جمعه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۲۱:۲۲
کد مطلب : 73938

دولت آذربايجان در نظر مردم دولتي خود فروخته است

آذربايجان در ميان كشورهاي استقلال يافته از شوروي سابق، يكي از غرب گراترين كشورهاست. سيستم حكومت ديكتاتوري و فضاي بسته سياسي، نزديكي به اسرائيل و اعمال سياستهاي فرهنگي غربگرايانه بر مردمي كه اكثرشان مسلمانند، سبب شده مردم اين كشور نگاه خوبي به دولتشان نداشته باشند. اخيرا در جريان تظاهرات ضد دولتي كه در باكو برگزار شد، حداقل ۱۰ نفر دستگير شدند. دستگيري هاي كه باعث شد تني چند از زندانيان سياسي اين كشور دست به اعتصاب غذا زده و خواهان آزادي در بند شدگان شوند. شبكه پرس تي وي مصاحبه اي انجام داده با تحليلگر مسائل سياسي، نادر مختاري، درباره وضعيت حاكم بر آذربايجان. بخشهايي از اين گفت و گو را در زير مي خوانيد. 

آذربايجان كه يكي از دوستان اسرائيل است برنامه دارد كارناوالي را تحت عنوان رژه همجنسگرايان در باكو برگزار كند. همچنين مصمم است كه دوره جديد مسابقات خوانندگان تحت عنوان «يورو ويژن سانگ كانتست» را برگزار كند. با توجه به مسلمان بودن مردم اين كشور، به نظر مي رسد دولت آذربايجان به دنبال دردسر مي گردد. اين طور نيست؟
بله. البته به دنبال دردسر گشتن اين دولت صرفا در برپايي كارناوال همجنسگرايان و مسابقات موسيقي خلاصه نمي شود. اختلاف طبقاتي در اين كشور بيداد مي كند. اكثر مردم هيچ چيز ندارند و عده اي بسيار معدود، همه چيز دارند. ثروتي كه كشور از طريق نفت به دست مي آورد توسط سران احزاب دولتي به يغما برده مي شود. وضع اقتصادي مردم اين كشور با توجه به پولي كه باكو از فروش نفت درياي خزر به دست مي آورد بايد بسيار بهتر از اين باشد... مشكلات آذربايجان صرفا به مسابقات يورو ويژن و چيزهايي از اين دست مربوط نمي شود. اين نوع مسائل نشانه هايي هستند از مسائلي مهمتر و اساسي تر. جدا از مسائل اقتصادي، يكي از ديگر مشكلات مهمي كه آذربايجان با آن درگير است موضوع سكولاريسم است. دولت آذربايجان مي گويد دولتي سكولار است. اين في نفسه بد نيست، اما بايد به اين نكته توجه كرد كه هر شكلي از نظام سكولار، بايد با فرهنگ كشور مطابقت داشته باشد. به بيان ديگر شما تا جايي كه فرهنگ كشورتان اجازه مي‌دهد مي توانيد سكولار باشيد. شما نمي توانيد نظير برخي از سيستم‌هاي سكولاريستي غربي، مولفه هاي سكولاريستي را با زور به مردم تحميل كنيد، آن هم در كشوري شرقي كه مردمش نگاه چندان مثبتي به برخي از جنبه هاي فرهنگي و اجتماعي غرب ندارند. 

به نظر شما، نزديكي سياسي و نظامي آذربايجان به اسرائيل چقدر در نارضايتي مردم مسلمان اين كشور، كه اسرائيل را دشمن خود مي دانند، نقش دارد؟
اين هم يكي ديگر از مشكلات است. به عقيده من حكومت آذربايجان در حال پايين رفتن از جاده اي است كه بسياري از حكومتهاي مشابه از طريق آن به زوال رسيدند. دولت آذربايجان در نظر مردم اين كشور، يك دولت خودفروخته است. با گذشت زمان، اپوزوسيون آذربايجان آنقدر رشد مي كند و بزرگ مي شود كه غرب و اسرائيل را نسبت به ادامه تامين منافعشان در اين كشور نگران مي‌كند. در نتيجه آنها براي اينكه كل سيستم نابود نشود، فرش را از زير پاي دولت فعلي مي كشند و دولتي مشابه، اما ظاهرا متفاوت را سركار مي‌آورند. دولتمردان آذربايجان به جاي پرداختن به موضوعاتي كه خارج از ظرفيت اين كشور هستند بايد به فكر برآوردن حقوق و تامين رفاه مردم باشند. 

در حال حاضر در آذربايجان ۶ روزنامه نگار، يك وبلاگ نويس و دو فعال حقوق بشر در زندان به سر مي برند. ديگر افرادي هم كه جرات اعتراض به دولت و سياستهايش را داشته اند هم به انحاي مختلف تحت آزار و حمله قرار دارند. حال، با توجه به اين شرايط و با در نظر گرفتن عزم مخالفان براي استفاده از فرصتهاي تبليغاتي اي كه حضور مطبوعات خارجي شركت كننده در مسابقات در اختيارشان قرار مي‌دهند، عجيب نيست كه دولت به دنبال برگزاري مسابقات يورو ويژن (در ۲۲ مي) است؟
برگزاري اين اتفاق مي تواند بسيار به ضرر دولت تمام شود. اعتراضات پراكنده اي كه در طول برگزاري مسابقات مي شود مي تواند به عنوان جرقه اي براي ايجاد اعتراضات گسترده تر عمل كند. اعتراض به گروههاي مافيايي كه بر ثروتهاي كشور چنگ انداخته اند و سعي دارند به هر طريق ممكن مردم را كنترل و آنها را وادار به اطاعت كنند.

https://siasatrooz.ir/vdcjohea.uqettzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی