جمعه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۳
کد مطلب : 125846

اسیر سخن ناسنجیده نشویم

به اندازه کافی دشمنان علیه ایران اسلامی التهاب آفرینی می‌کنند و نیاز به التهاب آفرینی در داخل نیست...
به اندازه کافی دشمنان علیه ایران اسلامی التهاب آفرینی می‌کنند و نیاز به التهاب آفرینی در داخل نیست. صدها رسانه‌ خارجی چه در قالب شبکه‌های ماهواره‌ای، چه رسانه‌های اینترنتی و فضای مجازی در حال فعالیت علیه ایران اسلامی است تا بتواند دشمنان را به اهداف خود برساند با وجود چنین لشکر مجهزی، باید به جنگ آن رفت نه این که در داخل برخی در هر جایگاه و امکانی که دارند همراه و هم صدا با جبهه دشمن بجای خاموش کردن تحرکات و اقدامات فتنه انگیزانه دشمنان، آتش بیار معرکه می‌شوند و تصور می‌کنند در راستای حراست از انقلاب اسلامی ایران گام بر می‌دارند.
مسئولان و دست اندرکاران باید نسبت به سخن گفتن و مواضعی خود حساس باشند تا جایی که سخنی بر زبان نیاورند که حساسیت جامعه را برانگیخته کند چرا که کشور از آشوب‌ها و اغشاشات فتنه انگیز زیان‌های زیادی را به خود دیده است. اصولا کمتر سخن گفتن و خوب حرف زدن و حرف خوب زدن، نکاتی است که مسئولان در هر زمینه‌ای که فعالیت می‌کنند باید در دستور کار آنها باشد.
مسئولان باید از مشاوران آگاه به مسائل بهره ببرنند تا در زمان سخن گفتن دچار بدگویی نشوند هر چند از مسئولان انتظار و توقع می‌رود که خود رعایت چنین مهمی را بکنند اما در هر صورت وجود مشاوران با تجربه و با سابقه در زمینه فعالیت مسئولان از بسیاری ضعف‌ها جلوگیری می‌کند و در آرامش جامعه و افکار عمومی نیز تأثیر گذار است.
امیر مومنان علی (ع) که الگو و امام شیعیان است درباره سخن گفتن فرموده‌اند: «سخن را تا نگفته‌اى اسیر توست اما همین که گفتى تو اسیر او خواهى بود. زبانت را همچون طلا و نقره‌ات حفظ کن. اى بسا گفتن یک کلمه نعمت بزرگى را از انسان سلب کرده یا بلا و مصیبتى را فراهم ساخته است.»
این روزها که جامعه در حال گذار از یک فتنه سنگین بر سر موضوع مرحوم مهسا امینی است، نیاز است که مسئولان کشور در تبعیت از توصیه امیر مومنان خود را اسیر سخن ناسنجیده نکنند که اگر نسنجیده سخن بگویند تنها خود آنها درگیر نخواهند شد بلکه جامعه درگیر می‌کنند.
چندی پیش اما جمعه یکی از شهرهای کشور سخنی گفته بود که واکنش‌هایی را در پی داشت.
برخی از آن حمایت کردند و برخی دیگر انتقاد. وضعیت جامعه از نظر فرهنگی و اجتماعی بر سر مسئله حجاب به سامان نیست و البته درصد زیادی از وجود چنین وضعیتی نتیجه کارکردهای ضعیف فرهنگی و اجتماعی نهادها و سازمان‌هایی است که وظیفه تبیین و روشنگری ردر زمینه عفاف و حجاب را داشتند.
حضور آن امام جمعه در یک مراسم که با‌حضور برخی بانوان بی‌حجاب و شل حجاب همراه بود، با واکشن آن روحانی روبه‌رو شد در حالی که او می‌توانست بدون آن که بگوید «از شما بی‌حجاب‌ها بیزارم» با لحن و زبان بهتر و مهربانانه‌تری سخن بگوید و چه بسا همین لحن او تأثیر منفی بیشتری بر روی همانهایی که روی سخنش بودند بگذارد و حتی آنهایی هم که حجاب را رعایت کرده‌اند به دلیل موضع و سخن آن امام جمعه دلزده شوند و راه را بیراهه بروند.
دیروز رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور در خطبه‌های نماز جمعه تهران، بدون اشاره به شخص خاصی به ائمه جمعه و مسئولان توصیه کرد؛
«ما ائمه نماز جمعه باید مراقب اظهارنظرهای خود باشیم و نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی هم باید مراقبت کنند. جامعه ما ظرفیت ابتلا به حواشی اعصاب خردکن را ندارد و همه باید پای کار حل مسایل کشور باشند.»
چنین رویه‌ای از سوی او نشان از درایت و آگاهی از چگونگی رفتار با جامعه و افکار عمومی دارد، کافی است مسئولان به ویژه روحانیت کشور که این روزها از سوی برخی ناگاهان و دشمنان با هجمه روبرو هستند، منش و روش امامان شیعه(ع) را در پیش بگیرند و جاذبه و دافعه حضرت علی را اندکی سرلوحه کردار و گفتار خود قرار دهند قطعاً نتیجه مطلوب را خواهند گرفت و اگر هم نتیجه مطلوب حاصل نشد، ارزش کار آنها بی ارزش نخواهد بود.

محمد صفری
https://siasatrooz.ir/vdcdok0f9yt0xj6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی