سه شنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۳:۴۸
کد مطلب : 91827

ما به ظرفيت دروني‌مان باور داريم

پايان بدعهدي در تحويل سامانه پدافند هوايي اس۳۰۰ صهيونيست‌ها را نگران كرد
ما به ظرفيت دروني‌مان باور داريم

شايد خبر روز دوشنبه مبني بر دستور پوتین براي لغو ممنوعیت واگذاری سامانه موشکی S۳۰۰ به ایران را بتوان مهم‌ترين خبر در سطح دنيا دانست.
آنقدر اين اعلام رسمي رئيس‌جمهور روسيه مهم به نظر مي‌رسيد، كه خيلي زود در صدر اخبار سراسر جهان قرار گرفت. خبري كه البته براي برخي دولت‌ها يك سورپرايز تلخ بود.
اما در كنار اين اتفاق و پايان بدعهدي روس‌ها اين نكته را نيز بايد يادمان باشد كه خدا را شكر به كمك همين تحريم‌هاي ظالمانه طرف‌هاي غربي، توانستيم به ظرفيت داخلي خود رجوع كنيم و در زمينه توسعه دفاعي كشور، گام‌هاي بلند و محكمي برداريم. حالا ايران به عنوان يكي از قدرت‌هاي نظامي و موشكي منطقه و حتي دنيا شناخته شده است. درواقع استفاده از دانش بومي سبب شد تا كشورمان در زمينه دفاعي، شعار «ما مي‌توانيم» را به خوبي عملياتي كند. قدرتي كه رهبر انقلاب در سخنراني اخير خود آنرا «مشت محكم ملت» عنوان كردند و البته بر محكم ماندن و محكم‌تر شدن آن تاكيد داشتند.
نمونه بارز اين اتفاق را مي‌توان در همين سامانه پدافند هوايي اس۳۰۰ به وضوح ديد.
قرارداد تحویل این سامانه بُرد بلند پدافند هوایی در اواخر سال ۲۰۰۷ میلادی امضا شد و قرار بود روسیه ۵ آتشبار از این سیستم موشکی به ارزش حدود ۸۰۰ میلیون دلار را به ایران تحویل دهد اما دیمیتری مدودف، رئیس جمهور وقت روسیه در سپتامبرسال ۲۰۱۰ میلادی با صدور فرمانی تحت عنوان «تدابیر مربوط به اجرای قطعنامه شماره ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل متحد»، تحویل سیستم‌هاي S۳۰۰، تسلیحات زرهی و هواپیما، بالگرد و ناوهای جنگی به ایران را ممنوع و در پی آن، مسکو قرارداد تحویل سیستم‌هاي S۳۰۰ را در سپتامبر همان سال لغو کرد.
ایران نیز در واکنش به این اقدام از روسیه در دادگاه داوری بین‌‌المللی در سوئیس شکایت کرد.
اما در كنار شكايت، جوانان همين مملكت شروع به ساخت سامانه‌اي مشابه با اس۳۰۰ كردند و الحمدلله به موفقيت‌هاي خوبي هم دست يافتند.
در ادامه مي‌توانيد گزارش مبسوطي را درخصوص اين سامانه موشكي مطالعه كنيد.

سامانه اس ۳۰۰ چیست؟
سامانه موشکی S۳۰۰، یک سامانه موشکی سطح‌ به ‌هوای دوربرد و خودکششی با قابلیت استفاده در تمامی ارتفاع‌هاست و در واقع نوع تکمیلی سامانه پدافندی ارتفاع بالای S۲۰۰ به شمار می‌رود.
این سامانه اواخر دهه ۱۹۷۰ توسط شرکت همکاری‌های صنعتی آلماز برای نیروی دفاع هوایی شوروی ساخته شد و مدل‌های مختلف این موشک در سازمان ناتو با نام‌های سام ۱۰، سام ۱۲ و سام ۲۰ شناخته می‌شوند. اولین مدل این موشک با نام S۳۰۰ پی برای نخستین بار در سال ۱۹۷۹ در شوروی عملیاتی شد، هرچند تکامل آن از سال ۱۹۶۹ به منظور ساخت موشک سطح به هوایی با برد ۷۵ کیلومتر که هم در نیروی زمینی و هم در نیروی دریایی استفاده شود، آغاز شده بود.
این موشک در ابتدا برای رهگیری هواپیماها و موشک‌های کروز ساخته شده و بعدها توانایی رهگیری موشک‌های بالیستیک نیز به آن افزوده شد.
اس۳۰۰ PMU یکی از مرگبارترین موشک‌های زمین به هوای قابل استفاده در تمامی ارتفاع‌ها به شمار می‌رود که توانایی پیگیری همزمان ۱۰۰ هدف و درگیری با ۱۲ هدف را دارد.
زمان آماده‌سازی آن حدود ۵ دقیقه ‌است و موشکهای آن از نوع انبار شونده ‌است که مانند مهمات معمولی نیاز به هیچگونه نگهداری در مدت عمر مفید خود ندارند. موشک سطح به هوای S۳۰۰ در سال ۱۹۷۹ برای دفاع از ساختمان‌های حساس و مهم شوروی ساخته شد. این سیستم پدافندی سپس با تکمیل و توسعه بیشتر برای دفاع در برابر موشک‌های بالستیک بکار می‌رود.

«باور۳۷۳» جایگزین اس ۳۰۰ می‌شود
ناگفته نماند که جمهوری اسلامی ایران بلافاصله پس از ممنوعیت واگذاری S۳۰۰ از سوی روس‌ها شروع به طراحی و ساخته یک سامانه بومی با قابلیت‌هاي مشابه در داخل کشور کرد که نتیجه آن پروژه موشکی «باور ۳۷۳» بود.
اگر چه تا سال‌های قبل، متخصصان اذعان مي‌کردند که وجود سامانه‌ای نظیر S۳۰۰ در مجموعه پدافند هوایی ایران لازم است اما متخصصان داخلی اثبات کردند که نیازمند تجهیزات بیگانه نبوده و اس-۳۰۰ تنها برای صرفه‌جویی در زمان مدنظر قرار گرفته بود.
با نگاهی به ویژگی‌هاي باور ۳۷۳، دقیقا مشخص مي‌شود که در طراحی این سلاح دفاعی، ویژگی‌های برتر سامانه‌های مشابه ساخته شده در دنیا مورد مطالعه دقیق قرار گرفته و در نتیجه سامانه‌ای با امکانات متنوع از نظر مأموریتی پدید آمده است.
به طور خاص در مقایسه با سامانه S۳۰۰ مورد سفارش ایران، باور ۳۷۳ توانایی درگیری با اهداف متنوعی را دارد که این به دلیل ماهیت متفاوت تهدیدات پیش روی ایران در قیاس با
روسیه است.
باور ۳۷۳ علاوه بر توانایی درگیری با اهداف به اصطلاح آیرودینامیک نظیر هواپیما، توانایی درگیری با موشک‌های بالستیک، کروز و همچنین موشک‌های دیگر را داشته و انهدام اهداف با سطح مقطع راداری پایین به طور ویژه در طراحی آن مورد توجه بوده است.

ترس در اردوگاه صهيونيست‌ها
به هرحال دستور پوتین در لغو ممنوعیت واگذاری این سامانه به ایران به سرعت در صدراخبار جهانی نشست و البته نگرانی‌هایی را هم بخصوص در سرزمین‌هاي اشغالی رقم زد به طوریکه بلافاصله پس از اعلام تحویل این سامانه، صهیونیست‌ها تصمیم روسیه برای لغو ممنوعیت تحویل سامانه موشکی S۳۰۰ به ایران را محکوم کردند.
وزیر اطلاعات و امور راهبردی رژیم صهیونیستی در اولین واکنش مقامات اسرائیلی به خبر تحویل S۳۰۰ به ایران گفت: تحویل این سامانه به ایران نتیجه مشروعیت بخشیدن به جمهوری اسلامی ایران در تفاهم لوزان است. وی با هشدار نسبت به این اقدام افزود: به جای اینکه جلوی ایران را در حمایت از فعالیت‌های تروریستی بگیرند به این کشور اجازه می‌دهند سلاح‌های پیشرفته دریافت کند. یک مقام دیگر صهیونیستی نیز در گفت‌وگو با کانال ۲ رژیم صهیونیستی مدعی شد: تحویل سامانه S۳۰۰ به ایران توازن قدرت در منطقه را برهم خواهد زد.

ابراز نگرانی امريكايي‌ها
وزیر خارجه آمریکا در یک تماس تلفنی با همتای روس خود در‌خصوص تصمیم مسکو برای ارسال سامانه‌های «اس ۳۰۰» به ایران ابراز نگرانی کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، کاخ سفید اعلام کرد که کری در حالی این تماس تلفنی را برقرار کرد که لاوروف تصریح کرده بود که تفاهم هسته‌ای ایران و ۱+۵، ممنوعیت ۲۰۱۰ در ارسال موشک به ایران را غیرضروری می‌داند.
«جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید تصریح کرد که این تصمیم روسیه طرح لغو تحریم‌ها بعنوان بخشی از توافق نهایی هسته‌ای را در معرض خطر قرار می‌دهد. وی ادامه داد که اتحاد و همکاری با کشورهایی چون روسیه برای موفقیت در مذاکرات حیاتی است.
«استیو وارن» سخنگوی پنتاگون به خبرنگاران در این‌باره گفت که این تصمیم روسیه غیرمفید است و ادامه داد: مخالفت ما با اینگونه فروش طولانی مدت و آشکار است. ما معتقدیم که این کار نامناسب است. ما این نگرانی را از طریق کانال‌های دیپلماتیک مناسب مطرح کردیم. «ماری هارف» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تأکید کرد که انتقال سامانه موشکی اس ۳۰۰ به ایران، تحریم‌های کنونی شورای امنیت ملی سازمان ملل را نقض نمی‌کند ولی ادامه داد که آمریکا معتقد است که «هم‌اکنون زمان فروش این سامانه‌ها نبوده است».

لاوروف: نمی‌خواستیم به خاطر تعلیق قرارداد اس-۳۰۰، اعتبارمان زیر سوال برود
وزیر خارجه روسیه درباره علت تصمیم لغو ممنوعیت فروش اس-۳۰۰ به ایران گفت: مسکو دیگر نمی‌خواهد به خاطر تعلیق قرارداد فروش این سامانه اعتبارش زیرسوال رفته و هزینه بدهد.
سرگئی لاوروف تصمیم لغو ممنوعیت فروش سامانه اس-۳۰۰ به ایران را به موضوع «اعتبار» روسیه و عدم رغبت آن برای پرداختن هزینه‌های بیشتر مالی مرتبط دانست.
«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه دوشنبه، ممنوعیت تحویل سامانه موشکی پیشرفته «اس-۳۰۰» به ایران را لغو کرد. همان شب بود که وزیر خارجه روسیه درباره این تصمیم گفت که فروش و تحویل این سامانه به ایران خطر و تهدیدی علیه هیچ کشور دیگری نیست.
به گزارش خبرگزاری اینترفکس، سرگئی لاوروف همچنین این تصمیم را به موضوع اعتبار و وجهه سیاسی روسیه مرتبط دانست و تاکید کرد که مسکو دیگر نمی‌خواهد اعتبارش زیر سوال رفته و هزینه بپردازد. وزیر خارجه روسیه گفت: «ما نمی‌توانستیم بعد اعتبار و مالی قضیه را لحاظ نکنیم. همانطور که می‌دانید ما هزینه‌های مالی جدی در ارتباط با تعلیق قرارداد متحمل شدیم و ما دیگر چنین وضعیتی را ضروری فرض نمی‌کنیم».

https://siasatrooz.ir/vdcgu79y.ak9qx4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی