سه شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۸
کد مطلب : 95870

کودتاگران خبرچین

آمریکای لاتین هنوز از شوک به قدرت رسیدن ماکرنی حامی سرمایه‌داری که خود را دوست آمریکا و صهیونیست‌ها می‌نامد در آرژانتین خارج نشده که تحولات برزیل ابهامات بیشتری را در باب روند جاری در ساختار سیاسی آمریکای لاتین ایجاد نمود. پس از ماه‌ها کش مکش سیاسی سرانجام به دنبال حکم مجلس سنای برزیل به تعلیق دیلما روسف از ریاست جمهوری این کشور، بحران در این کشور آمریکای لاتین شدت گرفت. پس از این حکم، «مایکل تمر» معاون رئیس‌جمهور برزیل به عنوان رئیس‌جمهوری موقت این کشور زمام امور را بدست گرفته است. این تغییرات در حالی صورت گرفت که یک نکته مهم در باب رئیس جمهور موقت برزیل که از جریان اپوزیسیون بوده مطرح شده و آن روابطش با آمریکا است. سایت افشاگر «ویکی‌لیکس» دو سند به تاریخ ۱۱ ژانویه و ۲۱ ژوئن سال ۲۰۰۶ منتشر کرده که نشان می‌دهد «تمر» خبرچین سازمان اطلاعات آمریکا بوده است. پایگاه اینترنتی نشریه تله سور چاپ آمریکای لاتین در گزارشی مستند می آورد: سفیر کنونی آمریکا در برزیل که به «متخصص ایجاد کودتای نرم» شهرت دارد‌، همان خانمی است که در زمان کودتا علیه رئیس جمهور پاراگوئه، سفیر وقت آمریکا در آن کشور بود و همین مساله نقش احتمالی دولت آمریکا در عزل دیلما روسف، رئیس جمهور منتخب مردم برزیل را پررنگ تر کرده است.
مجموع کودتای آمریکایی در حالی برزیل را به آشوب و دوران نابسامان کشانده که بسیاری از ناظران سیاسی مقصد بعدی طرح آمریکا را ونزوئلا می‌دانند. ونزوئلایی که در ماه‌های اخیر با چالش‌های سیاسی و اجتماعی بسیاری مواجه شده که محور آنرا نیز تشدید بحران اقتصادی برای دور ساختن مردم از مادورو رئیس جمهور قانونی این کشور تشکیل می‌دهد. وضعیتی که مادورو با دو رویکرد امنیتی و اقتصادی به دنبال مقابله با آن است. در همین حال رئیس جمهوری ونزوئلا تهدید کرد که کارخانه‌هایی را که تولید خود را متوقف کرده‌اند مصادره کرده و صاحبان آنها را به زندان می‌اندازد. سخت گیری‌های مادورو در باب کارخانه برگرفته از سابقه تاریخی در آمریکای لاتین است. در دهه ۱۹۷۰ اعتصاب کامیون‌داران و تولید کنندگان مواد قضایی زمینه ساز کودتا علیه آلنده در شیلی و به قدرت رسیدن پینوشه شد که نتیجه آن زنجیزه کودتاها در سایر کشورهای آمریکای لاتین شد. در آن زمان کیسینجر که سکان هدایت وزارت خارجه و امنیت ملی آمریکا را بر عهده داشت تئوری فروپاشی آمریکای لاتین با تقویت سرمایه‌داران و فشار بر اقشار ضعیف جامعه را اجرا کرد که تا چند دهه آمریکای لاتین را گرفتار سیاست‌های امریکایی کرد.
طراحی آمریکا در برزیل در قالب برگزاری همه پرسی برای سرنگونی مادورو در حال پیگیری است چنانکه .'انریکه کاپریلز' رهبر مخالفان دولت ونزوئلا که روابطی نزدیک با آمریکا دارد در جمع هواداران گفت: 'ونزوئلا به بمبی می‌ماند که هر لحظه ممکن است منفجر شود؛ ما نمی‌خواهیم این بمب منفجر شود و به همین دلیل از همه می‌خواهیم که خواستار همه پرسی در سال ۲۰۱۶ شوند. در مجموع می‌توان گفت آنچه در برزیل روی داده ادامه دومینوی آمریکایی- اروپایی برای احیای دوران سلطه خود بر آمریکای لاتین است که در لوای اقدامات به اصطلاح مردم نهاد صورت می‌گیرد.

مولف : علي تتماج
https://siasatrooz.ir/vdciuva3.t1awy2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی