جمعه ۳ آذر ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۰
کد مطلب : 127720
وقتی تروئیکای اروپایی برای پنهان‌سازی شکست در اوکراین و غزه به ایران هراسی چنگ می‌زند

از دروغ‌پردازی در آژانس تا تکرار توهمات در پارلمان اروپا

از دروغ‌پردازی در آژانس تا تکرار توهمات در پارلمان اروپا
در حالی که ایران بیشترین همکاری را با  آژانس داشته است، در چارچوب سروپش نهادن بر شکست در جنگ اوکراین و غزه غرب بار دیگر دست به دامان ایران هراسی شده است چنانکه، سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان موسوم به تروئیکای اروپایی، طی بیانیه‌ای مشترک در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، پس از تکرار ادعاها و اتهام‌زنی‌ها علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان مدعی شدند که به راه‌حل دیپلماتیک برای رفع تردیدها درباره ماهیت فعالیت‌های اتمی ایران متعهد هستند.
تروئیکا مدعی شدند: پیشرفت‌های هسته‌ای ایران به امنیت بین‌المللی آسیب می‌زند و معماری جهانی منع اشاعه را تضعیف می‌کند. ما در کنار شرکای بین المللی خود برای رسیدن به بهترین راه ‌حل رفع تردیدهای فزاینده در مورد ماهیت برنامه هسته ای ایران به رایزنی ها ادامه خواهیم داد. ما به یک راه حل دیپلماتیک متعهد و برای استفاده از تمام اهرم های دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای آماده هستیم. ایران گام‌های سریع و معناداری در راستای احیای سطح همکاری مورد توافق با آژانس برای راستی‌آزمایی و نظارت مؤثر بردارد.
ایران در پاسخ به گزارش مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در یادداشتی تاکید کرد که تورقوزآباد یک مکان صنعتی است و جابجایی کانتینرها در چنین مکان تنها مدرک آژانس است که نمی‌توان آن را مبنای محکمی برای هرگونه ادعا درنظر گرفت.در پاسخ ایران همچنین از لحن و نگارش گزارش رافائل گروسی انتقاد و به او توصیه شده در گزارش‌های بعدی این لحن را اصلاح کند.ایران تاکید کرده که حق حاکمیت خود را برای اعتراض به لغو انتصاب بازرسان آژانس، نه تنها در زمان پیشنهاد انتصاب بلکه در هر زمان دیگری پس از انتصاب آنها محفوظ می‌دارد.
در پاسخ ایران از لحن کلام و گزارش گروسی هم انتقاد شده و  آمده است: مدیرکل همچنان لغو انتصاب ناگهانی چند بازرس باتجربه آژانس توسط ایران را به شدت محکوم می‌نماید...". از مدیرکل انتظار می‌رود گزارش واقعی و نه احساسی منتشر کند. بنابراین عبارت "به شدت محکوم می‌نماید"حرفه‌ای نیست و لازم است در گزارش‌های بعدی وی از آن پرهیز شود.جمهوری اسلامی ایران تاکنون همکاری کامل خود را در چارچوب موافقتنامه پادمان جامع (CSA) با آژانس ارائه کرده است. مجدداً باید تأکید شود که تمامی مواد و فعالیت‌های هسته‌ای ایران به طور کامل به آژانس اعلام و توسط آن راستی‌آزمایی شده است.جمهوری اسلامی ایران قویاً انتظار دارد که آژانس گزارش‌های خود را در مورد فعالیت‌های راستی‌آزمایی در ایران بر اساس اصول بی‌طرفی، حرفه‌ای و به طور عینی انجام دهد.
 مجدداً باید تأکید شود که تمام مواد و فعالیت‌های هسته‌ای ایران به طور کامل به آژانس اعلام شده و از یک نظام راستی‌آزمایی بسیار قوی نیز عبور کرده است.اگرچه جمهوری اسلامی ایران هیچ تعهدی برای پاسخگویی به سؤالات آژانس بر اساس اسناد ساختگی و غیرمعتبر ندارد، با این حال، ایران به صورت داوطلبانه در راستای همکاری، تمام اطلاعات لازم، اسناد پشتیبان و دسترسی‌های درخواستی آژانس را فراهم کرده است.آژانس نباید ارائه تضمین در مورد‌ صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران را به افزایش دانش خود درباره فعالیت‌های غیرهسته‌ای ایران پیوند دهد.جمهوری اسلامی ایران بار دیگر بر اهمیت و ارزش همکاری گسترده با آژانس تأکید می‌کند. این همکاری سازنده نباید به دلیل منافع سیاسی کوته‌بینانه تضعیف شود. بر این اساس، آژانس مسؤولیت دارد که عقلانیت لازم را در پرداختن به چنین موضوعاتی به شکل مجدانه نشان دهد تا از مخدوش شدن تصویر بزرگتر در مورد همکاری بین ایران و آژانس جلوگیری شود. اصولاً اطلاعات نامعتبر، جعلی و ساختگی نباید مبنای راستی‌آزمایی قرار گیرد.
در ادامه تحرکات ضد ایرانی غربی‌ها قانون‌گذاران اروپایی با تصویب قطعنامه‌ای ، درخواست افزودن نام سپاه پاسداران به فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا و تحریم رئیس جمهوری ایران را تکرار کردند.
 این قطعنامه با ۵۱۶ رای موافق، ۴ رای مخالف و ۲۷ رای ممتنع به تصویب رسید.در اين قطعنامه آنچه «سیاست گروگان‌گیری از سوی ایران» نامیده شده محکوم و از اتحادیه اروپا خواسته شده که یک راهبرد مشترک را برای مقابله با این سیاست ادعایی از طریق تشکیل یک گروه ضربت اتخاذ کند.در قطعنامه یادشده قانون‌گذاران اروپایی، آزادی محکومان امنیتی را خواستار شدند. این قطعنامه بر لزوم آزادی بی‌قید و شرط کامران قادری و مسعود مصاحب نیز تاکید کرده است که خرداد گذشته به دلایل انسان‌دوستانه آزاد شدند.قانون‌گذاران اروپایی همچنین درخواست افزودن نام سپاه پاسداران به فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا و همچنین تحریم رئیس جمهوری ایران را تکرار کرده اند.سخنگوی وزارت امور خارجه، مفاد مندرج در قطعنامه اخیر پارلمان اروپا در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران را برآمده از رویکرد مخرب برخی جریان‌های اروپایی نسبت به ایران خواند و آن را محکوم کرد.
این قطعنامه واکنش ایران را به همراه داشت و در همین خصوص ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه، مفاد مندرج در قطعنامه اخیر پارلمان اروپا در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران را برآمده از رویکرد مخرب برخی جریان‌های اروپایی نسبت به جمهوری اسلامی ایران خواند و آن را محکوم کرد.سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: قطعنامه مداخله‌جویانه پارلمان اروپا نشان دهنده سردرگمی بعضی طرف های اروپایی در برابر واقعیت اقتدار توأم با استکبارستیزی جمهوری اسلامی ایران است.کنعانی افزود: هم‌نشینی و هم‌صدا شدن با گروهک‌های تروریستی، بخشی از فهرست بلند اقدامات بدخواهانه علیه ملت ایران در طول بیش از ۴ دهه گذشته بوده و اقدامات نمایشی و شعارهای دروغین بشردوستانه آنان، هرگز پاک‌کننده سابقه سیاه حمایت این طرفها از جنایتکاران و قاتلان ملت ایران نخواهد بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: در حالیکه افکار عمومی دنیا از جمله در کشورهای اروپایی از استمرار بی‌رحمانه ترین جنایات ضدبشری رژیم آپارتاید و کودک‌کش اسرائیل در غزه، غمگین، وحشت‌زده و خشمگین است و درخواست خود از مقامات کشورهایشان برای توقف نسل‌کُشی و جنایات جنگی علیه مردم بی‌دفاع و مظلوم غزه را با صدای بلند در خیابان‌های شهرهای مختلف این قاره فریاد می‌زنند، متأسفانه پارلمان اروپا که مدعی نماد دموکراسی و ارزش‌های به اصطلاح حقوق بشری و انسانی است، چشم خود را بر بی‌سابقه ترین و وحشیانه‌ترین مجازات دسته‌جمعی و کشتار فجیع دهها هزار شهروند بیگناه فلسطینی که ۷۰ درصد آنان زنان و کودکان هستند، بسته است و البته این رویکرد دوگانه از چشم و قضاوت آزاداندیشان و وجدان‌های بیدار جهان پنهان نیست.کنعانی به بانیان و تنظیم کنندگان اینگونه قطعنامه‌های بی‌ارزش ضدایرانی توصیه کرد با اصلاح رفتارها و سیاست‌های غلط و شکست خورده قبلی در قبال دولت و ملت ایران، سیاست تعامل و همکاری سازنده مبتنی بر احترام و منافع متقابل را در پیش گیرند.
لازم به ذکر است غربی‌ها  دی‌ و اسفند پارسال نیز اغتشاشات و مسمومیت دختران دانش‌آموز ایرانی را بهانه کرده و قطعنامه‌هایی را با هدف اعمال فشار بر ایران و افزودن نام سپاه به فهرست سازمان‌های تروریستی تصویب کردند.گفتنی است که تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب می‌شود و اتخاذ تصمیم‌ نهایی با شورای اروپاست. شورای اروپا هم در خصوص مواردی نظیر این مورد بر مبنای اجماع و نه اکثریت، تصمیم‌گیری می‌کند. در واقع قطعنامه‌های پارلمان اروپا سندی غیر الزام‌آور است و نمی‌تواند شورای اروپا را ملزم به اجرای آن کند.
جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تحرکات ضد ایرانی اروپا به ویژه علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد نظامی رسمی کشورمان هشدار داده بود. مقامات کشورمان با بیان اینکه سپاه پاسداران یک نهاد نظامی رسمی کشور بشمار می‌رود، هشدار داده‌اند که تحریم آن اقدامی غیرقانونی است.حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان پیشتر در گفت‌وگو با جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از رویکرد نسنجیده و نادرست قانون‌گذاران اروپایی بشدت انتقاد و تصریح کرده بود: ما بارها گفته ایم که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تامین امنیت ملی ایران و امنیت منطقه، به خصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد.وی با بیان اینکه اقدام پارلمان اروپا در اتهام تروریستی خواندن این نهاد امنیت آفرین، به نوعی شلیک به پای خود اروپاست، درباره واکنش قانونی و قوی مجلس شورای اسلامی ایران، به پارلمان اروپایی هشدار داد و گفت که آنها باید به تبعات منفی این رفتار احساسی خود بر اروپا بیندیشند و بر مسیر دیپلماسی، تعامل سازنده و عقلانیت تمرکز کنند.رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطر نشان کرد: ضرورت دارد در دنیای دیپلماسی به امنیت متقابل احترام گذاشت و به جای پیروی از زبان تهدید و اقدامات غیر دوستانه، افزایش اعتماد متقابل در دستور کار قرار گیرد. در هر صورت پاسخ و واکنش، متقابل خواهد بود.
لازم به ذکر است میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین امروز پنجشنبه در نشست شورای حکام آژانس اتمی از عدم تمایل غرب برای احیای برجام انتقاد کرد. اولیانوف گفت: «عدم تمایل برای احیای برجام از سوی طرف‌های غربی در تصمیم تروئیکای اروپا و اتحادیه اروپا در مورخ 18 اکتبر برای حفظ یکجانبه تحریم‌هایی که قرار بود طبق مفاد قطعنامه 2231 در روز انتقالی اجرام برجام رفع شوند مشخص است.»
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شد که تصمیم ایران در ماه سپتامبر برای ممانعت از نظارت بر برنامه هسته‌ای این کشور از سوی چند بازرس با تجربه سازمان ملل، "یک ضربه بسیار جدی" به توانایی آژانس برای انجام وظایفش "به بهترین نحو ممکن" است.مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه ادعا کرد در حالی که آژانس به کار نظارتی خود ادامه می‌دهد، ایران بازرسانی را هدف قرار داده که «تجربه زیادی به ویژه در غنی‌سازی و سایر ظرفیت‌ها دارند».وی در اولین روز از نشست عادی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین به خبرنگاران گفت: آماده‌سازی بازرسانی که تجربه، مهارت و توانایی لازم برای انجام کار خود را دارند، زمان زیادی می‌برد.

 
https://siasatrooz.ir/vdcgxu9qzak9xu4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی