شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۲
کد مطلب : 91892
اروپایی‌ها در اعتراض به توافقنامه تجارت آزاد با آمریکا تظاهرات كردند

رهايي اروپا از دست پدرخوانده

آمريكا زماني خود را پدرخوانده اروپا مي‌دانست اين روزها نه تنها ديگر چنين جايگاهي ندارد بلكه مردم اروپا با برپايي تظاهرات ضد آمريكايي خواستار عدم تجارت آزاد با اين كشور مي‌باشند.
زماني آمريكا ادعاي اقتصاد برتر دنيا را داشت بگونه‌اي كه هر كشوري با آمريكا رابطه داشت اقتصاد مطلوبي را تجربه مي‌كرد. اين رويه ديگر در جهان مشاهده نمي‌شود بگونه‌اي كه حتي متحدان آمريكا نيز به دنبال دوري از اين كشور مي‌باشند كه نمود آن را در رفتارهاي اروپا مي‌توان مشاهده كرد.
فعالانی از سراسر کشورهای اروپایی ديروز در اعتراض به توافقنامه تجارت آزاد بین آمریکا و اروپا در خیابان‌های این قاره تظاهرات کنند. هدف اصلی از امضای توافقنامه تجارت آزاد بین آمریکا، کانادا و اروپا، بازکردن بازارهای کشورهای مذکور برای تسهیل جابجایی کالا و خدمات خواهد بود. ولی این توافقنامه با مخالفت‌هاي گسترده‌ای در بین کشورهای اروپایی روبرو شده است.
فعالان اروپایی که مخالف امضای این توافقنامه تجارت آزاد هستند با انتشار بیانیه‌ای تاکید کردند که ما، نهادهای مدنی، اتحادیه‌هاي تجاری، کشاورزان، زنان و سایر فعالان در سراسر جهان برای متوقف کردن قراردادهای تجارت آزاد بین آمریکا و اروپا، تظاهرات خواهیم کرد.
اين مخالفت‌ها به عرصه سياسي اروپا نيز رسيده است چنانكه کارل لانگ سیاستمدار فرانسوی در مصاحبه با اسپاتنیک تصریح کرد که اتحادیه اروپا باید به جای دنبال کردن دیپلماسی تهاجمی و سلطه‌جویانه آمریکا، به دنبال یافتن راهکاری سیاسی برای حل و فصل بحران اوکراین باشد که منافع اروپا را در نظر بگیرد.
لانگ تاکید کرد: اتحادیه اروپا و فرانسه نباید دیپلماسی آمریکایی را مد‌نظر قرار دهند چرا که دیپلماسی آمریکایی به دنبال یافتن راهکار مسالمت‌آمیز برای بحران اوکراین نیست.
در ادامه سياست دوري اروپا از آمريكا مركل صدراعظم آلمان با اشاره به اختلافات موجود میان آلمان و روسیه در عین حال گفت که از همکاری اقتصادی با این کشور و ایجاد منطقه تجاری مشترک استقبال می‌کند.
نكته قابل توجه آنكه ميان كشورهاي اروپايي در حوزه اقتصادي نيز وفاق كامل وجود ندارد چنانكه منابع خبري اعلام كردند اظهارنظر وزیر دارایی آلمان در مورد اصلاحات اقتصادی فرانسه با واکنش شدید گروه‌هاي سیاسی این کشور مواجه شد. از سوي ديگر خوان کارلوس موندرو" از اعضای بلند‌پایه حزب چپگرای پودموس اسپانیا انتقاد شدیدی را به سیاست‌های ریاضتی مرکل وارد کرد و گفت این سیاست‌ها نابرابری‌های اجتماعی در اروپا را تشدید کرده است.
لازم به ذكر است اروپا اين روزها دوران نابسامان اقتصادي را سپري مي‌كند چنانكه به عنوان مثال آمار بانک‌های تهیه غذا نشان می‌دهد، شمار انگلیسی‌هایی که قادر به تامین غذای روزانه خود نیستند از مرز یک میلیون نفر گذشت. به نوشته ایندیپندنت، آمار «تراسل تراست» بزرگترین مجموعه بانک غذا در انگلیس با ۴۰۰ شعبه نشان می‌‌دهد شرایط اقتصادی خانواده‌هایی که درآمد پایین دارند رو به بهبود نهاده و تعداد نیازمندان به غذای روزانه در انگلیس بیش از پیش شده است.

https://siasatrooz.ir/vdcirva3.t1az32bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی