دوشنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۶
کد مطلب : 95580
آلمانی‌ها با تظاهرات از اوباما استقبال کردند

نه به تجارت آزاد با آمریکا

نه به تجارت آزاد با آمریکا

مخالفت‌های گسترده جهانی با سیاست‌های استعماری اقتصاد آمریکا هر روز ابعاد جدیدی می‌گیرد چنانکه در آستانه سفر باراک اوباما به آلمان، ده‌ها هزار تن از مردم این کشور در اعتراض به پیشنهاد شراکت تجاری آمریکا و اروپا دست به تظاهرات زدند.
گروه‌های مختلف از جمله اتحادیه‌های تجار، حافظان محیط زیست و مصرف‌کنندگان در هانوفر،‌ شهری واقع در شمال آلمان دست به راهپیمایی زدند و اعلام کردند که تعداد شرکت کنندگان در این راهپیمایی ۹۰ هزار تن بوده است. این درحالی است که پلیس آلمان با استقرار تعداد زیادی از نیروهایش در محل تظاهرات، اعلام کرد تعداد شرکت کنندگان تنها ۳۵ هزار تن بوده است. سفر باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا به آلمان برای حضور در نمایشگاه تکنولوژی صنایع و گفت‌وگو با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و سایر مقام‌های ارشد اروپایی است. وی در جریان سفر روز شنبه خود به لندن به دنبال تایید توافقات تجاری گذشته بود.
"شراکت سرمایه گذاری و تجارت آمریکا-اروپا" مخالفان زیادی نه فقط در اروپا بلکه سایر نقاط دارد و منتقدان بر این باورند که این توافق باعث از بین رفتن استانداردهای بازار کار و در نتیجه بحران می‌شود.
شرکت‌کنندگان در این راهپیمایی در هانوفر آلمان پلاکارد‌هایی چون "به این توافق مجال ندهید" در دست داشتند. همچنین یک تابوت نمادین نیز در دست معترضان بود که رویش جمله "پول، دموکراسی را کشت" نوشته شده بود. تظاهرات مشابهی در اکتبر ۲۰۱۵ در برلین برگزار شد که در آن ۲۵۰ هزار تن حضور داشتند. یکی از مقامات ارشد کشور آلمان اعلام کرد درصورتی که آمریکا از ارائه امتیازات بیشتر امتناع کند توافق تجاری میان اتحادیه اروپا و آمریکا شکست خواهد خورد. لازم به ذکر است در ادامه طراحی آمریکا برای سلطه اقتصادی بر اروپا, رئیس جمهوری آمریکا می‌گوید اگر انگلیسی‌ها به اتحادیه اروپا پشت کنند، نباید مثل گذشته انتظار روابط تجاری آسان و بی دردسر با دولت واشنگتن را داشته باشند.
«باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا در پایان سفر سه روزه خود به انگلستان در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری «بی بی سی» هشدار داد: در صورت خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، حدود ۵ تا ۱۰ سال زمان می برد که این کشور مجددا ارتباط تجاری موثری را با آمریکا آغاز کند.اظهارات اوباما یک روز پس از آن مطرح شد که وی گفت: در صورت خروج از اتحادیه اروپا، انگلستان در ته صف تجارت با آمریکا قرار خواهد گرفت. سفر اخیر اوباما به لندن با هدف قانع کردن محافل اجتماعی و سیاسی انگلستان به ماندن در اتحادیه اروپا صورت گرفت و اظهارنظرهای وی واکنش شدیدی را در ستاد مخالفان ایجاد کرد تا جایی که «بوریس جانسون» شهردار لندن که از طرفداران طرح خروج از اتحادیه است اوباما را ریاکار خطاب کرد. همه پرسی خروج انگلستان از اتحادیه اروپا تا دو ماه دیگر (۲۳ ژوئن) برگزار می‌شود و در این میان، ستاد تبلیغاتی هر دو گروه مخالف و موافق به شدت در تلاش است تا افکار عمومی مردم بریتانیا را به نفع خود تلطیف کند.همزمان با سفر باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا به انگلیس، هیلاری کلینتون نامزد پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از حزب اوباما با تکرار مواضع وی اعلام کرد اگر بتواند در انتخابات پیروز شود، از انگلیس خواهد خواست که در اتحادیه اروپا بماند. لازم به ذکر است رئیس‌جمهوری آمریکا در سفر به هانوفر آلمان مساله تجارت جهانی و سیاست را بررسی خواهد کرد. قرار است اوباما در نشستی امنیتی با حضور رهبران آلمان، فرانسه، انگلیس و ایتالیا شرکت کند. اوباما در سفر خود بر روی مساله «مشارکت تجاری و سرمایه‌گذاری ترنس آتلانتیک» تاکید خواهد کرد. موافقان این پیمان معتقدند، کاهش موانع تجاری گمرکی و تعرفه‌ای از جمله استانداردهای فنی و ملزومات موجب رشد اقتصادی و اشتغال‌زایی می‌شود. نتایج نظرسنجی بنیاد برتلسمان (Bertelsmann Foundation) نشان می‌دهد که آلمانی‌ها و آمریکایی‌ها به این پیمان به دیده تردید می‌نگرند.
یک سوم آلمانی‌ها مخالف این توافق‌اند که نسبت به سال ۲۰۱۴ دارای رشد بوده است. اکنون تنها ۱۵ درصد از آمریکایی‌ها از آن حمایت می‌کنند، در حالی که دو سال پیش میزان حمایت آنها بیش از ۵۰ درصد بود. ۴۶ درصد از پاسخ‌دهندگان آمریکایی و ۳۰ درصد از شرکت‌کنندگان آلمانی هم گفته‌اند که اطلاعات کافی برای پاسخگویی در اختیار ندارند. اوباما عصر امروز به کشورش باز می‌گردد و پیش از آن نشست کوچکی با حضور سران خارجی پنج کشور در هانوفر برگزار می‌شود؛ نشستی که پایگاه خبری دویچه وله از آن به عنوان نشست "جی ۵ " یاد کرده است.

https://siasatrooz.ir/vdcgzn9y.ak9n74prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی