سه شنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۹
کد مطلب : 98868

۴ بحران با یک هدف

فروردین سال ۹۶ در حالی به نیمه راه رسیده که روند تحولات نشانگر سالی با رخدادها و رویدادهای...

فروردین سال ۹۶ در حالی به نیمه راه رسیده که روند تحولات نشانگر سالی با رخدادها و رویدادهای مهمی است که سپهر سیاسی جهان را با دگرگونی‌های متعددی همراه خواهد ساخت. در این میان چند رخداد قابل توجه مشاهده می‌شود که خط سیر آنها در نهایت به یک سر منشاء و رهیافت واحد ختم می‌شود.
نخست در حادثه‌ای قابل تامل انفجارهایی در مترو سنت پترزبورگ روسیه روی داد که دهها کشته و زخمی نیز بر جای گذاشت. حمله‌ای که برخی گروه‌های تروریستی مسئولیت آن را عهده‌دار شده‌اند.
دوم آنکه محافل رسانه‌های غربی و عربی دیروز به صورت واحد ادعایی را درباره استفاده سوریه از سلاح شیمیایی در ادلب منتشر کردند؛ چنانکه اتحادیه اروپا، آمریکا، فرانسه، ترکیه و برخی کشورهای عربی بر محاکمه سوریه و حتی بازگشایی پرونده این کشور در شوراهای امنیت تاکید کردند.
سوم آنکه در هفته‌های اخیر زنجیره‌ای از فشارها و تهدیدات علیه ایران از سوی آمریکا و برخی شرکای غربی و منطقه‌ای آن صورت گرفته است. از یک سو کنگره و کاخ سفید آمریکا بر اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران تاکید کرده‌اند در حالی که محور ادعاهای آنان را مقابله با اقدامات منطقه‌ای ایران تشکیل داده است. از سوی دیگر برخی کشورهای اروپایی همچون انگلیس همچنان بر برخی از تحریم‌ها تاکید کرده‌اند.
همزمان رژیم صهیونیستی نیز ایران را تهدیدی برای خود و منطقه نامیده و حتی تحرکات نظامی خود در ایجاد سیستم موشکی را برای مقابله با ایران عنوان کرده در حالی که همزمان بر لزوم همگرایی عربی با این رژیم علیه تهران سخن می‌گوید.
ارتجاع عربی نیز در نشست اخیر سران اتحادیه عرب در اردن بیانیه‌ای ۱۵ بندی علیه ایران صادر کرده که محور آن را نیز مقابله با اقدامات منطقه‌ای تهران تشکیل می‌داد. در همین حال برخی اخبار و گزارش‌ها درباره رویکرد برخی کشورهای عربی از جمله امارات برای دور ساختن روسیه از ایران انتشار یافته است.
چهارم آنکه مجموع فشارها علیه حزب ا... لبنان به شدت افزایش یافته که تحرکات گروه‌های تروریستی در لبنان و نیز بیانیه اتحادیه عرب علیه حزب ا... نمودی از آن است.
مجموع این تحولات در حالی روی می‌دهد که یک نقطه مشترک در آنها مشاهده می‌شود و آن هدف قرار گرفتن مراکز مبارزه با تروریسم در سوریه( ایران، روسیه، سوریه و حزب‌الله) است. با توجه به این مسئله می‌توان گفت که هدف قرار گرفتن سوریه، روسیه، ایران و حزب ا... یک سناریوی واحد است که در ورای آن چند هدف پی‌گیری می‌شود از جمله ایجاد شکاف میان این ائتلاف ضد تروریسم با درگیر ساختن آنها به مسائل حاشیه‌ای در حالی که با ایجاد فضای رسانه‌ای تلاش دارند تا افکار عمومی این کشور را علیه وحدت آنها تحریک نمایند.
نکته قابل توجه آنکه طراحان این سناریو برآنند تا با درگیر ساختن این ائتلاف چهارجانبه آنان را از دامنه عملیات نظامی در سوریه و حمایت از عراق علیه تروریسم دور سازند. طرحی که از ابعاد تکمیلی آن تحریکات صورت گرفته برای ایجاد بحران سیاسی در عراق با تحریک کردها به جدایی از عراق واحد با محوریت کرکوک است.
در این میان از مجموع این جوسازی‌ها و بحران سازی‌ها یک هدف مهم پیگیری می‌شود و آن باج‌گیری از ائتلاف مذکور در مذاکرات آستانه و ژنو است که برای حل بحران سوریه در جریان است. به عبارتی ائتلاف ضدسوری که در روند مذاکرات سیاسی و عملیات نظامی ناکام بوده‌اند برآنند تا با زنجیره‌ای از بحران‌سازی برای قطع روند شکستهای خود اقدام نمایند. نکته مهم آنکه کشورهای غربی با محوریت آمریکا، انگلیس و فرانسه که تاکنون در اجرای تعهدات خود به کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی ناکام بوده‌اند، برآنند تا با ایجاد فضای حاشیه‌ای چنان القا سازند که برای اهداف آنها گام برمی‌دارند تا در لوای آن به باج‌گیری از ارتجاع عربی و القای حمایت از رژیم صهیونیستی بپردازند.
به هر تقدیر مجموع اقدامات صورت گرفته علیه ایران، روسیه، سوریه و حزب ا... لبنان نه برگرفته از قدرت آمریکا و شرکایش بلکه ناشی از بحران و چالشهای گسترده آنان است که موجب شده تا با حاشیه‌سازی و بحران‌آفرینی به دنبال پنهان‌سازی شکستها و البته پیگیری سناریوی باج‌گیری از این ائتلاف در عرصه سوریه و منطقه باشند. طرحی که ادامه پیوند روسیه، ایران و حزب‌الله لبنان و سوریه علیه تروریسم راهکار مقابله با آن است که ضمن تامین امنیت برای ائتلاف مذکور، شکستهای سنگینی را به دشمنان وارد خواهد ساخت.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdcivva3.t1avq2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی