دوشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۰۱:۵۰
کد مطلب : 92970
بررسي سياست روز از ورود هيات تجاري آلماني به ايران؛

ژرمن‌ها از كدام بازار اقتصادي سهم مي‌برند‌؟

ژرمن‌ها از كدام بازار اقتصادي سهم مي‌برند‌؟

اين روزها كه هنوز اخبار مربوط به توافق هسته اي ايران سرخط بسياري از خبرگزاري ها و رسانه هاست؛ خبرورود هيات هاي تجاري مختلف از كشورهاي اروپايي و آمريكايي آن قدرها هم كه بايد، تعجب برانگيز نيست چراكه از دير باز، بازارهاي اقتصادي ايران جايگاه قابل قبولي براي كسب درآمد و سودآوري بوده‌اند. به گفته بسياري از تاجران در برخي رشته به حدي بازار ايران بكر است كه هر لحظه تعلل براي كسب آن فرصت‌هاي زيادي را از كف سرمايه گذاران مي‌برد.
ورود سرمايه گذاران خارجي و هيات هاي همراه آن تنها مربوط به امروز نيست كه توافق هسته اي شكل ديگري به خود گرفته است بلكه از ماه هاي قبل كه هنوز سر انجامي براي اين توافق نبوده بسياري از تجار و سرمايه گذاران خارجي براي آنكه از رقباي خود باز نمانند چمدان به دست رهسپار ايران شدند تا اگر بناست مذاكرات براي قراردادهاي تجاري طولاني شود آن‌ها هم بتوانند سهمي از بازار ايران داشته باشند.

همكاري هايي از جنس نفت
در همين راستا روز گذشته هیات ٦٠ نفره آلمانی به ریاست قائم مقام صدراعظم آلمان که همزمان وزیر اقتصاد و انرژی این کشور است برای گسترش روابط سیاسی، تجاری و اقتصادی و به دعوت بیژن زنگنه وارد تهران شدند.
سفیر ایران در آلمان در آستانه ورود هیات اقتصادی این کشور به تهران اعلام كرده كه ایران و آلمان در تمام زمینه های نفتی اعم از بالادستی و پایین دستی و همچنین صادرات متقابل تکنولوژی، محصولات پتروشیمی و گاز آماده همکاری با یکدیگر هستند.
ماجدی با بیان اینکه پس از توافق ایران و ٦ قدرت برتر جهانی مانع اصلی توسعه همکاری اقتصادی با غرب و اروپا به طور کامل برداشته شده، به سفر هیات عالیرتبه آلمان به تهران اشاره کرد و افزود: در این سفر با آشنایی شرکتهای خصوصی دو کشور با یکدیگر، قرار است درباره نحوه دریافت تکنولوژی از شرکتهای بزرگ آلمانی و همچنین صادرات محصولات پتروشیمی به آلمان مذاکرات لازم انجام شود.
وي مدعي شده كه آلمان، پیش از تحریم ها دومین شریک تجاری ایران بوده و اين احتمال كه با سفر اين هيات تجاري در مورد صادرات گاز به آلمان نیز مذاکره شود نيز وجود دارد .
اگر چه اين اتفاق قابل قبولي است و مي تواند راهي مطلوب براي از سر گيري روابط تجاري ايران و آلمان و تقويت هرچه بيشتر آن باشد اما مساله آن است كه شركت هاي آلمانی شرکتهای قدرتمندی در بخش بالادستی صنعت نفت نیستند و همين خود اين شائبه را ايجاد مي كند كه احتمال اينكه ژرمن ها به دنبال آن باشند تا بازاري بيايند كه محصولات بيشتري از توليدات خود را در آن سرازير كنند وجود دارد .هرچند اين مساله چيزي در حد حدس و گمان است اما اينكه آمار واردات كشور روزه به روز در حال افزايش است خود مي تواند اين فرضيه را به يك اتفاق ممكن تبديل كند.
سفير ايران در آلمان در اين موردبا تا كيد بر اينكه شركت هاي آلماني نمي توانند در پروژه های بزرگی مثل آزادگان حضور پیدا کنند اعلام كرده كه اين شركت ها ميتوانند در پروژه های متوسط بخش بالادستی حضور داشته باشند ضمن اينكه در سفر هیات اقتصادی ژرمنها به تهران دریافت تکنولوژی از آلمان و صادرات محصولات پتروشیمی ایران به این کشور مورد بررسی خواهد گرفت.

شريك ديروز؛ رفيق امروز
طبق آمار و مستندات موجود؛ آلمان‌ها، پیش از تحریمها دومین شریک تجاری ایران بوده‌اند و توانمندي زيادي در زمينه هاي مختلف صنعتي دارند وهمين مساله مي‌تواند كمك حال خوبي براي حوزه صنعت كشور كه از مشكل نقدينگي و نبود تكنولوژي و ابزار روز رنج مي‌برد باشد. اين مساله تنها يك روي سكه است و روي ديگر سكه آن است كه پس از اعلام تحريم و تشديد آنها اين كشور و بسياري ديگر از كشورهاي اروپايي در جرگه اولين ها بودند كه در خروج هرچه سريعتر از ايران گوي سبقت را ربودند.
بنا به گفته مدیرکل اروپا، آمریکا و همسایگان دریای خزر وزارت نفت این سفر نقطه عطفی در روابط بین دو کشور که مدتی در روابط آنها خلل ایجاد شده بود، است چراكه آلمانها به عنوان بزرگترین شرکای تجاری ایران قبل از تحریم، از توانمندی بالایی در زمینه های مختلف صنعتی برخوردار هستند. به گفته وي در این سفر، ١٠ شرکت از بزرگترین شرکتهای آلمانی به همراه تعداد زیادی از شرکتهای کوچک حضور دارند بنابراين همزمان با سفر این هیات تجاری، سیاسی، اقتصادی هماهنگی لازم با اتاق بازرگانی ایران، بخش خصوصی، بخش دولتی برای انجام مذاکرات سازنده انجام شده است و آنها قرار است با وزیر نفت، وزیر امور خارجه، وزیر صنعت، معدن، تجارت، وزیر نیرو، اعضای اتاق بازرگانی ایران دیدار و گفتگو کنند.

ادبيات اقتصادي؛نگاه به امروز وفرداست
نديمي عضو كميسيون اقتصادي مجلس در خصوص ورود هيات تجاري آلماني به ايران به سياست روز گفت: از قبل توافق هم شركت ها زيادي از كشورهاي خارجي و اروپايي با اين نيت كه دنياي اقتصاد امروز يك دنياي رقابتي است به ايران آمدند و هريك براي آنكه از رقباي خود باز نمانند تلاش كرده اند تا هرچه سريعتر خود را پاي ميز مذاكرات اقتصادي با ايران برسانند.
وي افزود: متوليان كشورهاي خارجي و شركت هاي تجاري آنهابه خوبي مي دانند براي آنكه در مباحث اقتصادي عقب نمانند بايد جلوتر از ديگران حركت كنند چراكه تا زماني كه قراردادها منعقد شود بايد مذاكرات و جلسات متعددي انجام شود و مزيت‌ها و مشكلات پيش روي آنها مورد بررسي قرار گيرد و اين مساله نيازمند سپري شدن زمان طولاني است.
نديمي با بيان اينكه حضور اين قبيل هيات هاي تجاري بي سابقه نبوده و طبيعي است گفت:ايران با كشور آلمان و ساير كشورهاي اروپايي تا پيش ازتحريم روابط تجاري خوبي داشته است و به سخن ديگر روابط تعريف شده داشتيم و اساس شكل گيري اين گفت و گوها و مذاكرات از سوي اتحاديه اروپا بوده است.
وي افزود: اين بسيار طبيعي است كه كشورهاي اروپايي نخواهند از كشور چين كه در طول تحريم همچنان با ايران رابطه داشته و يا كشوري مانند آمريكا كه بنا دارد بعد از ۴۰ سال با ايران رابطه برقرار كند عقب نمانند و ماهم بايد از اين فرصت نهايت استفاده را داشته باشيم .
عضو كميسيون اقتصادي مجلس در پاسخ به اينكه اين كشورهاي و شركتهاي تجاري آنها جز اولين كساني بودند كه به محض اعمال تحريم ها از ايران خارج شدند و چگونه مي‌توان به آنها اعتماد دوباره كرد تصريح كرد: ادبيات دنياي اقتصاد برمباحث ديروز استوار نيست بلكه امروز و فردا را پيش رو دارد و اساسا حرف در اين بازار بر مبناي نفع و سود است.
وي افزود: اساس روابط اقتصادي كشورها قهر و آشتي نيست و اساس آن بر مبناي سودآوري و منفعت است بنابراين روابط ديروزي نمي‌تواند دليلي براي عدم بهره گيري ايران از اين فرصت شود و ما براي ساختن ايران به اين قبيل فرصت ها نياز داريم و نبايدآنها را ناديده بگيريم.

سرمايه گذار ها در راهند
هادي حق شناس كارشناس اقتصادي و استاد دانشگاه نيز در مورد سفر اين هيات تجاري به سياست روز گفت:بعد از انجام توافق كاملا طبيعي است كه تعدد سفرهاي هيات تجاري خارجي به ايران زياد شود اما هريك از انها به تناسب زمينه كاري خود مي خواهند وارد اقتصاد ايران شوند .
وي افزود: مهم اين نيست كه اين هيات ها از چه كشوري براي سرمايه گذاري وارد ايران مي شوند بلكه نكته مهم آن است كه بتوانيم از زمينه ورود آنها نهايت سود و بهره را داشته باشيم .
اين كارشناس اقتصادي با بيان اينكه از يك يا دو ماه قبل توافق اين علائم و قراين براي سرمايه‌گذاران اين كشورها معلوم شده بود تصريح كرد:اروپايي ها علاقمند سرمايه گذاري درايران هستند و مي‌كوشند تا به شكل مستقيم و يا غير مستقيم به منظور سرمايه گذاري در ايران اقدام كنند .
وي در پاسخ به اين مساله كه اين كشورهاي و شركتهاي تجاري آنها جز اولين كساني بودند كه به محض اعمال تحريم ها از ايران خارج شدند و چگونه مي‌توان به آنها اعتماد دوباره كرد گفت: در اقتصاد اصطلاحي وجود دارد مبني براينكه هيچ كشوري دوست دائمي و يا دشمن هميشگي نيست بنابراين سياست گذاران اقتصادي عمدتا بر مبناي منافع كشورها تصميم مي‌گيرند. وي افزود: با توجه به ابلاغ سياست هاي اقتصاد مقاومتي از سوي مقام معظم رهبري متوليان و دست اندركاران نيز در سياست گذاري‌ها و برنامه‌‌ريزي‌هاي خود چه در رويارويي با شركت هاي خارجي و چه در ساير موارد بايد همواره اقتصاد مقاومتي را مدنظر داشته باشند.

مولف :
https://siasatrooz.ir/vdcgzy9y.ak9xu4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی