سه شنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۳:۰۰
کد مطلب : 86088
روحانی در نهمین دوره اجلاس بین‌المجالس:

صهیونیست‌ها بیش از همه از وضع بحرانی منطقه سود می‌برند

صهیونیست‌ها بیش از همه از وضع بحرانی منطقه سود می‌برند

رئیس‌جمهور با بیان اینکه مسلمانان باید از فاز امنیتی حاکم بر جوامع خود عبور کنند گفت: تحول در جهان اسلام نیازمند تحول در فکر و گفتمان است.
به گزارش فارس، حسن روحانی رئیس‌جمهور در نهمین دوره اجلاس بین‌المجالس که در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: گردهمایی مجالس کشورهای اسلامی فرصتی مغتنم برای بیان اندیشه، تعامل فیمابین در حوزه‌های اندیشه و عمل، فهم متقابل، آشنایی عمیق با مسائل جهان اسلام و تصمیم‌گیری و حرکت در مسیر جهانی معتدل‌تر، مطمئن‌تر، امن‌تر و توسعه‌یافته‌تر برای همه مسلمانان است.
وی با بيان اين كه ضروری می‌دانم به جهت‌گیری‌های اساسی سیاست خارجی کشورم در رابطه با جهان اسلام و آینده مسلمانان در این نشست ارزشمند اشاره کنم ادامه داد: علاوه بر این همه می‌دانیم که امروز مسلمانان با موضوعات، بحران‌ها و چالش‌های بزرگی روبرو هستند. این موضوعات طیف قابل توجهی را در بر می‌گیرند، از نابسامانی در مسائل امنیتی تا بحران‌های اقتصادی، از فقدان نظم اجتماعی تا تلاش بیش از ۶۰ ساله برا آزادی سرزمین فلسطین و قدس شریف و کوشش چند ساله اخیر برای حل سیاسی بحران سوریه.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه مسلمانان باید از فاز امنیتی حاکم بر جوامع خود عبور کنند گفت: تحول در جهان اسلام نیازمند تحول در فکر و گفتمان است.

مسلمانان باید جایگاه شایسته‌تری داشته باشند
رئیس‌جمهور با بیان اینکه منابع عظیم طبیعی، انسانی و جغرافیایی جهان اسلام به گونه‌ای مناسب برای مقابله با طیف مشکلات به کار گرفته نمی‌شود، گفت: بدون تردید مسلمانان با ثروت عظیم اقتصادی و موقعیت ژئوپلتیکی که در اختیار دارند باید جایگاه شایسته‌تری در جهان داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه اگر مسلمانان به آموزه‌های اسلام عمل کنند به جای ایجاد مشکل در خانواده اسلام، برکت و گشایش را خواهیم دید، تصریح کرد: آنچه اسلام و آموزه‌های پیامبر (ص) خاندان پاکش در روایات شیعه و سنی به ما می‌آموزد این است که منفعت و مصلحت جمع را اولویت قرار دهیم.
روحانی اظهار داشت: من به عنوان رئیس‌جمهور ایران اعلام می‌کنم که در رویکرد خود به جهان اسلام در تصمیماتم منافع همه کشورهای اسلامی به ویژه کشورهای مسلمان منطقه را مد نظر قرار می‌دهم.
رئیس‌جمهور سهم کشورهای شرق آسیا و آمریکای جنوبی در اقتصاد جهان را مد نظر قرار دارد و اضافه کرد: امروز ثابت شده که بنیان‌های اقتصادی و بانکی و احترام به حقوق شهروند و خواست آنها استوانه‌های استقلال و حفظ هویت ملی هستند.
روحانی تصریح کرد: در نظام‌های کنونی کشورهایی با اتکاء به اقتصاد داخلی توانسته‌اند جایگاه خود را در برابر قدرت‌های جهانی ارتقاء بخشند.

جهان اسلام نیازمند یک نظریه بزرگ تحول آفرین است
وی با بیان اینکه جهان اسلام نیازمند یک نظریه بزرگ تحول‌آفرین است، گفت: در این نظریه باید جهان اسلام بهتر شناخته شود و در نهایت زمینه بهره‌برداری از ظرفیت‌های جهان اسلام ایجاد شود.
روحانی تصریح کرد: این در شأن مسلمانان نیست که قدرت‌های دیگر بخواهند مشکلات آنها را حل کرده یا اقدام به میانجی‌گری کنند، فقدان وحدت و انسجام و دوری از آموزه‌های پیامبر عظیم‌الشأن اسلام چنین شرایطی را برای ما به وجود آورده است.
رئیس جمهور افزود: ما مسلمانان هرچه سریع‌تر باید از فاز امنیتی حاکم بر جوامع‌مان عبور کنیم و به فاز توسعه هدفمند پیشرفت و تولید ثروت و قدرت در سطح جهانی منتقل شوید.
وی تأکید کرد: آیا قابل قبول است صد هزار مردم بی‌گناه سوریه در تمدن نابود شده شام و شهرهای ویران شده آن یا در چادرها زندگی کنند و غیر مسلمانان در فکر تامین غذا و امنیت آنها باشند؟ آیا در شأن ما مسلمانان است که هزاران کودک سوری از مدرسه رفتن محروم بمانند؟ آیا در شأن ما مسلمانان است مردم فلسطین در غزه از حداقل امکانات زندگی برخوردار نباشند و سرنوشت و آینده آنان توسط غیر مسلمانان رقم بخورد؟
وی افزود: از منظر امام خمینی (ره) و رهبری معظم انقلاب و جمهوری اسلامی ایران و مسئله اشغال سرزمین‌های اسلامی تنها زمانی حل خواهد شد که مسلمانان با وحدت عمیق واقعی به مقابله با غاصبان بپردازند.
رئیس‌جمهور اضافه کرد: امروز مسلمانان به صورت همه جانبه در معرض تهدیدها و مخاطرات برنامه‌ریزی شده خارجی هستند.
وی با اشاره به ایجاد مخاطراتی در زمینه‌های جلوگیری از رشد اقتصادی، فرهنگی و ممانعت از ایجاد وحدت میان مسلمانان از سوی بیگانگان تصریح کرد: شاید امروز به نظر برسد که برخی کشورهای مسلمان از این قاعده مستثنی شده‌اند ولی واقعیت همه جانبه بودن این تهدیدهاست.
روحانی پیشنهاد ایران به مجمع عمومی سازمان ملل متحد مبنی بر مقابله جهانی با خشونت و افراطی‌گری را مد نظر قرار داده، افزود: این پیشنهاد به صورت قطعنامه اجماعی به تصویب اعضای سازمان ملل متحد رسید و تکیه بر مبنای مشترک عقلانی دارد.

تحریم ها جلوه دیگری از خشونت است
وی تروریسم را بلایی خشن و فرامرزی خواند و افزود: خشونت‌هایی که به اسم مبارزه با تروریسم انجام می‌شود نیز محکوم است؛ اعمال فشار و تحریم جلوه دیگری از خشونت بوده و ضد حقوق بشر است.
روحانی با بیان اینکه تحریم‌ها بیش از آنکه حاکمان و دولتمردان را مورد هدف قرار دهد، مردم عادی را قربانی می‌کند، تصریح کرد: نتایج تحریم‌ها همان جنگ‌طلبی و آتش‌افروزی است.

موج بیداری اسلامی، پایداری و استقلال ملل اسلامی را تضمین می‌کند
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نيز در نهمین کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی با اشاره به موج بیداری اسلامی در میان کشورهای منطقه افزود: خوشبختانه در سال‌های اخیر موج بیداری اسلامی حرکات دموکراتیک ارزشمندی در کشورهای اسلامی ایجاد کرده است که پایداری و استقلال ملل اسلامی را تضمین می‌کند و از طرفی ظرفیت همگرایی وحدت امت اسلامی را افزون می کند.
رئیس مجلس اظهار داشت: در همین مقطع رو به رشد امت اسلامی، صداها و اقدامات شومی از تحجر گرایی و افراطی‌گری شنیده می‌شود که با شیوه استعماری تفرقه‌افکنی و با ابزار تکفیر به دنبال فرسایش انرژی امت اسلامی است و به جای ایجاد همبستگی در امت واحده جهت دفاع از فلسطین مظلوم، با ستمگری بر مسلمانان همان چیزی را دنبال می کنند که صهیونیست ها در این شرایط آن را می طلبند تا مقاومت را تضعیف و به اسرائیل شکست خورده روحیه بدهند.
رئیس مجلس تصریح کرد: آمریکا در پس طرح‌های متنوع جز لگدمال کردن حقوق ملت فلسطین هدفی ندارند و به این جهت راه فلسطین فقط در مقاومت است. نمونه دیگر این فریبکاری در موضوع هسته‌ای ایران نمایان شده است. با اینکه می‌دانند ایران راه فناوری صلح آمیز هسته‌ای را دنبال کرده است و به همین دلیل نظارت آژانس را پذیرفته لیکن ماجراجویانه با پرونده هسته‌ای برخورد کرده‌اند.
لاریجانی ادامه داد: اما استقامت امت ایران این آگاهی را الزاما به آن‌ها تحمیل کرد که همیشه نمی‌توان حقیقت را غبارآلود کرد. ما امیدواریم مجددا دچار اشتباه محسباتی نشوند. ایران هشیارانه مسیر مذاکرات را پیگیری می‌کند.

https://siasatrooz.ir/vdcjoyeo.uqemozsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی