جمعه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۶
کد مطلب : 122455

مانع تراشی و متهم سازی

هر چند که افکار عمومی جهان و البته بسیاری از کشورهای غربی معطوف به جنگ اوکراین شده‌اند و...
هر چند که افکار عمومی جهان و البته بسیاری از کشورهای غربی معطوف به جنگ اوکراین شده اند و سران غرب برآنند تا تمام ابزارها را برای به زانو در آوردن روسیه به کار گیرند تا همچنان ساختار یکجانبه‌گرایانه نظام سرمایه داری را در جهان حفظ نمایند که همزمان تحرکاتی قابل توجه از سوی غربی‌ها در حوزه مذاکرات وین میان ایران و گروه ۱+۴ در جریان است. در همین چارچوب نشریه وال‌استریت‌ژورنال با انتشار خبری مدعی شده که انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تلاش خواهد کرد که ایران را برای امضای متن‌نهایی توافق وین، بدون خروج نام سپاه پاسداران از لیست گروه‌های تروریستی، متقاعد کند.انتشار چنین اخباری ضمن آنکه تلاشی برای غیر قابل تغییر نشان دادن موضع قلدرمآبانه آمریکا ایت، بر این امر تاکید دارد که برای دستیابی به توافق، ایران باید از مواضع اصولی خود عدول کند. نکته قابل توجه آن است که همزمان خبرگزاری رویترز نیز با انتشار خبری از نزدیک شدن مذاکرات وین به شکست قطعی خبر داده است.مجموع این تحولات نشان می‌دهد راهبرد رسانه‌ای غرب برای وادارسازی ایران به پذیرش درخواست‌های غیر حقوقی و زیاده‌خواهانه آمریکا بر دو پایه اصلی استوار شده است چنانکه از سویی تلاش می‌شود که موضوع ضرورت لغو تحریم‌های سپاه که یکی از خطوط قرمز جمهوری اسلامی است به عنوان گره اصلی در عدم دستیابی به توافق نشان داده شود و از سوی دیگر تهدید به بن بست رسیدن مذاکرات در صورت اصرار ایران بر تحقق این شرط مطرح می‌شود.
این در حالی است که موضوعات حل نشده صرفا به عدم لغو تحریم‌های سپاه مرتبط نیست و مسائل باقی‌مانده دیگری نیز وجود دارد که آمریکا با لجاجت از حل‌وفصل آنها سر باز می‌زند. ایران ابتدا شروط یک توافق خوب را اعلام کرده است که لغو تمام تحریم‌ها، راستی آزمایی این لغو از سوی ایران، تضمین غرب برای تکرار نشدن بدعهدی‌های گذشته و وارد نشدن به مسائل موشکی و منطقه‌ای اساس آن را تشکیل می‌دهد که غرب عملا از اجرای آنها سر باز زده و به دنبال تحمیل برجامی دیگر به ایران است که صرفا تامین کننده منافع غرب باشد.
رویکرد مغرضانه غرب زمانی آشکارتر می‌شود که مجلس سنای آمریکا پنجشنبه طرحی را با هدف حفظ تحریم‌های مرتبط با تروریسم علیه جمهوری اسلامی ایران را تصویب کرد.این طرح، با ۸۶ رأی مثبت و ۱۲ رأی منفی تصویب شد تا یکی دیگر از اهداف آن یعنی محدود کردن همکاری چین با ایران محدود شود.
طبق نتیجه منتشر شده از رأی‌گیری درباره این طرح، فقط ۱۲ سناتور دموکرات به این طرح رأی منفی داده و ۳۹ دموکرات دیگر از آن حمایت کردند که این نشانگر همراهی دولت آمریکا با اقدامات ضد ایرانی کنگره است.رأی مثبت سناتورهای آمریکایی به حفظ تحریم‌های بانک مرکزی ایران با هدف محدود کردن همکاری‌های پکن-تهران در حالی است که دولت جو بایدن مدعی است با حضور در مذاکرات وین قصد دارد به‌صورت متقابل با ایران به توافق هسته‌ای بازگردد که در عمل چنین اقدامی صورت نداده است.
در ادامه روند غیر سازنده آمریکایی‌ها اکثریت بالای مجلس سنای آمریکا به لایحه آیین نامه‌ای پیشنهادی جیمز لنکفورد، سناتور جمهوری‌خواه، مبنی بر لزوم باقی ماندن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی رای مثبت داد.این لایحه که با ۶۶ رای مثبت در مقابل ۲۳ رای منفی به تصویب سنا رسید. همزمان با این اقدامات ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد که واشنگتن برای سناریوی شکست مذاکرات وین آماده است. این رویکردها در مجموع نشان می‌دهد که طرف غربی به دنبال تکرار بازی مانع تراشی و متهم سازی است تا شاید در لوای این فشار دو جانبه به باج خواهی از ایران دست یابد.
این جوسازی‌ها در حالی است که حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه ایران اظهار داشته است که مذاکرات وین متوقف نشده بلکه در روندی دیگر و از طریق تبادل پیام‌های مکتوب با آمریکایی‌ها به‌واسطه نماینده اتحادیه اروپا به‌منظور رفع تحریم‌های یک‌جانبه علیه ما ادامه ادامه دارد. این مواضع بیانگر آن است که ایران همچنان بر اصل مذاکره تاکید دارد و این طرف آمریکایی‌ است که به سیاست باج‌خواهی‌ها و رفتارهای غیر منطقی ادامه می‌دهد و در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات این طرف غربی‌ است که باید پاسخگویی این شکست باشد.

نویسنده: قاسم غفوری
https://siasatrooz.ir/vdcgnx9qnak9xt4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی