سه شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۷
کد مطلب : 122324

باید از روسیه حمایت کرد

با مصاحبه‌ای که سفیر اوکراین در ایران با یکی از نشریات داخلی داشت و مطالبی را بیان کرد...
با مصاحبه‌ای که سفیر اوکراین در ایران با یکی از نشریات داخلی داشت و مطالبی را بیان کرد که غیرقابل باور است،‌ باید به سیاست‌های کی یف بیش از گذشته شک کرد. این کشور از زمان تاسیس تاکنون هیچ اقدام و سیاست مثبتی را در قبال جمهوری اسلامی ایران اتخاذ نکرده است.
جنگ روسیه علیه اوکراین دارای ابعاد زیادی است، ابعادی از جنس اقتصادی، سیاسی و اجتماعی که می تواند آینده را ترسیم کند. روسیه خود را درگیر جنگی کرده که برای آن بدون تبعات نیست، تبعاتی که می‌تواند شاکله کشورش را از هم بپاشد. روسیه اکنون در یک کارزار سخت و سرنوشت ساز ورود کرده و اگر در این جنگ شکست بخورد و بدون دستیابی به اهداف خود از اوکراین خارج شود، بدون آن که غرب مستقیم وارد این جنگ شده باشد، هم در میان افکار عمومی جهان و هم افکار عمومی روسیه با تحقیر همراه خواهد شد. روسیه برای دفاع از امنیت ملی خود وارد جنگ با اوکراین شده است و در این جنگ مجبور و محکوم به پیروزی و دست یافتن به اهداف از پیش تعیین شده است.
همانگونه که روسیه در صورت شکست در جنگ اوکراین تاوان سنگینی خواهد پرداخت، بیشتر از آن در صورت پیروزی و رسیدن به اهداف، به دستاوردهای بزرگی خواهد رسید که بر آینده منطقه و جهان نیز تأثیر گذار خواهد بود. شکست روسیه در جنگ اوکراین، غرب و آمریکا را وقیح تر خواهد کرد تا جایی که سیاست راهبردی تک قطبی شدن جهان شدت خواهد گرفت.
آمریکا که خود را ابر قدرت بلا منازع جهان می داند و سعی دارد جهان تک قطبی را با محوریت خود اداره کند اما موانعی جدی بر سر راه دارد که مهمترین آن روسیه، چین و ایران است. با توجه به شکل گیری کشورهای قدرتمند که مقابل زیاده خواهی ایالات متحده ایستاده‌اند، نمی توان متصور بود که جهان تک قطبی که آرزوی آمریکا است، شکل بگیرد. ایالات متحده اکنون از فرصت جنگ روسیه و اوکراین نهایت بهره را می خواهد برد تا بتواند یکی از موانع جدی مقابل خود را تضعیف کند و از پیش پای خود بردارد. دلیل آن که آمریکا مستقیم وارد جنگ نمی شود روشن است، چرا که می داند احتمال گسترش جنگ به همه اروپا و دیگر نقاط جهان صددرصد وجود دارد و در پی آن جنگ هسته‌ای شکل خواهد گرفت. چتر حمایتی آمریکا از اوکراین با همراهی دیگر همپیمانانش ادامه خواهد داشت. کمک های تسلیحاتی و مالی به زلنسکی تقویت خواهد شد تا غرب به هدف خود در این بحران دست یابد.
شکست روسیه در جنگ اوکراین که اکنون نه تنها جنگ دو کشور بلکه مزدورانی از دیگر کشورها همچون کشورهای اروپایی و حتی افغانستان در کنار ارتش اوکراین می جنگند، تبعات دیگری نیز دارد از جمله تضعیف چین و کشورهای همسو با روسیه که تأثیر آن در منطقه غرب آسیا نیز نمایان خواهد شد. اگر روسیه در بحران اوکراین شکست بخورد، غرب آسیا نیز به طور کامل به دست آمریکا خواهد افتاد و گروه‌های تروریستی تکفیری قدرت می گیرند و چه بسا سوریه نیز توان مقاومت را از دست بدهد و بحران به عراق سرایت کند.
ایران نیز تحت تأثیر این فرایند شکست روسیه قرار خواهد گرفت حتی اگر پوتین در روسیه بر مسند قدرت باقی بماند، شکست مسکو تأثیر گذار خواهد بود. چین نیز که اکنون در مرحله حساس اصطکاک با امریکا بر سر تایوان است، جسارت خود را از دست خواهد داد و میدان برای ایالات متحده باز می شود تا بیشتر بتازد. اما در صورت پیروزی روسیه در جنگ اوکراین که محتمل است، باید بر روی تلاشی که آمریکا برای ایجاد جهان تک قطبی انجام می دهد خط پایان کشید. شکست غرب در جنگ اوکراین ابعاد مثبتی بر جهان خواهد گذاشت و مهمترین آن پایان هژمونی غرب به ویژه آمریکا خواهد بود.
نظم جهانی خواسته و پرداخته ایالات متحده پس از پایان جنگ اوکراین به نفع روسیه، شکسته خواهد شد و باید دنیای بدون دخالت آمریکا را تجربه کرد.
چنین اتفاقی می تواند جهان را از شر دخالت ها و فتنه انگیزی های واشنگتن خلاص کند و دنیا را از جنگ و خونریزی نیز رها سازد. تضعیف غرب و آمریکا به جنگ هایی که در منطقه غرب آسیا جریان دارد پایان خواهد داد، سوریه به طور کامل بر دشمنان خود فائق خواهد آمد و عربستان نیز دست از حملات خود علیه مردم یمن بر می دارد. رژیم صهیونیستی نیز دیگر همچون سابق نمی تواند قلدری کند چرا که حامی اصلی آن تضعیف شده و همین امر روند سرعت افول اسرائیل را نیز افزایش می دهد. در این میان باید به این نکته توجه داشت که هم اکنون همه غرب پشت اوکراین قرار گرفته و تنها در بخش حضور مستقیم نظامی پا پیش نگذاشته است، در شرایط موجود با توجه به محکومیت هر جنگی در دنیا، اما حمایت سیاسی و اقتصادی از روسیه به خاطر آنچه که گفته شد، به نظر می رسد در مقابل حمایت همه جانبه غرب و آمریکا از زلنسکی،به صلاح باشد، کشورهای دوست و همسو با روسیه اگر تاکنون سیاست روشنی در قبال حمایت از مسکو نداشتند، از این پس سیاست واحدی را در حمایت از روسیه به کار گیرند چراکه می‌تواند قرعه بعدی به نام آنها رقم بخورد.

نویسنده:‌ محمد صفری
https://siasatrooz.ir/vdcb55b8arhb5fp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی