دوشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۶
کد مطلب : 92251
سازمان همكاري اسلامي درباره وضعيت اسفناك آوارگان ميانماري هشدار داد

مسلمانان روهينجا همچنان بي‌پناه

مسلمانان روهينجا همچنان بي‌پناه

در واكنشي نه چندان قاطع براي مقابله با نسل‌كشي مسلمانان در ميانمار سازمان همکاری اسلامی از جامعه جهانی خواست تا اقدامات فوری را برای کاهش مشکلات آوارگان روهینجايي و بنگالی، ریشه‌یابی و راه‌حلي براي رنج‌های آن‌ها اتخاذ کند.
سازمان همكاری اسلامی در بیانیه‌ای خواهان از سرگیری تلاش‌ها برای حل اوضاع هزاران آواره روهینجایی و بنگالی، پناهندگان و مهاجرانی شد که به دلایل اقتصادی در دریای "آندامان" و تنگه "مالاکا" گرفتار هستند.
در این بیانیه از جامعه جهانی خواسته شده تا راه‌هایی برای کاهش رنج آسیب‌دیدگان و گرفتاران در دریای آندامان و شناخت دلایل واقعی رنج‌های انسانی آن‌ها جهت ممانعت از وخامت اوضاع پیدا کنند.
سازمان همکاری اسلامی از دولت میانمار خواست تا زمینه را برای ارسال کمک‌های بشردوستانه لازم به آوارگان فراهم آورد. لازم به ذكر است كشورهاي غربي مدعي حمايت از حقوق بشر در برابر كشتار مسلمانان در ميانمار و ده‌ها هزار مسلمان آواره در اين كشور، راه سكوت در پيش گرفته و عملا در اين كشتار مشاركت مي‌كنند. اين در حالي است كه همين مدعيان حقوق بشر با ادعاي حمايت از آزادي و دموكراسي به حمايت از عربستان در كشتار مردم يمن مي‌پردازند. سرگردانی پناهجویان میانماری و بنگلادشی در دریای آندامن بدون آب و غذا نگرانی نهادهای حقوق بشر را به همراه داشته است. بیش از هزار نفر از مردم که از ترس تحت تعقیب قرار گرفتن در میانمار و فقر در بنگلادش موفق شده بودند پس از سرگردانی در دریا خود را به ساحل برسانند از جنایت، باجگیری و گرسنگی در مسیر سفر خود صحبت کردند.
پیش از این ۶ هزار مهاجر میانمار و بنگلادش که تعداد زیادی از آنها را مسلمانان روهينجا تشکیل می‌دادند به دلیل عدم تمایل کشورهای همسایه برای پذیرش آنها در دریای آندامن بدون آب و غذا سرگردان بودند. احتمال برخورد شدید تایلند با قاچاقچیان باعث شد تا آنها کشتی‌های مملو از پناهجویان را در دریا رها کنند. به گزارش سازمان ملل در سه ماهه اول سال‌جاری میلادی حدود ۲۵ هزار روهينجا و بنگلادشی از طریق دریا کشور خود را ترک کرده‌اند.
صدها مسلمان روهينجا از ترس بازداشت توسط مأموران پلیس میانمار در دریای «آندامن» بدون آب و غذا سرگردان هستند. طی چند روز گذشته بیش از هزار و ۵۰۰ پناهجوی میانماری و بنگلادشی وارد سواحل اندونزی و مالزی شدند که هر دو کشور اعلام کردند قصد دارند این پناهجویان را بازگردانند.
به‌ گزارش تایم، احتمالاً برخوردهای شدید تایلند با قاچاقچیان انسان باعث شده تا قاچاقچیان کشتی‌های مملو از پناهجویان را در دریا رها کنند. با آنکه نیروهای ارتش تایلند مقداری آب و غذا برای یکی از کشتی‌های رهاشده در دریا فراهم کرده است اما نیویورک تایمز گزارش داد که معلوم نیست آیا نیروی دریایی تایلند کمک بیشتری به این افراد سرگردان خواهد کرد یا خیر. پناهجویان می‌گویند خدمه کشتی آنها را ۶ روز است در دریا رها کرده و ۱۰ نفر از مسافران جان خود را از دست داده‌اند.
مسئله مسلمانان در ميانمار و برخي كشورهاي همسايه آن به يك فاجعه انساني مبدل شده است در حالي كه كشورهاي غربي و سازمان ملل تاكنون اقدامي براي حمايت از آنان صورت نداده‌اند. روز جمعه «زید رعد الحسین» مسئول حقوق بشر سازمان ملل هم به این قضیه واکنش نشان داد و با انتشار بیانیه‌ای از مقامات میانمار، تایلند، اندونزی و مالزی انتقاد کرد.
در بیانیه وي آمده است: «گزارش‌هایی که نشان می‌دهد تایلند، اندونزی و مالزی در اقدامی که می‌تواند تلفات ناگزیر بسیار بر جای بگذارد، قایق‌های مملو از مهاجرین آسیب‌پذیر را به دریا پس زده‌اند، مرا شوکه کرده است. باید بر نجات جان افراد تمرکز کرد، نه اینکه آن‌ها را بیش از پیش در معرض خطر قرار داد.»
این مقام ارشد سازمان ملل بر مسئولیت میانمار در شکل‌گیری این بحران هم اشاره کرد و گفت تا زمانی که دولت میانمار «تبعیض نهادینه‌شده علیه جمعیت روهینگیا، از جمله دسترسی برابر به شهروندی» را برطرف نکند، «این مهاجرت مخاطره‌آمیز ادامه خواهد یافت.»
با وجود گزارش‌هایی که در مورد وضعیت دشوار این گروه از مهاجرین منتشر شده، تاکنون نهادهای بین‌المللی اقدام خاصی برای نجات آن‌ها انجام نداده‌اند و به نظر می‌رسد قرار است این افراد در برابر دیدگان جهان قربانی شوند.

https://siasatrooz.ir/vdcizra3.t1arw2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی