شنبه ۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۰
کد مطلب : 125330

نگاه شولتز به شرق

اولاف شولتز صدر اعظم آلمان برای یک دیدار دو روزه دیروز وارد هند شد. نارندرا مودی، نخست وزیر این کشور، در دهلی نو از وی با افتخارات نظامی استقبال کرد. این سفر در حالی صورت می‌گیرد که در باب چرایی آن ابعاد مختلفی مطرح می‌باشد.
در یک سو آلمانی قرار دارد که به دلیل جنگ اوکراین با بحران‌های اقتصادی مواجه است و سعی دارد تا با دیپلماسی فعال این مسئله را رفع نماید چنانکه شولتز پیش از این نیز به آمریکای لاتین و غرب آسیا سفر کرده بود. بر این اساس از محورهای اصلی این سفر را توافقات اقتصادی تشکیل می‌دهد چنانکه شولتز در این سفر توسط دوازده نماینده تجاری همراهی می شود. ۱۸۰۰ شرکت آلمانی در حال حاضر در هند فعال هستند.
در همین حال آلمان به شدت پیگیر بهره گیری از ظرفیت‌هی هند علیه روسیه و چین هستند که کاهش روابط دهلی نو با مسکو در کنار تحریک آن علیه پکن از ابعاد این رفتارهاست.
در نقطه مقابل هند نیز در کنار آنکه به دنبال مناسبات اقتصادی با آلمان به عنوان اقتصاد برتر اروپاست، سعی دارد تا در حوزه نظامی نیز به چند محور سازی تامین تسلیحات دست یابد که در حوزه زیر دریایی و برخی تسلیحات رویکرد قابل توجهی به آلمان دارد. هند در حال حاضر ۱۶ زیردریایی معمولی و یک زیردریایی هسته ای دارد. این کشور یکی از مجموع ۹ کشوری است که گمان می رود دارای تسلیحات هسته ای هستند و ده ها سال است که با پاکستان همسایه، که به سلاح هسته ای نیز مجهز است، درگیر بوده است. بنابراین صادرات تسلیحات به هند بحث برانگیز است. به عبارتی دیگر دهلی نو در رقابت با پاکستان به دنبال تقویت اردوگاه نظامی و حامیان خود می‌باشد. نکته قابل توجه دیگر ابعاد جهانی دیدگاه هند است چنانکه هند در سال جاری ریاست گروه ۲۰ قدرت های اقتصادی پیشرو را بر عهده دارد و از سوی دیگر به دنبال دست یابی به کرسی ثابت شورای امنیت می‌باشد. بر این اساس هند تلاش دارد تا از ظرفیت های گروه ۲۰ و نیز کشورهای غربی برای رسیدن به این اهداف بهره بردا ری نماید هر چند که به دلیل جنگ اوکراین و نیز نیاز هند به انرژی روسیه با تردیدهایی به روابط با اروپا و آمریکا می‌نگرد.

نویسنده: علی تتماج
https://siasatrooz.ir/vdcbfsb8grhb5fp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی