شنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۲
کد مطلب : 96950
انگلیس با تشکیل ارتش اروپا مخالفت کرد

دومین گلوله انگلیس بر پیکر قاره سبز

دومین گلوله انگلیس بر پیکر قاره سبز

خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در حالی چالشهای سیاسی و اقتصادی برای این قاره ایجاد کرد که در تیر دیگری بر پیکر اروپا، وزیر دفاع بریتانیا اعلام کرد که پادشاهی متحد تا زمانی که عضو اتحادیه اروپا است، با روند تشکیل ارتش واحد اروپایی مخالفت خواهند کرد.
انگلیس در ماه‌های اخیر به عامل بحران برای اتحادیه اروپا مبدل شده چنانکه پس از چالشهای اقتصادی و سیاسی ایجاد شده به دلیل خروج این کشور از اتحادیه اروپا، اکنون در حوزه نظامی این قاره را با چالشهای امنیتی مواجه کرده است. مایکل فالون وزیر دفاع بریتانیا در سخنانی تاکید کرد: پادشاهی متحده به مخالفت خود با تشکیل ارتش واحد اروپایی ادامه خواهد داد، تا زمانی که بریتانیا عضو اتحادیه اروپا باشد.
وی تصریح کرد: تا زمانی که روند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تکمیل نشده، لندن با تشکیل ارتش واحد اروپایی مخالفت خواهد کرد و تدابیر مربوط به تشکیل ارتش اروپایی را وتو می‌کند.
اظهارات فالون پس از آن بیان شده است که در نشست غیر رسمی رهبران اروپایی در براتیسلاوا که روز جمعه برگزار شد، از مقامهای بریتانیایی برای شرکت دعوت به عمل نیامده است.
فرانسه و آلمان جدول زمان‌بندی را برای تشکیل ارتش مشترک اروپایی ارائه داده‌اند و انتظار می‌رود کمیسیون اروپا پیشنهادات مربوط به این طرح را در نشست دسامبر مطرح کند.پیش‌بینی می‌شود که رهبران اروپایی تا تابستان آینده برای تشکیل ارتش متحد اروپا به توافق برسند. طرح‌های مربوط به ادغام ساختارهای کنونی دفاعی کشورهای عضو اتحادیه اروپا و تشکیل ارتش متحد اتحادیه اروپا، سالهاست که مورد مذاکره و رایزنی قرار گرفته است ولی این طرح به علت مخالفت‌های بریتانیا به جایی نرسیده است.
بریتانیا بر این باور است که ناتو باید امنیت کشورهای اروپایی را تامین کند. تصمیم بریتانیا برای خروج از اتحادیه اروپا موجب احیای مذاکرات برای تشکیل ارتش متحد اروپایی شده است.
۲۳ ژوئن همه پرسی سرنوشت سازی در بریتانیا برگزار شد و مردم این کشور در خصوص ادامه عضویت در اتحادیه اروپا یا خروج از این اتحادیه تصمیم‌گیری کردند. نتایج این همه پرسی نشان داد که حدود ۵۲ درصد مردم بریتانیا معادل ۱۷.۴ میلیون نفر به خروج از اتحادیه اروپا رای داده‌اند و ۱۶.۱ میلیون نفر نیز با خروج از این اتحادیه مخالفت کرده‌اند.روند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا رسما زمانی آغاز خواهد شد که نخست وزیر این کشور ماده ۵۰ معاهده لیسبون را امضا کند. پس از امضای این ماده قانونی، روند ۲ ساله خروج بریتانیا از اروپا آغاز می‌شود. لازم به ذکر است رئیس شورای اروپایی از احتمال آغاز مذاکرات خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در ماه ژانویه یا فوریه آینده خبر داده است.دونالد تاسک رئیس شورای اروپایی روز جمعه در سخنانی ضمن اشاره به مذاکرات اخیرش با
«ترزا می» نخست وزیر بریتانیا تاکید کرد: نخست وزیر بریتانیا اعلام کرده است که حاضر است تا مذاکرات رسمی خروج از اتحادیه اروپا را در ژانویه یا فوریه سال آینده آغاز کند.نخست وزیر بریتانیا پیش از این آغاز رسمی مذاکرات خروج از اتحادیه اروپا تا پایان امسال را رد کرده است.تاسک تصریح کرد: نخست وزیر بریتانیا کاملا با من صادق بوده است. او اعلام کرد که این مساله تقریبا غیر ممکن است که ماده ۵۰ پیمان لیسبون را امسال امضا کند ولی احتمال آغاز مذاکرات رسمی برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در ماه ژانویه یا فوریه وجود دارد.
رهبران اتحادیه اروپا نگرانی خود را نسبت به عدم کامل شدن روند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تا اواسط ۲۰۱۹ میلادی اعلام کرده‌اند. ناکامی بریتانیا در خروج از اتحادیه اروپا تا اواسط ۲۰۱۹ میلادی می‌تواند انتخابات پارلمانی اروپا و انتخاب رئیس جدید اتحادیه اروپا را با مشکلات و چالش‌های جدی روبرو کند.
لازم به ذکر است رایزنی‌های سران اتحادیه اروپا در براتیسلاوا در حالی برگزار شد که با وجود توافق‌ها درباره تلاش برای افزایش همکاری‌های امنیتی و دفاعی، اختلاف نظرها درباره مسائلی چون ورود پناه‌جویان به این کشورها همچنان ادامه دارد. در اعلامیه این نشست اتحادیه اروپا که در براتیسلاوای اسلواکی برگزار شد رهبراین ۲۷ عضو این اتحادیه اعلام کردند: ما متعهد شدیم تا به شهروندانمان طی ماه‌های آتی رویکردی را نشان دهیم، آن‌ها می‌توانند به ما اعتماد کرده و مورد حمایت قرار گیرند. ما اطمینان داریم که ما قصد و توانایی دستیابی به این سطح را داریم.در ادامه این اعلامیه آمده است: اتحادیه اروپا یک نهاد بی‌نقص نیست اما بهترین ساختاری است که ما برای رسیدگی به چالش‌های جدیدی که با آن مواجه هستیم در اختیار داریم.برنامه توافق شده در این دیدار تا نشست سران این اتحادیه در رم که مارس سال آینده برگزار می‌شود ادامه خواهد داشت.پیش از این آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در آستانه نشست فوق‌العاده سران اتحادیه اروپا از همتایان خود خواسته بود از فرصت دیدار در براتیسلاوا برای فرستادن پیام همبستگی به اروپاییان استفاده کنند.او در بدو ورود به پایتخت اسلواکی با اشاره به معضل پناه‌جویان گفت: ما در یک موقعیت بحرانی قرار داریم و باید نشان دهیم که می‌توانیم بهتر عمل کنیم.آن طورکه گفته می‌شود بهتر شدن اتحادیه اروپا در نظر مرکل، رهبر قدرتمندترین اقتصاد اروپا باید پیش از هر چیز در سیاست‌های امنیتی، همکاری در حوزه‌های دفاعی و مقابله با تروریسم رخ دهد؛ رهبری که این روزها به دلیل سیاست‌درهای بازش در قبال پناه‌جویان از هر طرف مورد انتقاد قرار می‌گیرد.

https://siasatrooz.ir/vdciu3a3.t1aqw2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی