سه شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۳:۲۲
کد مطلب : 122831
واکنشی که تهران به صدور قطعنامه ضد ایرانی غرب در شورای حکام می‌تواند داشته باشد

پایان دادن به‌تمام دسترسی‌های آژانس

پایان دادن به‌تمام دسترسی‌های آژانس
بر اساس گزارش برخی رسانه‌ها در حالی دیروز قطعنامه ضد ایرانی غرب در شورای حکام ارائه شد که واکنش ایران به این اقدام غیر اصولی و ضد مذاکراتی غرب و آژانس می‌تواند پایان دادن به تمام دسترسی‌های‌اژانس باشد.
جمهوری اسلامی ایران همواره بیشترین همکاری را با آژانس داشته و اخیرا نیز گروسی مدیر کل آژانس سفری به تهران داشت و توافقاتی میان طرفین برای رفع سوء تفاهمات صورت گرفت اما گویا ناتوانی و ضعف مستقل نبودن گروسی اصلی است که بر تمام رویکردهای حرفه‌ای آژانس تاثیر منفی گذاشته است چنانکه وی در گزارش اخیر خود ادعاهای پوچ و قبلا پاسخ داده شده از سوی ایران را مطرح و تهران را به عم همکاری متهم کرده است. اقدامی که البته پس از سفر گروسی به تل آویو و نیز طراحی سه کشورهای اروپایی و آمریکا برای صدور قطعنامه ضد ایرانی برای باج خواهی در روند مذاکرات صورت گرفته است. عملکردی که ایران بر اساس حقوق حقه خود می‌تواند با پایان دادن به دسترسی‌های آژانس به آن پاسخ دهد چنانکه پاسخ بدعهدی غرب را با غنی سازی ۶۰ درصدی داد.
نگرانی و ناتوانی غرب برای اقدام در قبال ایران نیز اصلی قابل توجه است که سیاسی بودن این قطعنامه را آشکار می سازد چنانکه به گفته منابع دیپلماتیک، آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان پیش‌نویس قطعنامه ضد ایرانی را به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه کردند.به گزارش خبرگزاری فرانسه، منابع دیپلماتیک گفتند که ایالات متحده و سه کشور اروپایی طرف توافق هسته‌ای ایران (انگلیس، فرانسه و آلمان) پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تسلیم کرده‌اند که در آن تهران را به دلیل عدم همکاری با آژانس مورد انتقاد قرار داده‌اند.
یک دیپلمات اروپایی به خبرگزاری فرانسه گفت: «این قطعنامه که اولین قطعنامه از ژوئن ۲۰۲۰ است، از ایران می‌خواهد با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با تمرکز بر مورد ردیابی اورانیوم غنی‌شده در سه سایت اعلام‌نشده در این کشور همکاری کند». طبق این گزارش، تاریخ رای‌گیری هنوز مشخص نیست اما به گفته یکی از دیپلمات‌ها، باید روز پنجشنبه برگزار شود.مدیرکل آژانس بین‌الملل انرژی اتمی در آغاز نشست شورای حکام ادعاهایی را علیه برنامه هسته‌ای ایران مطرح کرد. رافائل گروسی در صحبت برای اعضای شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شد که ایران توضیحاتی ارائه نکرده که از نظر فنی در رابطه با یافته‌های آژانس در سه مکان اعلام نشده در ایران معتبر باشد.چین و روسیه دو عضو دیگر برجام مخالفت خود را با این قطعنامه پیشنهادی اعلام کردند. در همین زمینه سخنگوی وزارت خارجه چین ضمن اعلام مخالفت کشورش با این اقدام، از آمریکا خواست در اسرع وقت تصمیمات سیاسی اتخاذ کند و به نگرانی‌های مشروع ایران پاسخ دهد.خبرنگار اتریشی ضمن اعلام زمان احتمالی رای‌گیری درباره قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس اتمی، افزود در آن هیچ اشاره‌ای به ارجاع موضوع به شورای امنیت سازمان ملل نشده است. نماینده روسیه در سازمانهای بین المللی در وین تاکید کرد که حل مسائل باقیمانده بین ایران و آژانس از طریق تصویب قطعنامه مورد تردید است.«میخائیل اولیانوف» در حساب توئیتری خود ارائه پیش‌نویس تروئیکای اروپایی علیه ایران به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی را تایید کرد و گفت: این پیش نویس برای تصویب در نشست فعلی شورا ارائه شده است.وی در ادامه تاکید کرد، «به دلایل نامعلوم آنها(کشورهای غربی) معتقدند قطعنامه بهترین راه برای حل مسائل پادمانی باقیمانده بین ایران و آژانس است؛ مساله‌ای که کاملا مورد تردید است...» نماینده روسیه در مذاکرات وین ضمن غیرسازنده خواندن صدور هرگونه قطعنامه‌ای علیه ایران در شورای حکام آژانس اتمی، گفت روسیه هرگز با این قطعنامه همراه نمی‌شود.
در این میان در ادامه تحرکات میانجی‌گرایانه وزیر خارجه قطر با بیان اینکه توافق هسته‌ای ایران، ستون اساسی امنیت و صلح در منطقه است، گفت این توافق چشم‌اندازی را برای همکاری و گفت‌وگوی منطقه‌ای گسترده‌تر با تهران باز می‌کند. از سوی دیگر در ادامه جوسازی ضد ایرانی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با حمایت از ادعاهای ضد ایرانی آژانس اتمی و مدیرکل آن، مدعی شد که به دنبال بازگشت متقابل به توافق هسته‌ای هستند.«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بامداد سه‌شنبه اظهار داشت که واشنگتن به ارزیابی آژانس انرژی اتمی و مدیرکل آن درباره ایران، کاملاً اعتماد دارد.به نوشته رسانه‌های آمریکایی، پرایس در ادامه بازی مقام‌های آمریکایی با کلمات درخصوص احیای برجام، گفت: « ما به دنبال دستیابی به بازگشت متقابل به توافق هسته‌ای هستیم تا زمانی که این به نفع امنیت ملی ما باشد».
پرایس همچنین مدعی شد: «روسیه به شکلی بی‌سابقه از نظر دیپلماتیک منزوی شده و به یک کشور طردشده از عرصه بین‌المللی تبدیل شده است». از سوی دیگر چند روز پس از سفر مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اراضی اشغالی، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از آژانس خواست که به ایران هشدار بدهد. «نفتالی بنت» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، در جلسه کمیته روابط خارجی و دفاعی پارلمان این رژیم درخواستی ضدایرانی مطرح کرد.
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با اشاره به اینکه این رژیم همچون گذشته در تلاش برای مقابله با ایران است، درخواستی ضدایرانی از آژانس بین‌المللی را مطرح کرد و گفت: «از آژانس انتظار داریم که هشداری آشکار درباره برنامه هسته‌ای به ایران بدهد.»نفتالی بنت همچنین در بخش دیگری با متهم کردن ایران به انجام اقدامات تروریستی در منطقه، بیان کرد: «راهبرد اسرائیل در قبال ایران در سال گذشته شاهد تغییر بوده است.»وی اضافه کرد: «تهران خطوط قرمز از جمله غنی‌سازی ۶۰ درصدی را زیر پا گذاشته است؛ بی‌آنکه به این اقدام واکنشی صورت بگیرد.» در این میان اما گروه ویتول اعلام کرد: با توجه به نزدیک شدن انتخابات میان دوره ای آمریکا و نیاز برای کاهش قیمت نفت، واشنگتن احتمالا چشم خود را روی ورود بیشتر نفت ایران به بازار ببندد.این اظهارات درحالی بیان شده است که ادعا می‌ شود، مذاکرات میان آمریکا و ایران به بن بست رسیده اما با این وجود، تهران خود را برای بازگشت به بازارهای جهانی آماده می کند.
https://siasatrooz.ir/vdcexw8zzjh8wvi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی