سه شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۷
کد مطلب : 90990
استقبال پادشاه جديد عربستان از رئيس جمهور آمريكا پاي پله‌ هواپيما

دست‌بوسِ اوباما

ارسال سلاح براي داعش همزمان با سفر رئيس‌جمهور آمريكا به رياض هديه ويژه اوباما به پادشاه جديد عربستان
دست‌بوسِ اوباما

رئيس جمهور آمريكا در حالي وارد رياض شد كه پادشاه جديد عربستان تا پاي پله‌هاي هواپيما به استقبال اوباما رفت تا نشان دهد كه سياست آل‌سعود مبني بر عدم توجه به خواسته‌هاي مردمي و دلبستن به وعده‌هاي غرب ادامه مي‌يابد.
با اعلام خبر فوت ملك عبدالله پادشاه عربستان، تغييرات در ساختار سياسي و امنيتي اين كشور آغاز گرديد و سلمان به پادشاهي رسيد. مقرن به عنوان وليعهد و بن‌نايف به عنوان جانشين وليعهد معرفي گرديدند. نتيجه تغييرات در عربستان آن بود كه نزديكان ملك عبدالله عملا از صحنه حذف گرديدند و خاندان سديري‌ها در راس قدرت قرار گرفتند. رويكردي كه به گفته بسياري از ناظران سياسي مي‌تواند زمينه‌ساز جنگ قدرت جديد ميان شاهزادگان سعودي گردد.
آنچه در اين ميان قابل توجه است رقابت كشورهاي غربي براي سهم‌خواهي بيشتر در ساختار جديد سياسي عربستان است چنانكه پس از سفر مقامات اروپايي به عربستان باراک اوباما با کوتاه کردن سفر خود به هند، به منظور دیدار با «سلمان بن‌عبدالعزیز»، شاه جدید عربستان سعودی به مناسبت درگذشت ملک عبدالله بن‌عبدالعزیز پادشاه سابق این کشور ديروز در راس هیئتی بلندپایه وارد ریاض شد. نكته قابل توجه آنكه باراک اوباما مورد استقبال باشکوه مقامات سعودی قرار گرفت. ملک سلمان و مقرن ولیعهد او نیز خود شخصا پای پله هواپیما حاضر شدند و قبل از آنکه اوباما از پله‌ها پایین بیاید به استقبال رئیس‌جمهور آمریکا رفت.
جیمز بیکر و کاندولیزا رایس، وزیران خارجه پیشین آمریکا، علاوه بر جان کری وزیر خارجه کنونی، در این سفر همراه باراک اوباما بودند. علاوه بر این افراد، هیئت ۳۰ نفره از سناتورها و چهره‌های جمهوری‌خواه آمریکا از جمله جیمز بیکر وزیر خارجه دوران جرج بوش پدر، استفان هادلی، مشاور امنیت ملی سابق، سناتور جان مک‌کین و جان برنان، مدیر سازمان سیا از دیگر همراهان رئیس‌جمهوری آمریکا در این سفر هستند. آنچه در اين سفر نمود قابل توجهي داشته استقبال سران عربستان از اوباما پاي پله‌هاي هواپيما است كه بسياري آن را نشانه عدم رويكرد مستقل سران جديد عربستان و استمرار روند دل بستن به آمريكا براي ادامه حيات سياسي تشكيل مي‌دهد. حاكماني كه به دليل نداشتن پايگاه مردمي دل به وعده‌ها و حمايت‌هاي خارجي بسته‌اند در حالي كه تجربه نشان داده دل بستگان به غرب در نهايت محكوم به سقوط هستند. سرنوشت مبارك، بن‌علي، قذافي، علي عبدالله صالح، صدام‌ و... گواهي بر اين حقيقت است. سلمان پادشاه عربستان گويا به دنبال تكرار اشتباه استراتژيك اين افراد يعني دوري از مردم و دلبستن به وعده‌هاي غرب است كه آينده‌اي نامعلوم را پيش‌روي وي و البته خاندان آل‌سعود در برابر خشم رو به فزوني مردم عربستان قرار مي‌دهد.
باراك اوباما رئيس‌جمهور آمريكا براي ديدار با پادشاه عربستان در حالي وارد رياض شد كه ارسال سلاح براي داعش عليه سوريه را هديه خود به پادشاه سلمان قرار داد.
مبارزه با تروريسم ادعايي است كه آمريكا در ماه‌هاي اخير مطرح كرده اما همچنان خبري از اين مبارزه وجود ندارد و هر روز اخبار جديدي از حمايت آمريكا از داعش انتشار مي‌يابد.
ديروز در حالي رئيس‌جمهور آمريكا راهي عربستان شد كه در اقدامي كه بيشتر يك هديه از سوي آمريكا به عربستان بوده منابع خبري از ارسال سلاح آمريكايي براي داعش خبر دادند. در جریان انتقال محموله سلاح‌های آمریکایی به گروه‌های معارض سوری، این محموله در داخل سوریه و در چند کیلومتری جدار مرز با ترکیه به دست داعش افتاد.
به گزارش پایگاه تحلیلی - خبری الوقت، در جریان انتقال محموله سلاح‌های آمریکایی به گروه‌های معارض سوری، این محموله در داخل سوریه و در چند کیلومتری جدار مرز با ترکیه به دست داعش افتاد. قرار بود این محموله که شامل انواع موشک‌های ضدزره از جمله تاو، کورنت و میلان و همچنین انواع سلاح‌های سبک نارنجک، مین‌های ضدنفر، ضدتانک و مواد انفجاری است به دست گروه ثوار الاسلام به فرماندهی جمال معروف برسدکه نیروهای داعش با اطلاع قبلی از زمان و محل ورود محموله به خاک سوریه توانستند با حمله به نیروهای گروه ثوارالاسلام این محموله را در اختیار خود درآورند. ارتش آمریکا علی‌رغم درخواست نیروهای ثوارالاسلام؛ اقدام به بمباران این محموله سلاح نکرد. گفته می‌شود که این محموله یکی از بزرگترین کمک‌های تسلیحاتی آمریکا به معترضان سوریه تا به حال بوده است.
اين خدمت‌رساني به داعش در حالي صورت گرفته است كه ، باراک اوباما با کوتاه کردن سفر خود به هند، به منظور دیدار با ملک سلمان، پادشاه جدید عربستان سعودی به مناسبت درگذشت ملک عبدالله بن‌عبدالعزیز پادشاه این کشور ديروز در راس هیئتی بلندپایه وارد ریاض شد. جیمز بیکر و کاندولیزا رایس، وزیران خارجه پیشین آمریکا، علاوه بر جان کری وزیر خارجه کنونی، در این سفر همراه باراک اوباما هستند.
سناتور جان مک‌کین و جان برنان، مدیر سازمان سیا از دیگر همراهان رئیس جمهوری آمریکا در این سفر هستند. در خدمتي ديگر براي نمايش قدرت اقتصادي عربستان و به نوعي تحريك كشورهاي صادر‌كننده نفت به همگرايي با عربستان و آمريكا جو بایدن در نشست «امنیت انرژی کارائیب» گفت: «اکنون قیمت نفت زیر هر بشکه ۵۰ دلار است احتمالا قیمت نفت برای مدت کوتاه و برای چند سال آینده تقریبا پایین باقی بماند».
اظهارنظر بایدن در حالی مطرح می‌شود که بسیاری از تحلیلگران و مقامات کشورهای مختلف، کاهش شدید قیمت نفت طی ماه‌های اخیر را ناشی از سیاست‌های آمریکا و با همدستی عربستان سعودی برای اعمال فشار بر ایران، روسیه و ونزوئلا ارزیابی کرده‌اند.
نكته قابل‌توجه آنكه در اقدامي تبليغاتي براي توجيه سركوب مردم وزارت کشور عربستان از نقشه‌ای برای اجرای حمله تروریستی بسیار بزرگ در این کشور خبر داد. لازم به ذكر است پایگاه خبری الوقت گزارش داد، گروهی از کارشناسان مبارزه با تروریسم در ارتش اسرائیل وارد ریاض، پایتخت عربستان، شدند.
سرویس اطلاعاتی عربستان یک همایش۳ روزه پیرامون تحولات امنیتی منطقه در ریاض و با حضور کارشناسان امنیتی کشورهای امارات متحده عربی، اردن و اسرائیل برگزار کرده است. لازم به ذكر است در باب تحولات عربستان، شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی نوشته است: «این حکومت نقطه اتکاي دیپلماسی آمریکا در منطقه است. عربستان برای اهداف آمریکا به منظور مبارزه با تروریسم، مبارزه با داعش و القاعده، جریان آزاد انرژی که حافظ اقتصاد جهانی است، مقابله با وزنه ایران و همچنین به عنوان حامی تلاش‌های صلح میان فلسطینی‌ها و اسرائیل اهمیتی حیاتی دارد.
باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا در اقدامی که نشان‌دهنده اهمیت عربستان برای آمریکا بود به طور شتابزده تصمیم به سفر به عربستان گرفت تا به ملک عبدالله، پادشاه درگذشته عربستان و خانواده او ادای احترام کرده و با ملک سلمان، پادشاه جدید عربستان دیدار کند. این در حالی است که در ابتدا قرار بود، جو بایدن، معاون رئیس‌جمهور آمریکا این سفر را انجام دهد. پیام واشنگتن کاملا آشکار است: زنده‌باد پادشاه جدید عربستان!

https://siasatrooz.ir/vdcgzy9y.ak9zy4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی