت باید تلاش کند، هم مسئولان باید تلاش کنند؛ دولت، یعنی مجموعه دستگاه‌های حاکمیتی. بحمدالله، خوشبختانه یک کانون مرکزی‌ای برای رسیدگی به این امور با حضور رؤسای سه قوّه و فعّالانِ مسئولانِ قوای سه‌گانه تشکیل شده است که این مسئله - مسئله مهمّ اقتصاد- را قدم‌به‌قدم دنبال کنند و تصمیم‌های قاطع بگیرند و اجرا کنند؛ این کار باید ان‌شاءالله با جدّیت دنبال بشود.»
از این رو در شرایط حاضر دولت، مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه باید ضمن جلوگیری از هرگونه فساد اقتصادی در کشور و مانع از فعالیت های سو برخی از افراد چون گران فروشان و احتکار کنندگان شوند. همچنین باید ضمن برنامه ریزی دقیق و کارشناسی و الهام گرفتن از رهنمودهای مقام معظم رهبری، از اندیشه های صاحبنظران و افراد شایسته برای مساعد کردن شرایط زندگی و اشتغال مردم تلاش کنند تا موجب امیدواری مردم به بهبود شرایط شوند. حفظ وحدت بین مردم و مسئولان موجب اعتلا و عزت نظام در عرصه‌های بین المللی خواهد شد
از سوی دیگر دولتمردان بایستی در نظر داشته باشند که شرایط امروز کشور زمانی برای بازی های سیاسی و جناحی و دوگانگی ها ندارد و اگر این زمان از دست برود دشمنان دیگر فضایی برای بازی آنان بقای نخواهد گذاشت.
همچنین ایجاد گسست بین حکومت و مردم موجب تضعیف پایه اقتدار و امنیت ملی شده و کاهش حمایت مردمی دولت‌ها در برابر فشارها و توطئه‌های خارجی آسیب پذیر تر خواهد کرد.
در عین حال تاثیر گذاری بر نخبگان و ایجاد انحراف فکری یکی از موضوعاتی است که در این زمینه از سوی دشمن به کار گرفته می شود.
در این میان دشمن با استفاده از این افراد سخنرانی‌هایی را ترتیب داده و با انتشار کتاب‌ها و مقالات و سرمایه‌گذاری در برخی از مطبوعات راه را برای رسیدن به نقش خود هموار کنند.
استفاده از این عوامل فرهنگ مردم را به‌طور کامل تغییر داده و اعتقادشان مردم به ویژه نسل جوان را به مسائل مهم کشور سست می کند.
در نهایت بدون تردید راه حل مقابله با این مشکلات ، از دل مذاکرات دیپلماتیک نخواهد بود ، بلکه با اتکا به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی قابل ایفاد است. بهره‌گیری از مدل اقتصاد مقاومتی ، نمایش یک چهره با صداقت از سوی دولت که در مواجهه با فساد و ایفای حقوق جمعی جامعه و بکار گیری تمام توان مسولان برای خدمت به مردم به کار گرفته می‌تواند بسیاری از دسیسه‌های دشمنان را خنثی کند.

https://siasatrooz.ir/vdcgq39quak9zt4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی