سه شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۴
کد مطلب : 97741
۲۱ هزار مسلمان روهینگیا به بنگلادش گریختند

قربانیان تبعیض و سکوت

قربانیان تبعیض و سکوت

وضعیت بحرانی مسلمانان میانمار در میان سکوت کشورهای اسلامی و نهادهای حقوق بشری و رفتارهای تبعیض‌آمیز مدعیان حقوق بشر غربی همچنان ادامه دارد چنانکه یک مقام سازمان بین‌المللی مهاجرت اعلام کرد که حدود ۲۱ هزار مسلمان روهینگیا طی هفته‌های اخیر برای فرار از خشونت در میانمار به بنگلادش گریخته‌اند.
سانجوکتا ساهانی رئیس دفتر سازمان بین‌المللی مهاجرت در جنوب شرق آسیا دیروز سه شنبه در سخنانی تاکید کرد: حدود ۲۱ هزار مسلمان روهینگیا طی روزهای ۹ اکتبر تا ۲ دسامبر وارد بنگلادش شده اند.
طی روزهای گذشته هزاران نفر از مسلمانان روهینگیا برای فرار از اقدامات وحشیانه گروه‌های تبهکار و افراطی به سوی مرزهای بنگلادش عزیمت کرده اند ولی گزارش‌ها نشان می‌دهد که مسلمانان در حال فرار از این روستاها هدف تیراندازی نظامیان میانمار قرار گرفته اند.
سازمان ملل نیز اعلام کرده است که تاکنون بیش از ۳۰ هزار مسلمان روهینگیایی خانه‌های خود در میانمار را ترک کرده‌اند. داکا اعلام کرده است که هزاران نفر از آوارگان روهینگیا در مرز این کشور تجمع کرده اند.شاهدان عینی نیز از اقدامات وحشیانه نظامیان ارتش میانمار علیه مردان و کودکان و تجاوز و شکنجه زنان خبر داده‌اند ولی دولت آنگ سان سوچی برنده جایزه صلح نوبل، این اتهامات را رد کرده است.
سازمان ملل اعلام کرده است که بیش از ۱۵۰ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا بیش از یک ماه است که دسترسی به کمک‌های غذایی و انسان دوستانه نداشته اند. با توجه به شرایط ویژه در ایالت راخین میانمار، کمیته بین‌المللی راخین که قرار است برای اختلافات میان مسلمانان و بودایی‌ها در این کشور راه حلی پیدا کند، گزارش موقت خود را زودتر از زمان مقرر منتشر خواهد کرد.این کمیته اعلام کرده است که گزارش خود درباره درگیری‌های ایالت راخین را که قرار بود اواخر سال آینده میلادی منتشر شود، تا ماه فوریه ۲۰۱۷ به دولت میانمار ارائه خواهد داد.
یکی از اعضای این کمیسیون که به ریاست کوفی‌عنان، دبیرکل سابق سازمان ملل تشکیل شده است، درباره این گزارش اعلام کرد: با توجه به اینکه برخی اقدامات به سرعت باید در این منطقه صورت گیرد عنان از گروه خواسته تا گزارش موقت را در زمان مذکور ارائه دهد.
وی از پرداختن به مسائلی که در این گزارش مطرح شده خودداری کرد اما گفت: کمیته راخین به عنوان یک کمیته مشاوره‌ای تنها مشاوره‌هایی را به منظور رعایت منافع تمام اقلیت‌ها در منطقه به دولت ارائه خواهد داد.این مقام بین‌المللی تاکید کرد: ما هیچ قضاوت یا تصمیم گیری در این موضوع نخواهیم داشت. تصمیم کمیته برای انتشار زودتر گزارش پس از آن صورت گرفت که مسئولان این کمیته سفری سه روزه به منطقه مورد درگیر میان مسلمانان و بودایی‌های ایالت راخین داشتند. منطقه‌ای که گفته می‌شود بین ۷۴ تا ۴۰۰ تن از مسلمانان روهینجا طی چند ماه گذشته در آن کشته شده‌اند.
اعضای کمیته مذکور به ریاست کوفی‌عنان با رئیس جمهور میانمار، آنگ سوچی، مشاور دولت این کشور و فرمانده ارتش آن در نای پیداو دیدار کردند. این دیدار بعلاوه بازدید اخیر کمیته از ایالت راخین پس از حملات نهم اکتبر صورت می‌گیرد. حملاتی که در آن ۹ مامور پلیس به وسیله افراد مسلح در نزدیکی مرز بنگلادش کشته شدند. از زمان وقوع این حادثه سربازان ارتش به انجام اقدامات متعدد ضد حقوق بشری از جمله تعرضات جنسی در ایالت راخین متهم می‌شوند.
در واکنش به افزایش نگرانی جامعه بین‌‌المللی نسبت به این درگیری‌ها، دفتر ریاست جمهوری میانمار روز جمعه از تشکیل یک کمیته تحقیقاتی ۱۳ عضوی خبر داد. وظیفه این گروه بررسی زمینه حملات نهم اکتبر و همچنین حوادث دوازدهم و سیزدهم نوامبر است که طی آن هزاران خانه متعلق به مسلمانان روهینجا نابود و ده‌ها روستایی کشته شدند. گروه‌های حقوق بشری می‌گویند مسلمانان روهینجا در این حملات مورد تجاوز سربازان قرار گرفته‌اند. از زمان استقلال میانمار در سال ۱۹۸۴ بودایی‌های افراطی در این کشور همواره مسمانان را مورد آزاد و اذیت قرار داده و موجب مهاجرت آنها شده اند.سازمان ملل می‌گوید مسلمانان روهینگیا یکی از اقلیت‌هایی در جهان هستند که بیشترین آزارها را تحمل می‌کنند. بیشتر مسلمانان روهینگیا برای نجات جان خود به کشورهای تایلند، اندونزی و مالزی فرار می‌کنند. کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان بارها از کشورهای همسایه میانمار خواسته است مسلمانان روهینگیا را بپذیرند.
یک میلیون و ۳۰۰ هزار مسلمان روهینگیا در میانمار زندگی می‌کنند اما دولت این کشور از دادن حق شهروندی به آنان خودداری می‌کند. همچنین، مسلمانان روهینگیا با محدودیت‌های تردد، ازدواج و فرصت‌های اقتصادی مواجه هستند.مسلمان بنگلادشی و مالزی پس از نماز جمعه به خیابان های پایتخت شان آمدند و در عین حال صدها تن دیگر نیز در شهرهای کوآلالامپور، جاکارتا و بانکوک نسل کشی و پاکسازی قومی مسلمانان میانمار را محکوم کردند.
معترضان در خیابان‌های داکا و تحت تدابیر شدید امنیتی شعار سردادند که «کشتار مسلمانان روهینگیا را متوقف کنید».وزارت خارجه مالزی نیز در محکومیت خشونت علیه مسلمانان بیانیه‌ای صادر کرده است؛ یک بیانیه غیرمعمول در انتقاد شدید علیه یکی از اعضای آسه آن.
در این بیانیه آمده است: «مالزی از دولت میانمار می خواهد تا برای مقابله با هر پاکسازی قومی تمامی اقدامات ضروری را انجام دهند.»گروه‌های حقوق بشر عفو بین‌الملل نیز خواستار توقف بازگرداندن اجباری آوارگان روهینگیا به میانمار شده اند.اخیرا نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان حکومت میانمار را متهم کرد که با پاکسازی قومی علیه مسلمانان روهینگیا برخورد می‌کند.«جان مک کیسیک» نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفته بود که میانمار وابستگان روهینگیا را می‌کشد و آنها را متواری می کند. اما حکومت میانمار این اتهامات را رد می‌کند.

https://siasatrooz.ir/vdchzqnw.23nqkdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی