جمعه ۱۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۲
کد مطلب : 120719

۱۰۰ روز با رئیس دولت سیزدهم

حالا دقیقا ۱۰۰ روز از تشکیل دولت سیزدهم به ریاست سید ابراهیم رئیسی می‌گذرد. دولتی که با وعده سر و سامان دادن به امور و در اولویت بودن معیشت مردم با بیش از ۱۸ میلیون رای بر سر کار آمده است.
پس از برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی سید ابراهیم رئیسی در این انتخابات، رئیس دولت سیزدهم از ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ حکم ریاست جمهوری خود را با تنفیذ رهبر انقلاب دریافت کرد و دو روز بعد هم در مجلس شورای اسلامی مراسم تحلیف او برگزار شد. رئیسی در طول دوران تبلیغات انتخابات ۱۴۰۰ با وعده در اولویت قرار دادن معیشت مردم و با وعده‌هایی مثل ساخت یک میلیون مسکن در سال و ایجاد یک میلیون شغل و خارج ساختن اقتصاد ایران از شرطی شدن و وابستگی به مذاکرات، توانست به ریاست دولت سیزدهم برسد.
بنا به گفته خود رئیس جمهور، اصل کار او از سوم شهریور و پس از رای اعتماد مجلس به وزرای کابینه شروع شده و اکنون ۱۰۰ روز از تشکیل دولت سیزدهم می‌گذرد. رئیس دولت سیزدهم در این مدت روزهای پرکاری را پشت سر گذاشته است. البته برای قضاوت درباره اقدامات دولت جدید زود است، اما در این بیش از سه ماه تقریبا بهبودی در وضعیت بازار و معیشت مردم ایجاد نشده و گویا رئیس قوه مجریه با بازدیدهای میدانی از شهرهای مختلف و حضور در میان مردم و جلسات متفاوت، سعی در ارزیابی اوضاع و شناخت مشکلات داشته است.
رئیسی طبق قاعده معمول، ابتدا به انتخاب همکاران و اعضای دولت خود پرداخت. او در ۱۷ مرداد، محمد مخبر را به عنوان معاون اول رئیس‌جمهور و غلامحسین اسماعیلی را به عنوان رئیس دفتر رئیس‌جمهور برگزید. ضمن اینکه مخبر به عنوان مسئول تیم اقتصادی دولت مسئولیت هماهنگی‌های اقتصادی دولت سیزدهم را هم بر عهده گرفت.
در ۲۰ مرداد لیست کابینه پیشنهادی رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی ارسال شد و در سوم شهریور، از ۱۹ وزیر پیشنهادی رئیس دولت سیزدهم، ۱۸ نفر از آنان از مجلس یازدهم رای اعتماد گرفتند و فردای آن روز اولین جلسه هیات دولت سیزدهم به ریاست رئیسی برگزار شد.
سایر معاونان و دستیاران رئیس قوه مجریه هم به تدریج وارد کابینه شدند. در سوم شهریور محسن رضایی به عنوان معاون اقتصادی، ۱۴ شهریور سید صولت مرتضوی به عنوان معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری، فرهاد رهبر به عنوان دستیار اقتصادی، میثم لطیفی به عنوان معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی، عادل آذر به عنوان مشاور رئیس‌جمهور و رئیس موسسه عالی آموزش و پژوهش و مدیریت و برنامه‌ریزی، انسیه خزعلی به عنوان معاون امور زنان و خانواده، محمود دهقان به عنوان معاون حقوقی، ۲۰ مرداد سید مسعود میرکاظمی به عنوان معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، ۲۹ مرداد سید محمد حسینی به عنوان معاون امور مجلس رئیس‌جمهور، ۷ شهریور محمد اسلامی به عنوان معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، ۲۱ شهریور سید امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی به عنوان رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، ۱۱ مهر علی سلاجقه به عنوان رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، ۱۴ مهر علی صالح‌آبادی به عنوان رئیس کل بانک مرکزی، ۱۸ مهر سعید محمد به عنوان مشاور رئیس‌جمهور در امور مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی، ۲۵ مهر عبدالسلام کریمی به عنوان مشاور رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، ۱۹ آبان مهدی اسلام‌پناه به عنوان رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، ۲۳ آبان علی بهادری‌جهرمی به عنوان سخنگو و رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت و ۳۰ آبان پیرحسین کولیوند به عنوان رئیس جمعیت هلال احمر از رئیس دولت سیزدهم حکم گرفتند.
رئیس دولت سیزدهم در این مدت طبق روال گذشته در روزهای یک‌شنبه و چهارشنبه در جلسات هیات دولت، روزهای شنبه در جلسات ستاد ملی مقابله با کرونا و در سایر روزهای هفته در جلسات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، جلسات سران قوا، جلسات شوراهای عالی کشور (انقلاب فرهنگی، فضای مجازی، آب، آموزش و پرورش، اشتغال، مسکن، فضایی و...) و سایر جلسات و برنامه‌ها شرکت کرده و روزهای آخر هفته را به سفرهای استانی اختصاص داده و در ۱۰ سفر استانی تاکنون از ۱۲ استان کشور بازدید کرده است. ضمن اینکه در این مدت در جلسات هیات دولت، استانداران جدید استان‌های مختلف به تناوب انتخاب شده‌اند.
همچنین در این مدت، رئیس جمهور برای حضور در بیست‌ویکمین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای به تاجیکستان، برای شرکت در اجلاس ‌سران سازمان همکاری‌ اقتصادی (اکو) به ترکمنستان سفر و در هفتادوششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل به صورت مجازی سخنرانی کرده و دو گفت‌وگوی زنده تلویزیونی در روزهای ۱۳ شهریور و ۲۶ مهر داشته است.ایسنا
https://siasatrooz.ir/vdchzvnzw23niqd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی