شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۵۷
کد مطلب : 85824
سازمان ميراث فرهنگي نگو، بگو سازمان برو و بيا

خانه‌اي بر روي باد

خانه‌اي بر روي باد

دولت قبل بد‌آموزي‌هايي داشت كه به نظر مي‌رسد روال كار دولت جديد نيز بر مبناي همان بد‌آموزي‌ها باشد.
در دولت آقاي احمدي‌نژاد مرز تغييرها در يكي از مهمترين سازمان‌هاي كشور به حدي نامشخص و بي‌در و پيكر بود كه هر آن امكان داشت رئيس سازماني كه با هويت تاريخي و فرهنگي ايرانيان سر و كار دارد تغيير كند.
تغييراتي كه هيچ به نفع بدنه ميراثي كشور نبوده و حتي دولت يازدهم نيز در گزارش ۱۰۰ روزه عملكردي خود نيز به آن اذعان داشت.
سازمان میراث فرهنگی کشور در گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه و رویکردهای آتی خود، تغییرات مکرر مدیریت و اعمال سلایق متفاوت و گاه متضاد طی ۸ سال گذشته مرا موجب بی‌برنامگی، سردرگمی و دلزدگی بخش قابل‌توجهی از فعالان و کارکنان سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری دانسته بود و اذعان داشت سازمانی سیاست‌زده، بی‌برنامه و از ‌هم‌پاشیده را تحویل گرفته است.
اما در حاليكه هنوز ۶ ماه از استقرار دولت يازدهم نگذشته است به نظر مي‌رسد اين بی‌برنامگي قرار است روال كاري دولت تدبير و اميد نيز باشد.
پس از آن‌ که رییس‌جمهور روز شنبه با استعفای محمدعلی نجفی از ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری موافقت و مسعود سلطانی‌فر را جایگزین او کرد، چرايي‌هاي بسياري براي دليل اين تغيير و اصلا چرايي حضور نجفي در سازمان ميراث فرهنگي پرسيده شود.
يكي از اين چرايي‌ها از زبان قائم مقام نجفي شنيده شد كه پس از شنيدن اين تغييرات ناگهاني دفتر کارش را در این سازمان خالی و اعلام کرد که ادامه‌ فعالیت در این سمت را با توجه به شرایط جدید، به صلاح نمی‌داند.
مهدی حجت گفت: من غلام میراث فرهنگی هستم، اما با شوک جدیدی که به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری وارد شده است، نمی‌دانم امکان انجام کاری وجود دارد تا در این سازمان بمانم.
قائم‌مقام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: فکر می‌کنم با اتفاقی که در این سازمان رخ داد و تغییر و تحولات بدون حساب و کتابی که انجام شد، کارمندان سازمان میراث فرهنگی دیگر احساس استقرار نمی‌کنند و این احساس را دارند که ممکن است در شش‌ماه آینده نیز دوباره با چنین تغییر و تحولاتی روبه‌رو شوند.
او با بیان این‌که این سازمان، یک دستگاه فرهنگی است نه مرغداری، اظهار کرد: نوع رابطه‌ای که اکنون با این دستگاه فرهنگی برقرار شده، قدری متفاوت است.
معاون میراث فرهنگی بیان کرد: در چنین سازمانی وقتی می‌خواهند کسی را تغییر دهند، باید به کارمندان آن سازمان اطلاع و با توجیه کردن آن‌ها و بیان شرایط جدید، توضیح دهند که یک تغییر ناگزیر رخ داده است، نه این‌که در مدت یک ساعت، یکی برود و دیگری بیاید. این کار درستی نیست و من نسبت به نحوه‌ این کار اعتراض دارم.
حجت ادامه داد: نمی‌دانم با شوک واردشده، سازمان میراث فرهنگی چه شرایطی پیدا می‌کند و چطور می‌تواند فعالیت کند. من نسبت به چنین مواردی نگرانی دارم، وگرنه عمر من تاکنون صرف میراث فرهنگی شده است.
رییس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نيز درباره‌ تغییر رییس این سازمان، تصریح کرد: چنین عملکردی از دولت «تدبیر و امید» بسیار بعید بود.
جلیل گلشن در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: این انتظار وجود داشت که فردی متخصص جایگزین آقای نجفی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شود که دست‌کم با مسائل این سازمان آشنایی داشته باشد، اما رفتار دولت در اینباره «تنگ‌نظرانه» و بسیار بعید بود.
او ادامه داد: پس از انتصاب آقای نجفی به‌عنوان رییس، شرایط سازمان مانند درختی بود که شکوفه داده باشد؛ اما با تغییرات اخیر، برف روی شکوفه‌ها نشسته و دیگر نمی‌توان انتظار داشت که این درخت، گل و میوه بدهد. شیوه‌ تغییر رییس سازمان لاجرم در بدنه‌ کارشناسی، سرخوردگی بوجود می‌آورد و این شرایط اصلا به‌صلاح نیست.
وی اظهار کرد: متأسفانه در این تغییرات، رفتار شایسته‌ای با کسانی مانند دکتر حجت - قائم‌مقام و معاون میراث فرهنگی - نشد که عمر، زندگی و فکر خود را برای میراث فرهنگی گذاشته‌اند. در حالی که می‌شد به ‌شکل دیگری عمل کرد تا کسانی که با شوق و امید به سازمان آمده‌اند، دچار سرخوردگی نشوند و امیدی که در نیروی انسانی به ‌وجود آمده است، کمتر از بین برود؛ اما اکنون شرایط نیروی کارشناسی سازمان میراث فرهنگی که بار اصلی کار بر دوش آن‌هاست، مقداری مشکل می‌شود.
«میرعابدین کابلی» باستان‌شناس پیشکسوت سازمان میراث‌فرهنگی در گفت‌و‌گویی که با CHN داشت، گفت: محمد‌علی نجفی که به‌ سازمان میراث ‌فرهنگی آمد به پیکر لهیده میراث ‌فرهنگی اشاره کرد. او از سازمانی آسیب ‌دیده گفت و قول داد که تلاشش را برای احیای این پیکر مرده می‌کند اما حالا نه ‌تنها به این سازمان مرده نفسی داده نشد که با ترک ناگهانی‌ نجفی و سپردن مسئولیت‌ به ‌فردی که هیچ سابقه و آشنایی با میراث‌فرهنگی ندارد دیگر نمی‌دانیم چگونه باید دولت و مدیران تدبیر و امید را توجیه کرد.
این باستان‌شناس پیشکسوت سازمان میراث ‌فرهنگی با اشاره به ریاست «مسعود سلطانی‌فر» که از صبح ديروز بدون مراسم تودیع و معارفه کارش را در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آغاز کرده گفت:صبح ديروز رییس جدید سازمان میراث فرهنگی به ساختمان سازمان وارد شد اما پرسشی که مطرح می‌شود این است که آقای روحانی، سلطانی‌فر را برای وزارت ورزش و جوانان در نظر گرفته بود. حالا که این فرد رای اعتماد مجلس را به ‌دست نیاورده چه نقطه اشتراک و سنخیتی بین میراث ‌فرهنگی و وزارت ورزش وجود داشته که او را مناسب مدیریت سازمان میراث‌ فرهنگی می‌داند.
کابلی تاکید ‌کرد: «ما شنیدیم که سلطانی‌فر یک هفته مهلت خواسته تا سازمان میراث ‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری را مطالعه کند اما همه ما می‌دانیم که این کارها بی‌نتیجه است و وضعیت بسیار بدتر از بحران هشت‌سال گذشته است.»
«حسن رایتی‌مقدم» کارشناس ارشد و پیشکسوت مرمت وضعیت‌ فعلی میراث‌فرهنگی را غیرقابل تحمل توصیف کرد.
وي معتقد است، پس از گذراندن بحران و جنگ هشت‌ساله میراث‌فرهنگی تمام امید ما به دولت جدید و انتخاب‌های خردمندانه‌اش بود. اما نمی‌دانم مسئولان ارشد کشوری هیچ شناختی نسبت به اهمیت و ارزش میراث‌فرهنگی کشور ندارند.
اين كارشناس فرهنگي تصريح كرد : «هزاران بار گفته شده که ایران کشوری با پیشینه‌ فرهنگی است و جایگاه والایی به‌لحاظ تاریخی دارد اما مدیران ارشد کشور هیچ آگاهی نسبت به این موضوع ندارند. این درحالی است که نشناختن میراث‌فرهنگی لطمه به هویت و حیثیت مردم و توسعه کشور است.»
رایتی مقدم تاکید كرد: «میراث‌فرهنگی کشور مدیران شایسته‌ای برای اداره امور این سازمان علمی و پژوهشی دارد و شرایط فعلی حکم می‌کند که مدیری با سابقه میراث‌فرهنگی ریاست سازمان را به‌عهده بگیرد. اما شیوه گزینش مدیران فعلی و عملکرد ضعیف آن‌ها نشان می‌دهد که آینده‌ روشنی در انتظار میراث‌فرهنگی نیست و این سازمان در معرض خطر جدی قرار دارد.»

https://siasatrooz.ir/vdcgt797.ak9nx4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی