جمعه ۲۹ دی ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۰
کد مطلب : 128416
رزمایش مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۲ برگزار شد

امنیت زیر سایه مدافعان آسمان ولایت

امنیت زیر سایه مدافعان آسمان ولایت
رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۲ با اعلام رمز «یا علی بن ابی طالب(ع)» در منطقه عمومی آبادان تا چابهار، سواحل خلیج فارس و آب‍های سرزمینی و دریایی عمان برگزار شد.
در رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۲ اهداف ارتفاع متوسط مهاجم با شلیک سامانه‌های بومی ۱۵ خرداد نیروی پدافند هوایی ارتش سرنگون شدند.
در جریان مرحله اصلی در رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۲ پهپادهایی که در قالب نیروی متخاصم سازماندهی شده بودند قصد ورود به منطقه عمومی رزمایش را داشتند، طی فرآیند عملیاتی (کشف، شناسایی، رهگیری، درگیری و انهدام) ابتدا توسط طیف گوناگون سامانه‌های راداری شبکه گسترده پدافند هوایی کشور کشف و پس از شناسایی در مرکز  عملیات منطقه‌ای قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص)، به سامانه بومی ۱۵ خرداد نیروی پدافند هوایی ارتش واگذار و تحت کنترل آن مرکز با شلیک موفق موشک صیاد نسبت به انهدام پهپادهای مهاجم اقدام شد.
سامانه‌های بومی ۱۵ خرداد نیروی پدافند هوایی ارتش که به دست متخصصان و دانشمندان جوان کشورمان تولید شده است، در شرایط رزم واقعی علیه اهداف متخاصم اقدام تاکتیکی انجام داد و با موفقیت اهداف واگذاری توسط شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور را سرنگون کرد.
امیر سرتیپ دوم عباس فرج‌پور سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۲ با بیان اینکه در این رزمایش، دفاع از مراکز حساس و حیاتی کشور به صورت یک رزم واقعی و دفاع ۳۶۰ درجه تمرین می‌شود، گفت: نیروهای شرکت‌کننده در این رزمایش، همگی کارکنان جوانی هستند که در صحنه واقعی رزم نیز باید طرح دفاع هوایی از مراکز حساس را اجرا کنند که این موضوع کمک شایانی به ارتقای تجربه عملیاتی آن‌ها خواهد کرد.
وی با اشاره به نقش نیروی هوایی ارتش در این رزمایش، اظهار کرد: انجام اقدام تاکتیکی و دفاعی هواپایه توسط هواپیماهای شکاری رهگیر نهاجا تحت کنترل و هدایت عملیاتی شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور از جمله طرح‌هایی است که در این رزمایش تمرین شده است.
سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۲ آزمایش و ارزیابی نسل جدید تجهیزات بومی ارتش و سپاه که به دست توانمند دانشمندان و متخصصان کشور تولید شده است را بخش دیگری از اهداف این رزمایش برشمرد و عنوان کرد: ما به طور دائم در حال به‌روزرسانی و ارتقاء تجهیزات و توانمندی‌هایمان هستیم، لذا برگزاری رزمایش بهترین فرصت برای ارزیابی دقیق این تجهیزات است تا در نبرد احتمالی بتوانیم قابلیت‌های غافلگیرکننده‌ای را به دشمنان نشان دهیم.
سامانه موشکی ۱۵ خرداد یک سامانه پدافند هوایی میان‌بُرد است که توانایی درگیری مؤثر با طیف متعدد اهداف با قابلیت‌های آفندی بالا مانند هواپیماهای شناسایی، بمب افکن‌ها و جنگنده‌های تاکتیکی تا برد ۲۰۰ کیلومتر را داراست.
سامانه پدافند هوایی ۱۵ خرداد قادر است تعداد ۶ هدف را به طور همزمان کشف و ردگیری کرده و با طیف متنوع موشک‌های بومی همچون صیاد -۲ و ۳ نسبت به انهدام آن‌ها اقدام نماید.

نمایش اجرای عملیاتی سامانه ۹ دی برای اولین بار
اجرای عملیاتی سامانه ۹ دی برای اولین بار در رزمایش مشترک پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 1402 انجام شد.
امیر سرتیپ دوم عباس فرج‌پور سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۲، گفت: سامانه‌های دفاع هوایی کوتاه‌برد و ارتفاع پایین «۹ دی» نیروی هوافضای سپاه در رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت، اهداف واگذار شده توسط شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور را با موفقیت رهگیری و منهدم کرد.
امیر سرتیپ دوم فرج‌پور گفت: استفاده از تجهیزات پدافندی مختلف و متعدد پدافند هوایی در ارتش جمهوری اسلامی و نیروی هوا فضای سپاه تحت هدایت و راهبری قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) در این رزمایش بیانگر قدرت و توانمندی جمهوری اسلامی ایران در عرصه پدافند هوایی است که توانسته طی سال‌های گذشته در مقاطع مختلف قدرت‌های استکباری را مغلوب قاطعیت و توانمندی خود سازد.
سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۲، اظهار کرد: توجه به موضوع دفاع در برابر تهاجم الکترونیک و سایبری و توانمندی‌های سامانه‌های بومی در این حوزه از جمله دستاوردهای این رزمایش است چرا که سامانه‌های پدافند هوایی ارتش و سپاه در این رزمایش در محیط جنگ الکترونیک به مقابله با اهداف متخاصم پرداختند.
وی، برقراری ارتباطات امن در لایه‌های مختلف را از جمله ضرورت‌های شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور برشمرد و گفت: یکپارچگی امنیت در عرصه سایبرالکترونیک و پایداری ارتباطات در تمامی سطوح و لایه‌های ارتباطی از جمله مسائلی است که در رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۲ مورد توجه و تأکید جدی
قرار گرفته است. همچنین سامانه پدافندی برد کوتاه ۹ دی که در روز ۳۱ شهریور امسال در جریان رژه نیروهای مسلح در جوار حرم مطهر امام خمینی (ره) برای اولین بار به نمایش در آمد در این رزمایش نیز برای نخستین بار است که در رزمایش به کار گرفته می‌شود.

رهگیری پرنده‌های دشمن توسط پهپاد کرار
پهپادهای کرار رهگیر مسلح به موشک مجید نیروی پدافند هوایی ارتش در مرحله عملیاتی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۲ در نبرد هوایی، پرنده‌های مهاجم نیروی حمله‌ور را با موفقیت شناسایی، رهگیری و موجب تغییر رفتار و دور شدن آنها از منطقه شدند.
در ادامه مراحل عملیاتی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۲، پهپادهای ارتقا یافته کرار که قابلیت تسلیح به موشک‌های هوا به هوا را دارند و برای درگیری علیه هرگونه اهداف پرنده متخاصم طراحی شده‌اند، پرنده‌های ساماندهی شده در قالب نیروی مهاجم را شناسایی و با ارسال همزمان اطلاعات و تصاویر زنده مشخصات هواگرد هدف، ضمن رهگیری موجب دور شدن آن‌ها از منطقه رزمایش شدند.
امیر سرتیپ دوم عباس فرج‌پور سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش با اعلام این خبر گفت: در این شیوه دفاع هوایی در کنار دو روش پدافند هوایی در جهان که شامل پدافند زمین پایه و هواپایه باسرنشین است مفهوم جدیدی از پدافند با سبک پدافند هوایی هواپایه بدون سرنشین توسط جوانان این مرز و بوم به جهانیان معرفی شد که اولین بار چند ماه پیش در رزمایش مشترک پهپادی ارتش با موفقیت اجرا شده بود در این رزمایش نیز توانست اهداف خود را مورد اصابت قرار داد.
وی ادامه داد: افزایش عمق دفاعی، ارتقا ظرفیت پدافند تاکتیکی، انعطاف تغییر فضای درگیری پدافند از سکوی زمینی به سکوی هوایی، صرفه‌جویی در اقتصاد جنگ، افزایش قابلیت تحرک و جابجایی مؤلفه‌های توان رزم پدافندی و کاهش خطرات مربوط به استفاده از نیروی انسانی از ویژگی‌های برجسته طرح رسول است که حاصل کاری مشترک میان دانشمندان و متخصصان نیروی پدافند هوایی ارتش در تعامل هم‌افزا با صنایع دفاعی کشور است.
سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش رهگیری و درگیری علیه پرنده هوایی با بهره‌گیری از پهپاد را یک عملیات بسیار پیچیده دانست و گفت: یکی از ویژگی‌های مثبت این دستاورد این است که بازه اهدافی که می‌توانیم با آنها درگیر شویم، محدود نیست؛ بالگرد، پهپادها، هواپیماها و جنگنده‌های باسرنشین و... در این بازه قرار می‌گیرند.
امیر سرتیپ دوم عباس فرج‌پور گفت: پروژه رسول در کنار سامانه «باور ۳۷۳» دست بلند پدافند هوایی ارتش است که برد بیش از سیصد کیلومتر را دارد. این یکی دیگر از نقاط قوت این دستاورد است که دفاع در عمق را برای پدافند هوایی حاصل می‌کند.
https://siasatrooz.ir/vdcjvoevmuqe8xz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی