جمعه ۲۰ آبان ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۲
کد مطلب : 124340

تروریست‌های موجود در آسیای میانه و قفقاز

نیروهای داعش علاوه بر آن که پخش شده‌اند و به دیگر کشورها رفته و در آنها به زندگی عادی خود مشغولند...
نیروهای داعش علاوه بر آن که پخش شده‌اند و به دیگر کشورها رفته و در آنها به زندگی عادی خود مشغولند،‌ به فعالیت‌های تروریستی نیز می‌پردازند. زمانی که داعش با اقدامات جمهوری اسلامی ایران در سوریه و عراق نتوانست حکومت خود را تشکیل دهد،‌ بخشی از نیروهای این گروه تروریستی به سوی دیگر کشورها روانه شدند. کشورهای منطقه همچون، جمهوری آذربایجان، ‌افغانستان،‌ پاکستان، تاجیکستان و دیگر کشورها آسیای میانه و قفقاز هدف مهاجرت نیروهای داعش بود.
پیش‌بینی هم می‌شد که آنها برای آن که بتوانند نیروهای خود را حفظ کنند دست به چنین اقدامی بزنند. البته بسیاری از نیروهای داعش را افرادی از همین کشورهای آسیای میانه و قفقاز تشکیل می‌دهند که در زمان جنگ سوریه در تشکیل داعش نقش داشتند. نیروهای داعشی پیش از آن که از کشورهای مبدأ خود راهی کشور مقصد و هدف شوند، آموزش‌های ایدئولوژیکی لازم را در کشور خود با آموزش‌های مراکز دینی وهابیت دیده‌ بودند.
بیشتر کشورهای مسلمان منطقه آسیای میانه و قفقاز تحت نفوذ آموزش‌های وهابیت سعودی قرار دارند و به همین دلیل مردم آن کشورها هم تحت تأثیر همان تفکر وهابیت قرار گرفته و سپس به گروه‌های تروریستی تکفیری وهابی داعش پیوستند. البته نقش دلارهای سعودی در تربیت و جذب نیرو در کشورهای منطقه آسیای میانه و قفقاز روشن است.
متأسفانه دولت‌های حاکم در برخی از این کشورها با صدور اجازه به تأسیس مراکز آموزش دینی وهابیت در خاک خود، زمینه پرورش و رشد تفکرات افراطی وهابیت و داعش را فراهم کردند که البته خود نیز پس از چندی دچار مشکلات زیادی از سوی آنها خواهند شد.
در جریان اقدام تروریستی شاه چراغ که باعث شهادت ۱۵ تن از هموطنانمان شد، هویت دو تروریست نشان می‌دهد که آن‌ها از دو کشور تاجیکستان و جمهوری آذربایجان به ایران آمده و با برنامه‌ریزی اقدام به عملیات تروریستی کرده‌اند.
در این میان دولت‌های حاکم در کشورهای مسلمان آسیای میانه و قفقاز باید نسبت به حضور چنین افرادی در خاک خود پاسخگو باشند و سیاست مقابله با گروه‌های تروریستی - تکفیری داعش را در دستور کار قرار دهند، چرا که اگر باردیگر چنین اتفاقی بیفتد،‌ جمهوری اسلامی ایران دست روی دست نخواهد گذاشت و مجبور به اقدام خواهد شد. این دو تروریستی که در شاه چراغ جنایت کردند،‌ از خاک دو کشور جمهوری آذربایجان و تاجیکستان وارد خاک ایران شده‌اند ‌و دولت این دو کشور باید نسبت به این مسئله پاسخگو باشند.
دولت‌ها در مقابله و مبارزه با گروه‌های تروریستی که در خاک آنها مستقر هستند، مسئولیت دارند، اما تاکنون در خاک جمهوری آذربایجان دیده و شنیده نشده که دولت باکو با افراد و گروه‌های وابسته به تروریست‌های داعش اقدامی انجام داده باشد که خود جای سوال دارد.
در جریان جنگ اخیر قره‌باغ نیز اخبار و گزارش‌های مستندی از حضور نیروهای داعش در جنگ با ارمنستان منتشر شد که با واکنش ایران همراه بود. همکاری نزدیک باکو و تل‌آویو و نفوذ عربستان سعودی در جمهوری آذربایجان در راستای شیعه ستیزی از سوی وهابیت سعودی به گروه‌های تروریستی همچون داعش فرصت فعالیت داده که باید به آن پایان
داده شود.
همانگونه که با تروریست‌های موجود در خاک کردستان عراق مقابله شده و در صورت نیاز باز هم خواهد شد،‌ ایران این اختیار و اجازه را دارد تا برای حفظ امنیت خود به مقابله با تروریست‌های موجود در برخی کشورهای دیگر بپردازد، حال اگر دولت‌های این کشورها در زمینه مقابله با تروریسم همکاری کنند،‌کار بهتر پیش خواهد رفت.


نویسنده: سیاوش کاویانی
https://siasatrooz.ir/vdcbaab8grhb5fp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی