يکشنبه ۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۱
کد مطلب : 88887

اراضي اشغالي عليه نتانياهو

۵۰ روز جنگ در غزه، به کشته‌ شدن دو هزار و۴۱۳ فلسطینی و حدود ۱۱۱ هزار زخمی انجامیده است. اولین آمار منتشر شده پس از...
اراضي اشغالي عليه نتانياهو

۵۰ روز جنگ در غزه، به کشته‌ شدن دو هزار و۴۱۳ فلسطینی و حدود ۱۱۱ هزار زخمی انجامیده است. اولین آمار منتشر شده پس از اعلام آتش‌بس در نوار غزه، حاکی است اسرائيل بیش از۶۰ هزار و ۶۶۴ بار به غزه حمله کرده که هشت‌ هزار و۲۱۰ حمله موشکی، ۱۵ هزار و ۷۳۹ هزار حمله دریایی و ۳۶ هزار و ۷۱۵ مورد آنها، حملات توپخانه‌ای بوده‌اند. در طول این حملات، دو هزار و ۳۵۸ منزل به شکل کلی تخریب و ۱۳ هزار و ۶۴۴ منزل نیز به ‌صورت جزیی آسیب دیده‌اند و بیش از نیم‌میلیون فلسطینی در اثر این حملات، آواره شده‌اند و بیشتر آنها در۹۰ پناهگاه وابسته به سازمان ملل زندگی می‌کنند.
حجم خسارت‌های اقتصادی وارد شده به غزه، سه ‌میلیارد و ۴۶۰ میلیون‌ دلار برآورد شده است. همچنین حدود ۷۰ اسرائيلی در جریان این درگیری‌ها به هلاکت رسیده‌اند.
گفته می‌‌شود این توافق پس از مذاکرات چند روز گذشته بین رام‌الله و قطر حاصل شده است و حداقل خواسته‌های فلسطینی‌ها را شامل می‌شود. به موجب این توافقنامه که هنوز جزئیات آن به روشنی منتشر نشده قرار است بلافاصله بعد از شروع آتش‌بس گذرگاه‌های غزه به اسرائيل باز شده و ورود و خروج کالاها و اشخاص و انتقال کمک‌های فوری دارویی و غذایی شروع شود. این توافقنامه همچنین توقف حملات اسرائيل به غزه و نیز ماهیگیری فلسطینی‌ها در سواحل غزه تا فاصله هفت مایل را تضمین می‌کند.
گفته می‌شود قرار است درباره مسایل مهم‌تر، از جمله بازگشایی فرودگاه غزه و تاسیس بندر و آزادی اسرای فلسطینی تا یک ماه دیگر گفت‌وگو شود. مصر و دولت خودگردان، این توافقنامه را رسما اعلام کردند اما هنوز اسرائيل در این‌باره واکنشی نشان نداده است.
خالد البطش از رهبران حماس این توافق را «پیروزی کامل ملت فلسطین» دانسته و گفته است: اسرائيل تعهد کرده است که تعقیب و ترور رهبران مقاومت را متوقف کند. او همچنین از مردم غزه خواست به دلیل شکسته ‌شدن محاصره غزه به خیابان‌ها ریخته و با ابراز شادی، این پیروزی را جشن بگیرند.
موج شادی‌ ساکنان غزه نشان می‌دهد آنها بر این باورند آتش‌بسی که از شامگاه سه‌شنبه ۴ شهريور۱۳۹۳ میان حماس و اسرائيل به اجرا درآمده، متفاوت از آتش‌بس‌های قبلی است. اما مشکل می‌توان پیش‌بینی کرد چنین توافقی تا چه زمان دوام بیاورد؛ همان‌طور که آتش‌بس مورد توافق در اوایل ماه آگوست که به ‌نظر می‌رسید پایدار باشد، چند روز بیشتر دوام نیاورد اما دست‌کم از شدت حملات کاسته شد.
در شرایط فعلی، این شانس وجود دارد که محاصره تا حدودی بشکند و امکان سفر و تجارت مهیا شود؛ به این ترتیب با بازشدن بخشی از ایست‌های بازرسی مرزی، ساخته‌شدن یک بندر و اجازه ماهیگیری به ساکنان غزه و ورود کمک‌های بشردوستانه و مذاکره برای آزادی زندانیان، فضا به شکل قابل‌توجهی تغییر خواهد کرد.
جنگ ۵۰ روزه که به شکست ارتش رژیم صهیونیستی منجر شد فصل جدیدی در فلسطین اشغالی به لحاظ مبارزاتی و سیاسی به وجود خواهد آورد. با توجه به اینکه هیچ‌گونه توازنی به لحاظ نظامی میان مقاومت اسلامی و ارتش رژیم صهیونیستی وجود ندارد لذا مقاومت فلسطین در کنار ملت فلسطین و اهالی غزه توانست با یک پیروزی درخشان بر ارتش رژیم صهیونیستی فائق آید این پیروزی و در طول مبارزاتشان و تاکنون اتفاق نیفتاده است.
مهمترین فصلی که در این جنگ ۵۰ روزه اتفاق افتاد این است که تمام کشورهای غربی و آمریکایی در کنار کشورهای غربی قرار گرفته اند و برخی کشورهای مرتجع کمک‌های مالی در اختیار اسرائیل قرار دادند و مردم غزه با تکیه بر امکانات بومی خودشان و ساز وکارهای ابتدایی توانستند بر تجهیزات پیچیده صهیونیستی پیروز شوند.
بسياري از مقامات بين‌المللي و منطقه‌اي نيز از برقراري اين آتش‌بس استقبال كرده و آن را تبريك گفتند و اين در حالي است كه مقامات رژيم صهيونيستي نارضايتي خود را از برقراري اين آتش‌بس اعلام كردند.
اين توافق را مي‌توان توافقي دير‌هنگام در چارچوب كارشكني‌هاي طرف اسرائيلي توصيف كرد چرا كه حدود دو ماه جنگ و ريختن هزاران تن مواد منفجره بر ساكنان و غير‌نظاميان غزه امر غير‌قابل قبولي بود كه واكنش‌هاي اعتراضي متعددي را در ميان جامعه جهاني در‌پي داشت. با اين حال برقراري اين توافق به عنوان يك پيروزي براي گروه‌هاي مقاومت در نوار غزه محسوب مي‌شود.
لازم به ذكر است يكي از شروط اصلي رژيم صهيونيستي براي برقراري آتش‌بس فراگير در نوار غزه، خلع سلاح حماس بود كه مسئولان حماس حتي طرح اين مسئله را غيرقابل پذيرش خواندند.
"ابو مجاهد" سخنگوي جريان مقاومت در نوار غزه در گفت‌وگو با خبرگزاري فلسطيني "معا" اعلام كرد كه برقراري توافق آتش‌بس فراگير در نوار غزه براساس توافقنامه ۲۰۱۲ صورت گرفته است.
وي گفت: بازگشايي گذرگاه‌ها با در نظر داشتن رفع محاصره نوار غزه، بازسازي نوار غزه و زير‌ساخت‌ها، لغو موضوع مربوط به اراضي بي‌طرف و گسترش منطقه صيد ماهي در ساحل غزه از مفاد توافقنامه اخير است. وي همچنين تاكيد كرد كه باقي مسائل مربوط به برقراري آتش‌بس در نوار غزه طي يك ماه آينده بررسي مي‌شود.

اعتراف رسانه‌هاي رژيم صهيونيستي به شكست در جنگ غزه
رسانه‌هاي رژيم صهيونيستي اعلام كردند: اين رژيم بر اثر حمله به غزه و پاسخ موشكي گروه‌هاي فلسطيني از نظر اقتصادي اجتماعي فلج شده است.به گزارش المنار، آثارحمله به غزه به روشني در فلسطين اشغالي ديده مي‌شود. افزايش بيماري‌هاي افسردگي، ديابت و مشكلات روحي و رواني و همچنين فلج شدن اقتصادي، متلاشي شدن گردشگري و فرار صهيونيست‌ها از شهرك‌هاي نزديك غزه براي يافتن مناطق امن‌تر از جمله آنهاست.
شبكه ده تلويزيون اسرائيل اعلام كرده ترس و وحشت باعث شده است داروهاي آرام‌بخش روان و اعصاب در داروخانه‌هاي فلسطين اشغالي ناياب شود، حوادث رانندگي نيز۴۰ درصد افزايش يافته و بيماري‌هاي مختلف مانند ديابت و بيماري دندان به علت افزايش تنش دو برابر شده است. در حال حاضر آثار سقوط و نابودی رژیم صهیونیستی بعد از شکست در غزه کاملا نمایان است و در یک مقارنه و یک بررسی تحلیلی در مورد جنگ ۵۰ روزه غزه مشخص است که رژیم صهیونیستی آسیب‌های زیادی به ملت فلسطینی وارد آورده و هزاران تن بمب بر سر مردم بی‌دفاع غزه پرتاب کرد ولی در عین حال مردم غزه در کنار مقاومت اسلامی قرار داشتند.
در طول جنگ ۵۰ روزه غزه فرودگاه بین‌المللی بین گلنون پروازهایش را متوقف کرد. تمام تاسیسات زیربنایی رژیم صهیونیستی آسیب دید. گفته می شود در این جنگ اسرائیل ۱۰ میلیارد دلار به دلیل سقوط بازار بورس تل‌آویو به پایین‌تر از ۵ درصد آسیب اقتصادی دیده و سقوط شاخص بازار بورس در اسرائیل که یک شاخص مهم اقتصادی این رژیم است نشان می‌دهد اسرائیل از درون به شدت آسیب‌پذیر است.

درگيري داخلي در اسرائيل
طيف‌هاي مختلف سياسي اسرائيل از جمله حزب ليکود پس‌ از اعلام آتش‌بس به اين توافق به شدت حمله کردند. داني دانون معاون سابق وزير جنگ اسرائيل گفت‌: «‌ملت اسرائيل از اين جنگ در حالي خارج شد که حيرت و اضطراب در چهره‌هاي اسرائيلي‌ها ديده مي‌شود. اسرائيل وارد جنگي شد که به آن تحميل شد.» وي خواستار نشست ويژه حزب ليکود در عسقلان شد تا نتايج اين عمليات بررسي شود.

تحليل روزنامه ‌«هاآرتص» از آتش‌بس
روزنامه ‌"هاآرتص" در تحليل آتش‌بس نوشت، نتانياهو از فرصت آتش‌بس استفاده کرد و گريخت. کابينه اسرائيل به رياست بنيامين نتانياهو بدون مباحثات سازمان يافته يا رأي‌گيري و از طريق يک گفت‌وگوي تلفني کوتاه با اعضاي کابينه کوچک اسرائيل با توافقنامه آتش‌بس با يک «سازمان تروريستي» موافقت کرد و نتانياهو از اين فرصت بهره‌برداري کرد و گريخت.
براک رفيد تحليلگر سياسي روزنامه ‌هاآرتص با اين جملات به آتش‌بس اعلام شده واکنش نشان داد و نوشت خود همين نتانياهو پنج سال پيش پس از حمله به نوار غزه که در آن زمان «سرب گداخته» نام داشت شعار مبارزات انتخاباتي اش اين بود که «مأموريت تکميل نشده است و بايد حماس نابود شود و او تنها شخصي است که مي‌تواند چنين کاري را انجام دهد.»
تحليلگر‌ها آرتص نوشت‌: «نتانياهو مقتدرانه‌تر از آنچه که مي‌توانست، عليه حماس حرف زد اما به رويارويي با حماس، ضعيف‌تر از آنچه که مي‌شد پايان داد. همه خواسته نتانياهو آن بود که به هر بهايي شده به آتش‌بس دست يابد و زمانيکه اين فرصت را به دست آورد از آن بهره‌برداري کرد و گريخت.»

خسارات وارده بر مردم غزه
اگرچه در ابتداي نوشتار اشاره‌اي كلي به آمار خسارات داشته‌ايم؛ اما اينك در اين بخش بصورت مشروح اما مختصر و فشرده بار ديگر آنها را مرور و از نظر مي‌گذرانيم:
۵۴۴ كودك و ۳۰۲ زن فلسطيني در پنجاه روز گذشته در حملات هوايي، دريايي و زميني ارتش رژيم صهيونيستي به غزه شهيد و بيش از هزار كودك نيز براي هميشه دچار نقص عضو و معلوليت‌هاي مختلف شده‌اند. ارتش اسرائيل از ابتداي تهاجم به غزه ۶۰ هزار و ۶۶۴ حمله انجام داده كه ۸۲۱۰ حمله موشكي و ۱۵۷۳۶ شليك گلوله از توپخانه‌هاي نيروي دريايي و ۳۶۷۱۸ گلوله توپخانه زميني بوده است. ۱۶ هزار و ۲ واحد مسكوني ويران شده كه ۲۳۵۸ خانه به صورت كامل و ۱۳۶۴۴ باب خانه به صورت جزيي ويران شده است.
انجمن‌هاي خيريه نيز از اين حملات در امان نبوده‌اند و ۳۱ انجمن خيريه كه به بيش از۲۰۰ هزار نفر خدمات‌رساني مي‌كرد ويران شده است.بيش از ۴۶۰ هزار فلسطيني نيز آواره و بي‌خانمان و در ۹۰ سرپناه متعلق به سازمان ملل متحد توزيع شده‌اند. خسارات اقتصادي مستقيم و غيرمستقيم وارده به غزه حدود ۳ ميليارد و۴۶۰ ميليون دلار است كه نتيجه حمله به ۳۲۴ مؤسسه تجاري و صنعتي و حمله به خانه‌ها، تأسيسات شيرين‌سازي آب، فاضلاب، مقرهاي دولتي، مدارس، قايق‌هاي ماهيگيري، تأسيسات برقي، مراكز بهداشتي، جاده‌ها، خطوط آب، برق، زمين‌هاي كشاورزي، مؤسسات مردم نهاد، مساجد، كليساها و قبرستان‌هاست.
با وجود خسارت‌هاي زيادي كه ارتش رژيم صهيونيستي در جنگ ۵۰ روزه به فلسطينيان وارد كرده اما اين رژيم نيز ضربات قابل ملاحظه‌اي از مقاومت دريافت كرده كه هلاكت ۱۵۱ نظامي اسرائيلي كه منابع صهيونيستي هلاكت ۶۴ نفر را تاييد كرده‌اند از جمله آنهاست؛ شمار تلفات نظاميان صهيونيست در تاريخ جنگ با فلسطينيان بي‌سابقه بوده است.
همچنين پاسخ موشكي مقاومت فلسطين به جنايات ارتش رژيم صهيونيستي موجب فرار صهيونيست‌ها از چندين شهر و شهرك و اختلال شديد در روند اقتصادي و كاري صهيونيست‌ها در سرزمين‌هاي اشغالي شده است همچنين صدها پرواز خارجي به فلسطين اشغالي لغو شده كه همگي نشان از پيروزي مقاومت در جنگ غزه دارد.

مولف : اسد الله افشار
https://siasatrooz.ir/vdciyvav.t1avv2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی