دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۲
کد مطلب : 105635

باور کنید مذاکره با آمریکا دستاوردش هیچ است

باور کنید مذاکره با آمریکا دستاوردش هیچ است

در حالی اولین فاز تحریم‌های آمریکا علیه ملت ایران از سه شنبه هفته گذشته آغاز شد که این رژیم استکباری در کنار تحریم‌ها، موضوع مذاکره با ایران را نیز در دستور کار خود قرار داده است؛ چناچنه بارها "دونالد ترامپ" رئیس‌جمهور آمریکا و "مایک پمپئو" وزیر خارجه‌اش بر گفت‌وگو و مذاکره با تهران تاکید کردند، البته هرکدام با لحنی گستاخانه و از همه مهمتر و شاید جالب‌تر اینکه یکبار بدون شرط مذاکره با تهران را خواستارشدند و بار دیگر آن هم به فاصله چند ساعت شرط و شروط برای تهران گذاشتند.
تقریبا دو هفته پیش "دونالد ترامپ"، در کنفرانس خبری مشترک با نخست‌وزیر ایتالیا ادعا کرد آماده است «بدون هیچ ‌پیش‌شرطی» با مقامات ایران دیدار کند و دقیقاً چند ساعت بعد "مایک پمپئو" در مصاحبه با شبکه خبری «سی‌ان‌بی‌سی» گفت: اگر ایرانی‌ها تعهد نشان بدهند که می‌توانند تغییرات اساسی در رفتار با مردمانشان داشته باشند، رفتارهای سوء خود را کاهش داده و وارد توافقی واقعی در حوزه منع گسترش تسلیحات هسته‌ای شوند، آنگاه می‌توان برای گفت‌وگو آماده شد.
فارغ از تناقض‌گویی و ادبیات گستاخانه مقامات آمریکایی علیه مردم ایران، "برخی" در داخل با وجود مشاهده تمام رفتارها و سیاست‌های مغرضانه آمریکا علیه ملت ایران همچنان بر مذاکره با واشنگتن اصرار دارند و تلاش می‌کنند که زمینه این گفت‌وگو فراهم شود.
گویا چشم و گوش خود را بر ماهیت واقعی و رذل آمریکایی‌ها بسته‌اند و همچنان در توهم این اندیشه هستند که راه رفع مشکلات کشور فقط دل سپردن به آمریکایی‌ها است، این "برخی"ها دوست دارند شبیه سعودی‌ها در قبال آمریکا رفتار کنیم، بشویم نوکر بی‌جیره مواجب واشنگتن، آنها نیز شیره جان ملت را بدوشند؛ کمی دورتر برویم، پیش از انقلاب رژیم شاه نیز دقیقا نوکر آمریکا بود. نفتمان را غارت می‌کردند، دیپلمات‌هایشان به دلیل حضور در ایران حق توحش داشتند و خیلی موارد دیگر که همه از صدقه سر شاه بی‌تدبیر و رژیم نامشروعش بود.
بعد از انقلاب اسلامی و حاکمیت جمهوری اسلامی، دست این رژیم مستکبر از زیاده‌خواهی‌ها و سوء‌‌استفاده‌ها از کشورمان قطع شد؛ حالا دوباره می‌خواهند به شرایط دوران شاه برگردند البته، ۴دهه است تقلا می‌کنند اما، ملت شریف، هوشیار و با عزت ایران تا‌کنون نگذاشته که اندیشه و خواست باطل آنها محقق شود از این به بعد هم نخواهند گذاشت.
صبح دیروز نیز رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار هزاران نفر از اقشار مختلف مردم با تاکید بر اینکه درخواست آمریکایی‌ها برای مذاکره مسئله جدیدی نیست، فرمودند: در ٤٠ سال اخیر بارها تکرار اما با پاسخ منفی ایران مواجه شده است. حتی ریگان رئیس جمهور وقت امریکا که نسبت به فعلی ها مقتدرتر بود، در قضیه معروف به مک فارلین، او را مخفیانه برای مذاکره به تهران فرستاد که بعد از ٢٤ ساعت بدون نتیجه بازگشت، آنها برای مذاکره فرمول خاصی دارند که باید آن را درک کرد و سپس به این سؤال پاسخ داد که آیا هیچ آدم عاقلی با این فرمول مذاکره می‌کند؟
ایشان فرمودند: «آن‌ها از طرف مقابلِ مذاکره مطالبه‌ی امتیاز نقد می‌کنند و اگرچنانچه طرف مقابل از دادن امتیاز امتناع کند، هیاهو و جنجال می‌کنند تا کم بیاورد. خود آمریکا در مقابل آنچه نقد می‌گیرد، چیز نقدی نمی‌دهد؛ فقط وعده‌ی قرص و محکم می‌دهد و با وعده، دلِ طرف مقابل را خوش می‌کند.»
ایشان در ادامه بیان داشتند: «مرحله‌ی آخر هم وقتی کار از کار گذشت و نقدها را گرفت، زیر همین وعده‌ها می‌زند. این روش مذاکره‌ی آمریکایی است. حالا با این دولت متقلب باید مذاکره کرد؟»
این "برخی" گمان می‌کنند اگر با آمریکا مذاکره کنیم سایه جنگ از سر ملت برداشته و مشکلات اقتصادی رفع می‌شود دقیقا در زمان برجام نیز همین ادبیات را بکار می‌بردند اما، نتیجه برجام را هم دیدیم.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر این نکته تاکید داشتند: «دو کلمه در این باره به مردم بگویم: جنگ نخواهد شد و مذاکره نخواهیم کرد. این خلاصه‌ی حرف بود که همه‌ی مردم ایران بدانند.»
ایشان این مسئله را نیز متذکر شدند؛ جمهوری اسلامی هر وقت به آن اقتداری برسد که فشار و هوچی‌گری آمریکا رویش تأثیری نگذارد، می‌تواند با آمریکا مذاکره کند. امروز چنین چیزی نیست. بنابراین امام مذاکره با آمریکا را ممنوع کرد و من هم ممنوع می‌کنم. هر وقت به آن اقتداری برسد که فشار و هوچی‌گری آمریکا رویش تأثیری نگذارد، می‌تواند با آمریکا مذاکره کند.
البته "محمد جواد ظریف"‌ وزیر خارجه کشورمان نیز درخصوص مذاکره با آمریکا به الجزیره گفته بود: «هرگونه گفت‌وگو با آمریکا وقتی آغاز می‌شود که این کشور به دیگران احترام بگذارد و تحریم‌ها را متوقف کند.»
به این "برخی" که اصرار به مذاکره با آمریکا دارند باید یادآور شویم دو سال‌ و نیم وقت و هزینه ملت را پای برجام گذاشتید، چه شد؟ یادتان می‌آید که در زمان انعقاد توافق هسته‌ای وعده دادید تمامی تحریم‌ها بر طرف می‌شود؛ با دنیا به راحتی به تجارت خواهیم پرداخت و گره مشکلات اقتصادی را در گرو امضای این توافق نامه برشمردید؛ ۲۳ تیرماه سال ۹۴ توافق هسته‌ای امضا شد و آذرماه همان سال نیز موعد اجرایی شدن برجام بود، اما بدعهدی آمریکا از همان موقع آغاز شد تا اینکه با روی کار آمدن "ترامپ" به یکباره از این توافقی که این همه برای آن هزینه شد، خارج شد و با بی‌ادبی تمام هم این توافق را مفتضح خواند.
حتی همان موقع نیز مقام معظم رهبری بارها بیان داشتند که به برجام و تعهد آمریکایی‌ها خوشبین نیستند اما، تلاش شد تا توافق هسته‌ای را مطالبه عمومی معرفی کنند، این قرارداد بین‌المللی را هم به امضا رساندند بخاطرش جشن و پایکوبی راه انداخته شد اما، در آخر به قول سیف رئیس وقت بانک مرکزی دستاورد "برنامه جامع اقدام مشترک تقریبا هیچ بود."
دیروز نیز مقام رهبری بر همین مسئله تاکید و فرمودند، «برجام نمونه‌ی واضح همین مسئله بود، تازه بنده خیلی سخت‌گیری می‌کردم. البته خطوط قرمزی هم که مشخص کردیم رعایت نشد و در نهایت مذاکرات برجام اشتباه بود.»

مذاکره با آمریکا با هیچ عقل سلیمی سازگار نیست
عضو فراکسیون مستقلین ولایی در مجلس اعتقاد دارد، نداشتن توان مقابله نظامی از سوی آمریکایی‌ها، موجب طرح مسئله مذاکره با ایران است.
عزت الله یوسفیان‌ملا در رابطه با سخنان رهبر انقلاب مبنی بر اینکه امام مذاکره با آمریکا را ممنوع کرد و من هم ممنوع می‌کنم، گفت: باید یادآور شد مذاکرات برجامی با آمریکا به دلیل بازگشت تحریم ها با شکست مواجه شد.
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها اگر توان حمله نظامی به ایران اسلامی را داشتند هیچ درنگ نمی کرد، تصریح کرد: آمریکایی‌ها در عراق، افغانستان و حتی سوریه نتوانستند موفق شوند به اهداف خود دستیابند و این موارد مصداق‌هایی است که نشان می‌دهد این کشور امکان مقابله با ایران را ندارد. 

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdchxmnzm23nv-d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی