يکشنبه ۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۱
کد مطلب : 88894
امريكايي‌ها مي‌خواهند با تحريم‌هاي جديد، ايران را وادار به ترك ميز مذاكرات كنند

گزينه‌هاي زنگ زده

گزينه‌هاي زنگ زده

امريكايي‌ها ظاهرا يا معناي تحريم را نمي‌دانند و يا از مذاكره و توافق چيزي نمي‌فهمند.
اگر اينچنين نبود، قطعا بحث تحريم‌هاي جديد مطرح نمي‌شد. اما آنچه مشخص است، آنها تمايلي به ادامه مذاكرات ندارند. اين را مي‌شد از سخنان رئيس‌جمهور در نشست رسانه‌اي فهميد. آنجا كه آقاي روحاي گفت: «من فکر می‌کنم در جمع ۱+۵ آن کشوری که روی آن تردید است که آیا حسن‌نیت کافی برای حل و فصل مسایل دارد، آمریکا است والا بقیه کشورها معمولاً رفتاری نشان ندادند که فکر کنیم آنها بخواهند مذاکرات به نتیجه نرسد.»
البته حرف رئيس‌جمهور محترم، موضوع جديدي نيست. امريكايي‌ها طي همه اين سال‌ها اثبات كرده‌اند كه ادبيات مذاكره را بلد نيستند و يا دست كم نمي‌خواهند با ادب! باشند.
آنها در مخيلاتشان هم نمي‌گنجيد كه ايران در مذاكرات هسته‌اي تا اين حد حسن‌نيت نشان دهد. طبق گزارش‌هاي آژانس بين‌المللي انرژي هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران به همه توافقات و تعهدات خود عمل كرده و البته در طرف مقابل اين كشورهاي ۱+۵ هستند كه هنوز تعهدات خود را به طور كامل اجرا نكرده‌اند.
در كنار اين امريكايي‌ها كه در همه اين ماه‌هاي مذاكره تلاش داشتند ايران را از پاي ميز مذاكره بلند كنند و انگشت اتهام به نتيجه نرسيدن مذاكرات را به سوي طرف ايراني نشانه بروند، با شكستي ديگر مواجه شدند و حالا به سراغ نقشه‌اي ديگر براي بر هم زدن تمركز ايران رفته‌اند.
آنها به اين انديشيده‌اند كه با تحريم‌هاي جديد، مي‌توانند فشار داخلي را براي تيم مذاكره‌كننده هسته‌اي بالا ببرند.
عدم ارائه گزارش شفاف از سوي تيم ديپلماسي كشورمان، باعث انتقادات زيادي نسبت به آنها شده بود. ضمن آنكه عمل نكردن به تعهدات از سوي غربي‌ها در مقابل اجراي دقيق تعهدات ژنو از سوي دولت يازدهم، اين ذهنيت را ايجاد كرده است كه ما دُر غلتان داده‌ايم و آب‌نبات گرفته‌ايم.
اما با توصيه‌هاي رهبر انقلاب به منتقدان، و البته تذكرات ايشان به تيم مذاكره‌كننده هسته‌اي مشخص شد كه ما ميز مذاكره را ترك نمي‌كنيم، اما قطعا زير بار حرف زور آنها نيز نخواهيم رفت.
رهبر معظم انقلاب در ديدار مسئولان وزارت خارجه و سفرا و رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور به نكته‌اي مهم و قابل تامل اشاره داشتند: «رابطه با آمریکا و مذاکره با این کشور به جز در موارد خاصی برای جمهوری اسلامی نه تنها هیچ نفعی ندارد بلکه ضرر هم دارد و کدام عاقلی است که دنبال کار بی‌منفعت برود!؟
عده‌ای اینجور وانمود می‌کردند که اگر با آمریکایی‌ها دور میز مذاکره بنشینیم بسیاری از مشکلات حل می‌شود، البته ما می‌دانستیم اینجور نیست اما قضایای یک سال اخیر برای چندمین‌بار این واقعیت را اثبات کرد.
در گذشته میان مسئولان ما و مسئولان آمریکا هیچ ارتباطی نبود اما در یک سال اخیر بخاطر مسائل حساس هسته‌ای و تجربه‌ای که مطرح شد انجام بشود، بنا شد مسئولان تا سطح وزارت خارجه تماس‌ها، نشست‌ها و مذاکراتی داشته باشند اما از این ارتباطات نه تنها فایده‌ای عاید نشد بلکه لحن آمریکایی‌ها تندتر و اهانت‌آمیزتر شد و توقعات طلبکارانه‌ی بیشتری را در جلسات مذاکرات و در تریبون‌های عمومی بیان کردند.
البته مسئولان ما در نشست‌ها در جواب طلبکاری آنها، جواب‌های قوی‌تر و گاهی گزنده‌تر دادند، اما در مجموع معلوم شد مذاکره برخلاف تصورات برخی‌ها، به هیچ چیز کمک نمی‌کند.
آمریکایی‌ها نه تنها دشمنی‌ها را کم نکردند بلکه تحریم‌ها را هم افزایش دادند! البته می‌گویند این تحریم‌ها، جدید نیست اما در واقع جدید است و مذاکره در زمینه‌ی تحریم هم، فایده‌ای نداشته است.
البته در زمینه‌ی ادامه‌ی مذاکرات هسته‌ای، منع نمی‌کنیم و کاری که دکتر ظریف و دوستانشان شروع کردند و تا امروز هم خوب پیش رفتند دنبال می‌شود اما این، یک تجربه‌ی ذیقیمت دیگر برای همه بود که متوجه شویم نشست و برخاست و حرف زدن با آمریکایی ها، مطلقاً تأثیری در کم کردن دشمنی آنها ندارد و بدون فایده است.»
نكته‌اي كه رهبر انقلاب به آن اشاره داشتند، عدم ترك ميز مذاكرات از سوي ايران و البته گوشزد كردن عدم خوش‌بيني در تغيير رفتار امريكايي‌ها بود. نكته‌اي كه اين‌روزها مثل روز روشن شده است و ديگر كسي نمي‌تواند بگويد ما مذاكره نكرديم.
ما مذاكره كرديم و در عمل اثبات شد طرف مقابل اهل مذاكره نيست و نمي‌تواند از خوي استكباري خود دست بردارد.
حالا و در آستانه دور جديد مذاكرات تيم مذاكره‌كننده هسته‌اي بايد پاسخي قاطع را به طرف مقابل بدهد. عدم پايبندي به توافقات موضوع ساده‌اي نيست. نكته‌اي كه وزير امور خارجه كشورمان نيز روز گذشته در نشست خبری مشترک با وزير امور خارجه فنلاند به آن اشاره داشت: «متأسفانه گرایشی در بین دولتمردان آمریکا وجود دارد که فکر می‌کنند با فشار و تحریم و تهدید می‌توانند دیدگاه‌هایشان را به پیش ببرند، این تلاش برای پاسخ به فشارهای گروه‌های داخلی است.
از ابتدا اعلام کردیم که این دیدگاه و روش خطرناک و غیرسازنده است و با روح توافقنامه ژنو مغایرت دارد و می‌تواند در برخی موارد مغایر تعهدات آمریکا در توافقنامه ژنو باشد. این اقدامات فضا را برای رسیدن به راه‌حل دشوارتر می‌کند.
آمریکا مسئولیت عواقب کاری که انجام می‌دهد برعهده خواهد داشت، ایران این حق را برای خود محفوظ می‌داند، در قبال این اقدامات، اگر ضرورت بداند، اقدام مشابه انجام دهد.
بیش از هر چیز تعهد داریم که مذاکرات به نتیجه برسد، ما به دنیا نشان دادیم که به دنبال راه‌حل هستیم.

ایران در مذاکرات آتی به تحریم‌های جدید آمریکا اعتراض کند
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: آمریکا و اسرائیل به دلیل اینکه عدم موفقیت در غزه را از چشم ایران می‌بینند، می‌کوشند با اعمال تحریم‌های جدید ناکامی خود را جبران کنند.
علاءالدین بروجردی در گفت‌وگو با فارس، درباره اعمال تحریم‌های جدید توسط آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، گفت: این تحریم‌ها بی‌شک نقض آشکار توافقنامه ژنو است.
وی اعمال این تحریم‌ها را نشان‌دهنده مکرر غیرقابل اعتماد بودن آمریکا عنوان کرد و افزود:‌ ایران حتماً باید در اولین دور مذاکرات اعتراض شدید خود را به آمریکا اعلام کند.
بروجردی اضافه کرد: ایران باید بکوشد که دیگر اعضای ۱+۵ را نیز در این اعتراض با خود همراه کند چرا که ایران از جمع ۱+۵ برای عدم افزایش تحریم‌ها تعهد گرفته اما آمریکا به طور یکجانبه این تعهد را نقض کرده است.
وی در مورد ریشه‌یابی تحریم‌های اخیر آمریکا به شکست‌های مفتضحانه رژیم صهیونیستی در غزه اشاره کرد و گفت: این شکست، موجب تنزل هر چه بیشتر جایگاه صهیونیست‌ها در افکار عمومی شد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: رژیم غاصب صهیونیستی پس از ۵۱ روز حملات ددمنشانه به مردم بی‌دفاع غزه نتوانست اهداف خود را تحقق بخشد و همانطور که نخست‌وزیر این رژیم نامشروع اعلام کرد شکست تل‌آویو در برابر مقاومت مرهون حمایت‌های ایران از فلسطینیان بود.
بروجردی در پایان گفت: آنها به این دلیل اینکه عدم موفقیت را از چشم ایران می‌بینند، می‌کوشند با اعمال تحریم‌های جدید ناکامی خود را جبران کنند.

آمریکا با تحریم‌های جدید می‌خواهد ثابت کند که عنان تحریم‌ها را در دست دارد
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اعمال تحریم‌های جدید از سوی آمریکا را با هدف اعمال فشار بیشتر از سوی این کشور عنوان کرد و گفت: آنها می‌خواهند ثابت کنند که عنان کار دست ما است.
اسماعیل کوثری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در مورد اعمال تحریم‌های جدید ایالات متحده آمریکا علیه کشورمان گفت: این موضوع از قبل پیش‌بینی می‌شد و ما می‌دانستیم که نمی‌توان به آمریکایی‌ها اعتماد کرد.
وی با ابراز تأسف از خوش‌بینی بعضی مسئولان به آمریکا اظهار کرد: آنها وقتی مذاکره به ضررشان باشد بازی را بهم می‌زنند و این تحریم‌ها برخلاف ادعای طرف آمریکایی کاملاً جدید است و اگر قرار بود به بهانه دور زدن تحریم‌ها انجام گیرد چرا ماه‌ها و یا سال‌های قبل صورت نگرفت.
کوثری اعمال تحریم‌های جدید از سوی آمریکا را با هدف اعمال فشار بیشتر از سوی این کشور عنوان کرد و گفت: آنها می‌خواهند ما را متقاعد کنند که عنان کار دست ما است و هرگاه بخواهیم در مورد تحریم‌ها تصمیم‌گیری می‌کنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تیم مذاکره‌کننده ما نه‌تنها باید لفظاً این اقدام آمریکا را محکوم کند بلکه باید اعتراض عملی خود را با متوقف کردن مذاکرات نشان دهد و به آنها اعلام کند که شما به هیچ‌کدام از وعده‌های خود عمل نمی‌کنید و همان‌گونه که مقام معظم رهبری بارها فرموده‌اند غیرقابل اعتماد هستید.

ایران با تحریم‌های جدید باید مقابله به مثل کند
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفت: مهمترین توصیه رهبری فاصله گرفتن از فتنه و فتنه‌گران است لذا از دولت می‌خواهیم در انتصابات آینده از عناصر فتنه فاصله بگیرد.
محمد‌نبی حبيبي با اشاره به کارنامه دولت در مورد توافق هسته‌ای خاطر نشان کرد: مقاومت تیم مذاکره کننده در برابر زیاده‌خواهی‌های آمریکا قابل قبول است. جمهوری اسلامی توانست پرده دیگری از شیطنت آمریکایی‌ها را در امر مذاکرات هسته‌ای رونمایی کند. وي تصریح کرد: جمهوری اسلامی در مذاکرات ۱+۵ بدنبال حل مناقشه است. اما آمریکا در امر مذاکرات سنگ‌اندازی می‌کند و مایل نیست مسئله حل شود.
حبیبی با اشاره به تحریم‌های جدید آمریکا اظهار داشت: آمریکا فهرست جدیدی از تحریم‌ها را تصویب کرده است. این رویکرد نشان می‌دهد که واشنگتن همچنان بر بلند کردن دیوار بی‌اعتمادی می‌افزاید و به توافق‌نامه ژنو پایبند نیست و جمهوری اسلامی باید مقابله به مثل کند.
وی ادامه داد: لبه تیز حمله دیپلمات‌ها و نیز نیروهای منتقد دولت باید به سوی آمریکا باشد. ما در این مرحله دولت را تنها نمی‌گذاریم. آنچه باید مورد مذمت قرار گیرد سیاست‌های آمریکائی‌هاست.

آمریکایی‌ها مانع اصلی بر سر راه مذاکرات هستند
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: آمریکایی‌ها مانع اصلی بر سر راه توافق هستند و وزارت امور خارجه باید به ۱+۵ در مورد عدم پایبندی آمریکا به توافق تذکر دهد.
سیدحسین نقوی‌حسینی نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با فارس با اشاره به وضع تحریم‌های جدید علیه ایران از سوی آمریکا گفت: همانطور که پیش‌بینی می‌شد آمریکایی‌ها مانع اصلی بر سر راه به نتیجه رسیدن مذاکرات هستند و زیاده‌طلبی‌های آمریکایی‌ها و اقدامات آنها در جهت مخالف با توافق ژنو از این جمله است. وی افزود: پس از توافق ژنو اعضای ۱+۵ نباید به طور انفرادی یا جمعی دست به تحریم بزنند اما ما شاهد هستیم که این توافق بارها از سوی آمریکا نقض شده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: از آمریکایی‌ها بیش از این هم نمی‌توان انتظار داشت، آنها سیاستی دوگانه دارند، صراحتا دروغ گرفته و بر خلاف توافق عمل می‌کنند.
نقوی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در ابتدای مذاکرات عنوان کردند که آمریکایی‌ها عهدشکن هستند و امروز این تعبیر مقام معظم رهبری به همگان ثابت شد. وی افزود: ۱+۵ باید اختلاف اعضای خود را حل کند، نباید پس از مدتها مذاکره امروز شاهد عهدشکنی آنها باشیم و وزارت امور خارجه نیز باید در این ارتباط با ۱+۵ اخطار دهد.

تحریم‌های جدید آمریکا، اثرات منفی زیادی در روند مذاکرات می‌گذارد
محمد‌حسن آصفری، در‌خصوص تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران اظهار داشت: این تحریم‌ها به هیچ‌وجه با روح مذاکرات جور در نمی‌آید و برای ما قابل قبول نیست؛ همچنان که در گذشته هم به این موضوع بسیار اشاره شد که آمریکایی‌ها واقعا قابل اعتماد نیستند، یک‌بار دیگر آمریکایی‌ها با این تحریم‌ها نشان دادند که خصومت‌طلبی و دشمنی آنها با ملت ایران پابرجاست؛ آمریکا با اصل نظام، دولت و ملت ایران مشکل دارد فلذا تحریم‌های جدیدشان نشان داد که قابل اعتماد نیستند و اقدامات آنها کاملا با شش جلسه توافقات ژنو مغایرت دارد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفت‌وگو با نسیم خاطر‌نشان کرد: وظیفه دولت ما است که نسبت به این اقدام اخیر آمریکا شکایت کند و از طریق مراجع قانونی این موضوع را پیگیری کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در‌خصوص اثرات این تحریم‌ها در روند مذاکرات هسته‌ای، گفت: مطمئنا این تحریم‌ها اثرات منفی بسیاری در روند مذاکرات خواهد گذاشت؛ در این شرایط وظیفه اتحادیه اروپا این است که وارد عمل شود و نسبت به این اقدام آمریکایی‌ها موضع‌گیری شفاف کند.
آصفری با بیان اینکه آمریکایی‌ها نشان دادند که به مذاکرات پایبند نیستند، اظهار داشت: هرچند که آقای روحانی گفت ما مذاکرات را دنبال می‌کنیم، اما برای ادامه روند مذاکرات چه اعتمادی می‌توان به آمریکایی‌ها داشت؟ لذا ما باید بدون توجه به روند مذاکرات روند توسعه خودمان را در موضوعات هسته‌ای دنبال کنیم.

https://siasatrooz.ir/vdcgt797.ak97y4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی