سه شنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۱
کد مطلب : 123472

رنجی که همچنان ادامه دارد

مردم ژاپن طی روزهای اخیر دو مراسم با فاصله سه روز با ماهیتی یکسان را برگزار کردند. مراسم‌هایی که محور آن را گرامی داشتن...
مردم ژاپن طی روزهای اخیر دو مراسم با فاصله سه روز با ماهیتی یکسان را برگزار کردند. مراسم‌هایی که محور آن را گرامی داشتن هفتاد و هفتمین سالگرد بمباران هسته ای هیروشیما و ناگازاکی توسط آمریکا تشکیل می‌داد.
در ساعت ۸:۱۵ صبح روز ۶ اوت ۱۹۴۵، هواپیمای جنگی B-۲۹ آمریکا، بمبی را روی این شهر پرتاب کرد که نتیجه آن نابودی شهری با جمعیتی حدود ۳۵۰۰۰۰ نفر بود. هزاران نفر دیگر بعداً بر اثر جراحات و بیماری های مربوط به تشعشع جان باختند. پس از فاجعه هیروشیما، بمباران اتمی ناگازاکی توسط ارتش ایالات متحده در ۹ اوت، بیش از ۷۵۰۰۰ نفر را کشت. ژاپن شش روز بعد تسلیم شد و به جنگ جهانی دوم پایان داد. این مراسم در حالی برگزار شده است که طی این سالها به کرات نشست‌ها و مذاکرات بین المللی برای خلع سلاح هسته‌ای و مقابله با گسترش این سلاح‌ها برگزار شده است که دور جدید آن نیز چندی پیش در نیویورک برگزار شد.
هر چند که در این چارچوب نهادی به نام آژانس بین المللی انرژی اتمی تشکیل شده است اما تا به امروز کارکردی در این زمینه‌ها نداشته است و صرفا در قالب ابزاری سیاسی برای اهاف برخی دارندگان این سلاح‌ها مبدل شده است. ناکامی آژانس را در رفتار دارندگان سلاح‌های اتمی می‌توان مشاهده کرد چنانکه کمپین بین‌المللی برای نابودی سلاح‌های هسته‌ای در گزارش جدید خود به افزایش هزینه‌ها برای توسعه تسلیحات اتمی در جهان خبر داد.
میزان هزینه‌ها برای توسعه تسلیحات اتمی در جهان در سال ۲۰۲۱ با ۹ درصد افزایش به ۸۲.۴ میلیارد دلار رسیده است.بیش از نیمی از هزینه‌ها در جهان برای توسعه تسلیحات اتمی به آمریکا اختصاص دارد. ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۱، به تنهایی ۴۴.۲ میلیارد دلار برای توسعه تسلیحات اتمی هزینه کرده که در مقایسه با سال قبل از آن ۱۲.۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.پس از آمریکا، کشورهای روسیه، فرانسه و انگلیس قرار دارند که به ترتیب، ۸.۶ میلیارد دلار، ۵.۹ میلیارد دلار و ۶.۸ میلیارد دلار صرف توسعه تسلیحات اتمی کرده‌اند. هر سه کشور فوق در سال ۲۰۲۱ میزان هزینه‌ها برای توسعه تسلیحات اتمی را افزایش داده‌اند.
در بین کشورهای آسیایی هند با ۲.۳ میلیارد دلار و پاکستان با ۱.۱ میلیارد دلار بیشترین هزینه‌های را داشته اند. البته هزینه‌های تسلیحات اتمی هند در سال ۲۰۲۱ در مقایسه با ۲۰۲۰ به میزان ۲۰۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرده است. رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۱ به میزان ۱.۲ میلیارد دلار صرفه توسعه زرادخانه اتمی خود کرده است. این نوع سرمایه‌گذاری‌ها که البته توافق سه جانبه آمریکا، انگلیس و استرالیا برای ساخت زیر دریایی هسته‌ای را نیز باید به آن افزود صرفا یک پیام را به همراه دارد و آن اینکه اگر آمریکا زمانی که ژاپن را بمباران اتمی می‌کرد مورد بازخواست و مجازات قرار می‌گرفت امروز جهان به سمت چنین وضعیت خطرناکی پیش نمی‌رفت. جهانی که راه نجات آن اجماع جهانی برای خلع سلاح تمام دارندگان سلاح هسته‌ای می باشد.

نویسنده: علی تتماج
https://siasatrooz.ir/vdcguw9qxak9xt4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی