چهارشنبه ۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۴
کد مطلب : 93835

گستاخي وزير خارجه سعودي با توهين به ملت ايران

گستاخي وزير خارجه سعودي با توهين به ملت ايران

هنوز داغ فاجعه منا و از دست‌دادن بسياري از هموطنان كشورمان و ديگر زائران كشورهاي اسلامي در اين اتفاق تلخ تازه است كه مقامات عربستاني نه تنها پذيراي اشتباه و بي‌كفايتي خود نيستند بلكه زبان گستاخانه‌شان همچنان ادامه دارد.
«عادل الجبیر» وزیر خارجه سعودی، با عصبانیت غيرقابل پیش‌بینی در جواب سخنان «حسن روحانی» رئيس‌جمهور كشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل، تمام ایرانی‌ها را فاقد شایستگی برای صحبت کردن در مورد مراسم حج و دموکراسی دانست.
وزیر خارجه تازه وارد عربستان، در توهینی آشکار و بی‌ادبانه به رئیس‌جمهور و مردم کشورمان گفت: رئیس‌جمهور ایران و همه ایرانی‌ها، آخرین کسانی هستند که می‌توانند درباره مراسم حج و دموکراسی صحبت کنند. با این سخن عادل الجبیر، لابد از نظر وی سعودی‌ها و وهابی‌ها بیش از همه شایستگی صحبت کردن در مورد حج و دموکراسی را دارند. وهابیت و مردم‌سالاری؟
الجبیر بدون اشاره به حمایت کشورش از گروه‌های مختلف تروریستی در سوریه، گفت: ایران از نظام بشار اسد حمایت می‌کند و برای دفاع از وی به این کشور نیرو می‌فرستد و لذا مسبب اصلی ویرانی و مشکلات مردم سوریه، ایران است.
وی با اشاره به روابط میان انصارالله و جمهوری اسلامی ایران مدعی شد که ایران برای انصارالله سلاح می‌فرستد و به یمن کارشناس نظامی اعزام می‌کند.
الجبیر بدون اشاره به کشتار روزانه مردم یمن توسط ارتش این کشور، از ایران خواست که دست از حمایت از انصارالله بردارد.
«علی عواض عسیری» سفیر عربستان سعودی در لبنان، به منتقدان بی‌کفایتی ریاض در برگزاری و مدیریت مراسم حج اعتراض کرد.
اين سفیر عربستاني با انتشار بیانیه‌ای بدون هیچ اشاره‌ای به نقش ریاض در فاجعه منا که به کشته و زخمی شدن بیش از ۴۷۰۰ زائر بیت‌الحرام منجر شد، مدعی شد که برخی انتقادات در لبنان و ایران که عربستان را هدف قرار دادند، بیانگر ورشکستگی سیاسی است.
به گزارش فارس، عسیری که دولت کشورش پس از گذشت شش روز از فاجعه منا حتی از اعلام شمار حقیقی قربانیان طفره می‌رود و از همکاری با کشورهای مسلمان برای تشخیص هویت قربانیان سرباز می‌زند، مدعی شد که بهتر آن بود که منتقدان منتظر نتایج تحقیقات در این زمینه می‌شدند.
این سفیر سعودی بدون اشاره به تهاجم هفت ماهه کشورش به ملت مظلوم یمن، صداهای منتقد در ایران و لبنان را نشانه نیت قبلی برای حمله به پادشاهی عربستان و تخریب چهره آن توصیف کرد و همانند سایر مسئولان خود شیفته سعودی به تمجید از عملکرد ریاض در برگزاری مراسم حج پرداخت.
وی که ناخواسته به سابقه‌دار بودن چنین جنایاتی علیه حجاج بیت‌الله الحرام در سرزمین منا اعتراف کرد، مدعی شد: دولت عربستان و سایر هیئت‌های مسئول برگزاری حج، سعی در به حداقل رساندن شدت این حوادث دارند.
براستی چه چیزی باعث شده تا برخي مقامات سعودي از جمله وزیر خارجه عنان ادب را از کف داده و دور از هر گونه آداب یک مقام دیپلماتیک مردم ایران را مخاطب قرار داده و اسائه ادب کند؟ بنا به فرموده مقام معظم رهبری، لااقل رهبران پیشین سعودی حرمت نگه می‌داشتند و سیاستمداران تازه و کذا و کذای عربستان افرادی خام و بی‌تجربه هستند.
روحانی حکومت عربستان را مخاطب قرار داد و از این دولت خواست تا اجساد جانباختگان را به ایران بازگرداند و اطلاعات دقیقی از مفقودان ارائه دهد؛ آیا حق هر کشوری نیست که بداند چه بر سر مردمش در حرم امن الهی آمده است؟ رئیس‌جمهور ایران به طور طبیعی عربستان را مقصر ماجرا دانست؛ آیا حکام سعودی انتظار دارند ما نیز چون شیوخ وهابی با جبرگرایی تهی از اندیشه، قضا و قدر را عامل فاجعه بدانیم؟ مطمئنا عربستان به عنوان مسئول اداره مراسم حج، باید پاسخ‌گو باشد نه هیچ طرف دیگری.
اما در مقابل وزیر خارجه بی‌تجربه سعودی، به جای پاسخگویی، درشت‌گویی می‌کند و باید پرسید دلیل چنین عصبانیت و پرخاش‌گری و بی‌ادبی چیست؟
در جواب باید گفت، سعودی‌ها انتظار داشتند پس از فاجعه «منا» با استفاده از تبلیغات گسترده رسانه‌ای، بتوانند ضربه خوردن به حیثیت «خادمان حرمین شریفین» را مهار کنند و بنا به گفته کاردار سفارت عربستان در تهران، این حادثه را یک رخ داد عمومی جلوه دهند؛ اما جمهوری اسلامی ایران در کنار چاپلوسی سران دیگر کشورها از سعودی‌ها، به حق خواستار پاسخگويي مقامات ریاض شده است. از این فراتر مقامات ایرانی بر موضوعی دست گذاشته‌اند که برای سران سعودی خط قرمز محسوب می‌شود و آن هم اداره حرمین شریفین توسط کمیته‌ای متشکل از کشورهای اسلامی است. باید گفت تمام سرمایه تبلیغاتی سعودی‌ها همین اداره کردن حرمین شریفین است.
موضوع دیگری که موجب عصبانیت وزیر خارجه سعودی، شد، سخن گفتن روحانی از سوریه و یمن و لزوم بسط دموکراسی در این دو کشور بود.
به نوشته عبدالباری عطوان، نویسنده معروف دنیای عرب، چرا عربستان در مسأله سوریه دست به لجبازی زده است؟ چرا همانند آمریکا، اروپا و ترکیه عقب‌نشینی نمی‌کند؟ چرا زمانی که مطمئن است دیگر «بشار اسد» رفتنی نیست، کماکان به سقوط دولت وی اصرار دارد؟
دقیقا سعودی‌ها پس از پنج سال تلاش جانکاه برای سقوط دولت سوریه، هیچ نتیجه‌ای ندیده‌اند و حال کشورهای غربی از لزوم گفت‌و‌گو با بشار اسد حرف می‌زنند؛ در یمن نیز همینطور، نه «عبدربه منصور هادی» به صنعاء برگشته و نه ذخایر مهمات ارتش و انصارالله یمن نابود شده است. پس شش ماه بمباران بی امان، جز سیل انتقادات بین‌المللی چیز دیگری برای عربستان نمانده است و در این شرایط رئیس‌جمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل وقتی در مورد یمن و سوریه حرف می‌زند گویی نمک بر زخم سعودی‌ها می‌ریزد و این آتش خشم سعودی‌ها را بر می‌انگیزد.
در کل باید گفت، انسان‌های ضعیف در مواقعی که استدلال و ابزاری برای اثبات خود ندارند، رو به فحاشی و بی‌ادبی می‌آورند. اوضاع سعودی‌ها در منطقه خوب نیست، در واقع هیچ زمانی به این بدی نبوده است؛ مسئولان کشورمان باید جوابی در خور سعودی‌ها و متناسب با فرهنگ غنی و ریشه‌دار ایرانی‌ بدهند و چه جوابی بهتر از ادامه دادن به برخورد انقلابی در پرونده‌هایی چون سوریه و یمن.

https://siasatrooz.ir/vdchm6nw.23nxxdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

به نظرم ایران باید به طور جدی درپی تغییر رژیم جاهلی و غیر اسلامی عربستان باشد و در این مورد حمایت سایر کشورها لازم است.
احمد
البته لیاقت دولت یازدهم همین عادل شاه است. دولتی که عزت را در دست دادن با کدخدا می داند باید منتظر این یاوه گویی های حرامزاده سعودی باشد.
سجادی
خیلی جالبه که وزیر خارجه عربستان از دموکراسی سخن میگوید . این آقا فرزند دیکتاتور زاده ایست که قطعا جنون دارد