چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۲:۴۰
کد مطلب : 125136

جشنواره بین المللی فیلم فجر همه ساله گرمابخش فضای جامعه است

جشنواره بین المللی فیلم فجر از برآیند رنج ها و مجاهدت‌های خانواده سینمای ایران به میراث فرهنگی کشور تبدیل شده و این مشعل فروزان که همه ساله گرمابخش فضای جامعه است در عین حال، جلوه گاه دستاوردهای سالانه سینمای ایران نیز، به شمار می آید.
دیروز چراغ این جشنواره در پرتو تلاش های نجیبانه و بی‌هیاهوی جمع بزرگی از خانواده سینمای ایران - که با درک شرایط پیچیده اجتماعی ماه‌های اخیر، حراست از منافع و مشترکات ملی را ارج نهادند روشن است؛ تا کژتابی‌ تاریک‌اندیشان لطمه ای به این حرکت ملی وارد نسازد. برخی جریانات خارجی با خیال باطل بر طبل تحریم این رویداد ریشه دار فرهنگی - سینمایی کوبیدند، اما ندانستند که اساسا هنر تحریم پذیر نیست و سینما و چشمه زلال جوشان آن، همواره راه خود را خواهد یافت و رنگ ناامیدی و تردید را خواهد شست.
در چند ماهه گذشته هجمه ناجوانمردانه و مستمری از سوی اتاق فکرهای کشورهای معاند علیه ایران عزیز ما شکل گرفته است و سینما به عنوان یکی از مظاهر کارآمد و قدرتمند فرهنگی ایران در منطقه و جهان هم از این ترکش ها بی نصیب نمانده است. با این وجود سینمای ایران به خاطر عقبه فرهنگی معتبر و جایگاه غبطه برانگیز و استراتژیکش تمامی این «تهدیدها » را به مدد اهالی دغدغه مند سینما به «فرصت ها» تبدیل خواهد کرد.سینمای ایران سرشار از خلاقیت ها، دستاوردها و نوزایی است؛ جوشش از درون و نو به نو شدن فضای سینما و بهره‌گیری از بزرگان این عرصه برای رونمایی از چهره‌های تازه نفس و سپردن بیرق پرافتخار سینما به دستان توانمند و پرامید آنها، معنای دیگر تبدیل تهدید به فرصت‌هاست و همه می دانیم دمیدن هوای تازه ضرورتی تاریخی برای تعالی و صیانت از ارزش های سینمای ملی است .
فیلم‌های راه‌یافته این دوره از جشنواره نشانی از تنوع دیدگاه‌ها، سلایق و رنگ‌آمیزی گونه‌های سینمایی در سپهر سیاسی اجتماعی ایران امروز است تا زیبایی و فضلیت مفاهمه و گفتگو را نمودار سازند و شعار سازمان سینمایی که « همه سینما تهران نیست» محقق گردد.
«اخلاق، امید و آگاهی» شعار این رویداد فرهنگی، طلیعه‌ای برای راهیابی به عمق اندیشه و «محتوای تراز» سینمای ایران است که پرده‌های رنگارنگ آن در پرتو کوشش قابل تحسین هزاران نفر از متخصصان سینمای ایران، در فیلم‌های منتخب جشنواره چهل و یکم تجلی یافته است. این جشنواره، امسال میزبان آثار جمعی از سینماگران کشورهای مختلف است تا فارغ از مرزبندی‌های سیاسی زمینه برای بهره مندی از تجارب سینماگران جهان نیز فراهم گردد. بخش بین‌الملل جشنواره فجر می تواند بهترین ظرفیتی باشد تا با اتخاذ رویکردهای واقع‌بینانه، به تقابل با سینمای نظام سلطه، امپریالیسم فرهنگی و تروریسم بین المللی بپردازد.
سینمای ایران برغم همه فراز و نشیب ها، دستاوردهای ماندگاری را که در عرصه ملی و بین الملل به نمایش گذاشته است، از این رو، یکبار دیگر در آستانه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و دهه مبارک فجر، به همه زحمتکشان صادق سینمای ایران خسته نباشید می گویم و اطمینان دارم حضور تماشاگران فهیم و مشتاقان همیشگی سینما در سراسر کشور، خستگی یکساله را از تن خانواده سینما، کارکنان و خدمتگزاران آن خواهد زدود.جشنواره فجر از نگاهی دیگر ، وارد مرحله شناختی برای اهالی سینما شده است و بی تردید، این رویداد ظرفیت مضاعفی را برای داوری سینماگران به نمایش می گذارد.
لازم است جشنواره فجر با نگاه مبتنی بر “قانون‌گرایی”، “استانداردسازی”و “عدالت‌محوری”، در مسیر رشد و اعتلای سینمای ایران در چارچوب “منافع ملی”،”دیپلماسی فرهنگی” و “عدالت اجتماعی” گام بردارد.در خاتمه، ضمن تشکر از دبیر جشنواره و همکاران شان از همدلی و همراهی خانواده سینما و همه دغدغه مندان و دلسوزان حوزه فرهنگ و هنر که برای برگزاری باشکوه تر این رویداد فرهنگی کمک کرده اند قدردانی می کنم.لازم به ذکر است پیش از این نیز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در یادداشت‌ خود در توییتر از اهالی تئاتر بابت حضور پرشور در این دوره از جشنواره قدردانی کرد. محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در توییتر خود نوشت: «جشنواره تئاتر فجر امسال، عظمت بود و شکوه. از خانواده بزرگ تئاتر ایران عزیز متشکرم»گفتنی است، چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با مشارکت ۱۱۳ اثر در بخش‌های رادیوتئاتر، مسابقه بزرگ صحنه‌ای، مسابقه تئاتر خیابانی، مسابقه تئاتر بین‌الملل، مسابقه نمایشنامه‌نویسی، بخش پژوهش و مسابقه بخش مرور به کار خود پایان داد.در همین حال مطابق با آمار سامانه مدیریت فروش و اکران سینما ۹۸ هزار نفر مخاطب پرده نقره‌ای بودند.
چندی است که دیگر بحثی از مخاطب کم سینما نیست، این روزها همه تنها از رکوردهایی که مخاطبین هنر هفتم بر جای می‌گذارند صحبت می‌کنند.مطابق با اطلاعات سامانه مدیریت فروش و اکران سینما (سمفا) ۹۷ هزار و ۸۶۳ نفر در روز گذشته به سینماهای کشور رفتند.آخرین بار ۲۷ دی‌ماه بود که گزارشی را در همین خبرگزاری بانام بازگشت به‌روزهای پرفروغ نوشتیم و از مخاطب ۸۰ هزارنفری سینما در آن روز گفتیم.
حال بعد از گذشت چند هفته از آن روز بارقه‌های فروغ سینما به چشم آمده و مخاطبین رکورد جدیدی را ثبت کردند و گیشه سینمای ایران در روز گذشته ۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان فروش را به چرخه مالی سینما اضافه کرد.بخارست با ۳۳ هزار مخاطب و ۶۱۷ میلیون فروش در رتبه نخست پربیننده‌ترین فیلم ایستاده و پس‌ازآن ملاقات خصوصی و کمدی چپ و راست قرار دارند.آمار خوب مخاطبین سینمای ایران در حالی ثبت شد که یک روز تا شروع جشن سالانه سینمای ایران و شروع اکران‌های مردمی جشنواره فیلم فجر زمان باقی‌مانده بود و حالا سینمای ایران با این تعداد مخاطب آماده شروع چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر است.
تنها فیلم پویانمایی امسال «بچه زرنگ» است و البته قرار بود که پویانمایی «ببعی» نیز در جشنواره حاضر باشد که به خاطر امور فنی‌اش نتوانست به جشنواره فیلم فجر برسد. این موضوع شامل فیلم‌های دیگری چون «بهشت تبهکاران» ساخته مسعود جعفری جوزانی نیز شده است که در بخش رزرو جشنواره قرار دارد. برای همین جایزه بخش پویانمایی در این جشنواره وجود ندارد و تنها این فیلم به خاطر اهمیت صنعت انیمیشن‌سازی و تلاش گروه سازنده برای رسانده اثر خود به جشنواره در این رویداد شرکت کرده و مورد تقدیر واقع خواهد شد.در بخش مستند نیز ۶ فیلم برای شرکت در بخش مسابقه جشنواره حضور دارند که اسامی آنها عبارت است از: «۶۴۱۰ روز اسارت » به کارگردانی زهره نجف‌زاده و تهیه کنندگی سیدمصطفی موسوی‌تبار، «خونه مامان شکوه» به کارگردانی مهدی بخشی مقدم و تهیه کنندگی مهدی شامحمدی، «در پس جنگ» به کارگردانی محمدحسین محمودیان و تهیه کنندگی مرتضی شعبانی، «دنیای وحشی زاگرس» به تهیه کنندگی و کارگردانی فرشاد افشین پور، «کوهستان بی صدا» به کارگردانی فرود عوض پور و تهیه کنندگی پژمان لشکری پور و «غیرمسکونی» به تهیه کنندگی و کارگردانی مسعود زارعیان.
https://siasatrooz.ir/vdcfmtdyvw6d0ya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی