دوشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - ۲۲:۵۰
کد مطلب : 124057
سخنگوی اقتصادی دولت خبر داد:

رشد ۳.۸درصدی اقتصاد در بهار سال ۱۴۰۱

رشد ۳.۸درصدی اقتصاد در بهار سال ۱۴۰۱
سید احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری با حضور خبرنگاران از رشد۳.۸ درصدی کشور در بهار امسال خبر داد.
به گزارش خبرنگار سیاست روز، وی در این رابطه اظهار داشت: بر اساس گزارش مرکز آمار، در بهار امسال رشد اقتصادی کشور به ۳.۸ درصد رسیده است و اگر نفت را محاسبه نکنیم، رشد اقتصادی کشور در بهار امسال ۴.۳ درصد بوده است. خاندوزی در رابطه با رشد بخش های اقتصادی مختلف بیان کرد: در این مدت رشد بخش صنعت ۵.۱ درصد، معادن ۱.۱ درصد، خدمات ۳.۹ درصد ولی رشد بخش کشاورزی از منفی ۵ درصد در بهار گذشته به منفی ۰.۸ درصد رسیده است. وضعیت رشد اقتصادی بخش کشاورزی نیز اگرچه همچنان منفی است اما در مقایسه با عدد بزرگ منفی که سال گذشته داشتیم، بسیار بهبود یافته است.
سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به تغییر روند نامناسب رشد تولید صنایع بزرگ کشور در ماه های اخیر به ویژه در یکی دو ماه ابتدایی سال یادآور شد: طبق گزارش پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی رشد تولید صنایع بزرگ به مثبت ۶.۷ درصد رسیده است و با تفکیک جزئیات آن، بیشترین افزایش تولید مربوط به صنایع خودروسازی و قطعات با ۲۲ درصد سهم بوده است همچنین ماشین آلات و تجهیزات با ۱۹ درصد سهم و منسوجات با ۱۷ درصد و فلزات اساسی با ۸.۵ درصد در این نرخ رشد تولید سهم داشته اند. وی در رابطه با علل افزایش رشد اقتصادی کشور در سه ماهه نخست امسال اظهار داشت: یکی از دلایل رشد تولید در بخش ماشین آلات کشور، رشد ۵.۸ درصدی تشکیل سرمایه و بهبود وضع سرمایه گذاری اقتصادی است که در بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رخ داده است و برخی از اقدامات دیگر هم مانند کاهش قطعی برق در مقایسه با سال گذشته به رشد تولید کمک کرده است.وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین گفت: مجموعاً بر اساس گزارش مرکز آمار، در بهار امسال رشد اقتصادی کشور به ۳.۸ درصد رسیده است و اگر نفت را محاسبه نکنیم، رشد اقتصادی کشور در بهار امسال ۴.۳ درصد بوده است که در بخش صنعت ۵.۱ درصد، معادن ۱.۱ درصد، خدمات ۳.۹ درصد و در بخش کشاورزی هم عدد منفی ۵ درصد بهار گذشته به منفی ۰.۸ درصد بهبود پیدا کرده است.

کاهش تورم تا رسیدن به سطح قابل قبول ادامه دارد
سخنگوی اقتصادی دولت در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر کاهش تورم ماهانه و نقطه به نقطه نیز گفت: در تورم ماهانه و نقطه به نقطه به ویژه در حوزه تورم تولیدکننده وضعیت بهتری را شاهد هستیم؛ چرا که اگر تورم تولید کننده بالا باشد، اثر خود را در بخش مصرفی و مصرف کنندگان می‌گذارد. عدد ۷۳ درصد تورم تولید کننده بهار گذشته به ۴۹ درصد در بهار امسال کاهش پیدا کرده است که همچنان رضایت بخش نیست و دولت برنامه جدی دارد که همین اعداد را هم به سطح قابل قبولی کاهش دهد.
خاندوزی با اشاره به برنامه دولت برای انضباط مالی و اصلاحات اقتصادی و آغاز این اصلاحات از خود دولت، نیز یادآور شد: دولت ابتدا خود را عامل و کارگزار اصلاح اقتصاد قلمداد می‌کند و هرگونه فشار و سیاستی را از خود شروع کرده است و همین موجب شده است که ما همچنان پس از پایان ۶ ماهه نخست امسال کمتر از ۱۰ هزار میلیارد تومان از تنخواه استفاده کنیم در حالی که این عدد در سال گذشته بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان بود و امسال با توجه به اینکه هم قیمتها افزایش پیدا کرده و هم بودجه و ... افزایش پیدا کرده است، این عدد قاعدتاً باید امسال بیشتر می شد اما با اهتمامی که دولت در حوزه انضباط مالی داشته است، شرایط کاملا تحت مدیریت دولت است.
وی در رابطه با بازپرداخت بدهی های دولت نیز گفت: در ۶ ماهه نخست سال جاری حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان اصل اوراق بدهی دولت را بازپرداخت کردیم که با سود آن بیشتر از این رقم می‌شد اما اصل آن را پرداخت کردیم، همچنین انتشار اوراق در مقایسه با سال گذشته بسیار کاهش پیدا کرده و در حالی که در ۶ ماهه نخست سال گذشته ۱۰۴ هزار میلیارد تومان واگذاری اوراق مالی دولت را داشتیم، در ۶ ماه نخست امسال مجموعاً ۶۳ هزار میلیارد تومان واگذاری اوراق مالی دولت انجام شد و در مقابل، تسویه ها و آن چیزی که بازپرداخت شده به بازار سرمایه و صاحبان اوراق، بیشتر از این عدد بوده است.
سخنگوی اقتصادی دولت تاکید کرد: در خصوص واگذاری اوراق در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۰ حدود ۱۰۴ هزار میلیارد تومان واگذاری داشتیم که در ۶ ماهه نخست امسال به ۶۳ هزار میلیارد تومان کاهش یافته که به این معنی است که دولت دارد تلاش می کند تا استقراض خود را مدیریت کند. وی همچنین اظهار کرد: موضوع رشد ۵۳ درصدی خرید تضمینی گندم اتفاق مبارکی بود که موجب بی نیازی کشور تا حد زیادی شد و همچنین موضوع تسویه کامل دولت با گندمکاران نیز رخدادی کم سابقه بود که در این مدت کوتاه بدهی ها تسویه شود.

عضویت در شانگهای، ظرفیتی برای رشد تجاری
وی در رابطه با قرارداد ۲۵ ساله ایران با چین و جزئیات آن نیز گفت: سیاست دولت و شخص رئیس جمهور، اتخاذ دیپلماسی اقتصادی فعالانه با محوریت کشورهای همسو با جمهوری اسلامی ایران و کشورهای همسایه است و حتما در این راهبرد، اقتصادهای موثری مانند چین نقش ویژه ای دارند و بنای دولت این است که فارغ از هر اتفاقی که در مناسبات ایران با غرب رخ می دهد، حتماً تعامل را با شرکای راهبردی مانند چین ادامه دهد.
سخنگوی اقتصادی دولت با تاکید بر اینکه در جلسه اخیر دولت بر محقق شدن مفاد قرارداد ۲۵ ساله با چین تأکید و برخی از مفاد هم به عنوان نماد و علامت برای احراز اراده طرفین مشخص شده است نیز افزود: اتفاقی که در اجلاس شانگهای افتاد یکی از علامتهای این اراده دو طرف بر پیگیری این سیاست بود که ظرفیت مهمی برای رشد تجاری است. وی ادامه داد: در خصوص موضوع فروش نفت هم سیاست ما به همین ترتیب است و توافقاتی بین طرفین یعنی ایران و چین صورت گرفته که از آنجایی که روش و شیوه ما این است که سعی کنیم تا حد ممکن با فعل ماضی صحبت کنیم؛ زمانی که به این تفاهمات محقق شدند، گزارش عملکرد و اعداد و ارقام دقیق آن را اعلام خواهیم کرد.

بانک ملی به سودآوری رسید
خاندوزی درباره زیان انباشته بانک ملی ایران نیز گفت: این بانک به عنوان بزرگترین بانک در کنار بانک سپه به عنوان دو بال بزرگ تسهیلات و ردیف‌های دولتی هستند و با توجه به برگزاری مجمع بانک ملی، بانک ملی در سال ۱۳۹۹ حدود ۶.۷ هزار میلیارد تومان زیان داشت که در ۱۴۰۰ به ۲۵۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت.
وی ادامه داد: همچنین فعالیت محوری صرفا خود بانک، فارغ از شرکت ها و سایر اقدامات بانک، علی رغم زیان منفی ۱۶۰۰ میلیارد تومانی در سال ۹۹، در سال ۱۴۰۰ مثبت شد و ۱۴۰۰ میلیارد تومان سود از محل فعالیت اصلی بانک شناسایی شد؛ این بانک را به عنوان نمونه در دسترس داریم و در تلاشیم مشکل بانک‌های دولتی که در شرایط بدی آنها را تحویل گرفتیم، سریع‌تر بهبود ببخشیم.

نویسنده: میترا یزدچی
https://siasatrooz.ir/vdcgnt9quak9xz4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی