شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۴
کد مطلب : 90898
با پديده فروشندگي در مترو چه‌بايد كرد؟

روزي زيرزميني كه بر زمين نمي‌افتد

روزي زيرزميني كه بر زمين نمي‌افتد

كار سختي است؛ بي شك آن را بايد جزو مشاغل سخت دانست. شغل اگرچه كاذب فروشندگي در مترو را مي گويم كه بر اساس قاعده و عرف نبايد وجود داشته باشد اما وجود دارد.
گذري به آمار نچندان رسمي مي گويد بالغ بر پنجاه درصد فروشندگان بانو در مترو تنها همين شغل را دارند و سرپرست خانوار شناخته مي شوند.
افرادي كه ناچارند براي گذران زندگي در ميان متروهاي انبوه از آدم تهران قدم زده و به معرفي كالاي خود بپردازند؛كالايي كه در ميان مردم خسته و شاكي از وضعيت نامناسب حمل و نقل زيرزميني جابه جا شده تا مشتري براي آن پيدا شود.
برخي از مردم وجود اين فروشندگان را هرچند كه بودنشان موجب تنگي بيشتر فضاي محدود قطارهاي شهري مي شود دوست دارند اما من به عنوان يك مسافر وقتي به اين فروشندگان نگاه مي‌كنم در وهله اول حسي از ترحم در وجودم بيدار مي شود كه اگر اين شهروندان به فروشندگي روي نياورند چطور و چگونه مي توانند خرج زندگي روزمره خود را تامين كنند؟ و در وهله دوم به اين مي انديشم كه وجود شغل كاذب فروشندگي در مترو كه طي سالهاي اخير مردان بسياري نيز به آن روي آورده اند چه آسيب هايي را بدنبال دارد و آيا نبايد بدنبال طرح و يا شيوه اي براي بهبود اين شرايط بود؟

هشدار درباره اقدامات غیرقانونی زیرسایه پدیده دستفروشی در مترو
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر ضرورت ساماندهی و استفاده از ظرفیت دستفروشان مترو، گفت: مقابله، بیرون راندن و مصادره اجناس دستفروشان راهکار مناسبی برای حل این معضل نیست.
علیرضا محجوب با توجه به ضرورت ساماندهی دستفروشان در مترو،گفت: اگر دستفروشی در مترو ساماندهی نشود ممکن است موجب پیدایش گروهای سوءاستفاده‌گر و انجام اعمال مفسدانه از سوی برخی افراد سودجو شده ضمن اینکه ممکن است به مکان امنی برای فروشندگان مواد مخدرتبدیل شود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: بهترین راه حل برای کمک به کسانی که نیازمند حمایت بوده و همچنین جلوگیری از فروش کالاهای قاچاق، اجناس غیراستاندارد و مواد غذایی فاسد ساماندهی پدیده دستفروشی در مترو است.
محجوب با اشاره به وظایف شهرداری و متولیان مترو در جهت شناسایی و ساماندهی افراد دستفروش، تاکید کرد: متولی شرکت مترو شهرداری است و این سازمان با موضوع دستفروشی و هزینه‌های اجتماعی و اقتصادی ناشی از آن روبرو بوده لذا از نظر تجربی بهتر می‌تواند به حل مشکلات و ساماندهی دستفروشان مترو کمک کند.
عضو کمیسیون اجتماعی در مجلس نهم، درباره چگونگی ساماندهی دستفروشان، تصریح کرد: باید از تعداد افراد دستفروش کاسته شده و برحسب ضرورت برای فروش کالاهای این افراد ساعات ومکان‌های مشخصی اختصاص داده شود، در این زمینه باید ضمن انعقاد قرارداد با این افراد در صورت تخلف با آنها برخورد شود.
وی تاکید کرد: مهمترین موضوعی که ما امروز در مترو با آن روبرو هستیم پدیده دستفروشی است که به دلیل درآمد پایین و عدم تکافوی هزینه‌های زندگی، نبود اشتغال مناسب و عدم برخورداری از تسهیلات بازنشستگی و نبودن افراد تحت حمایت نهاد خاصی ازاین فضاها استفاده کرده و یک اشتغال غیر رسمی ایجاد کرده اند. این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه از هر پدیده‌ای می توان روزهای اول جلوگیری کرد، در گفت وگو با خانه ملت افزود : هم اکنون این موضوع نهادینه شده و نمی‌توان به سادگی از آن گذر کرد؛ از طرف دیگر بسیاری از مسافران مترو خریدار اجناس دستفروشان هستند لذا نباید این مشتریان دستفروشان را نادیده گرفت.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به طرح اجاره مکان‌هایی برای این افراد، گفت: این طرح در گذشته ازطریق شرکت مترو انجام شده و غرفه‌های زیادی برپاشدند اما مورد استقبال این افراد قرارنگرفت زیرا دستفروشی هزینه‌های ثابت اعم از اجاره و مالیات ندارد. 

طرح جامع ساماندهی دستفروشان متروی تهران در راه است
اين در حالي است كه مدیرعامل شرکت بهره‌برداری متروی تهران از اجرای طرح جامع برای ساماندهی دستفروشان متروی تهران خبر داد.
محسن نایبی درخصوص ساماندهی دستفروشان متروی تهران اظهار کرد: در طرح جدید شرکت بهره‌برداری متروی تهران همه مسائلی که باید نسبت به دستفروشان لحاظ شود در نظر گرفته شده است و این این طرح در جهت ساماندهی افراد دستفروش و توجه به حقوق مسافران متروی تهران است.
نائبی درباره اینکه آیا می توان با کاورهای مشخص فروشنده مورد اطمینان را و حتی افراد تحت پوشش خیریه ها و مراکز حمایتی را از افرادی که به صورت باندی فعالیت می کنند مجزا کرد، عنوان کرد: در طرح ساماندهی همه این مسائل لحاظ شده است و تلاش کرده ایم همه ابعاد موضوع دستفروشی را مورد توجه قرار دهیم.
مدیرعامل متروی تهران درباره زمان احتمالی اجرای این طرح افزود: این طرح در مراحل نهایی است که بعد از تصویب آن در شورای شهر تهران به اجرا در می‌آید.

حرف آخر
آمار در حالي نشان از افزایش سال به سال تعداد زنان و مردان دست‌فروش مترو دارد كه اين به خودي خود بيانگر وضعيت ناامن اقتصادي در ايران است،افزايشي كه نمايانگر نياز مردم به داشتن شغل و نبود شغلي مناسب و رضايت بخش براي آنان است.
بي شك اگر فارغ از حرف و در پرتو عمل شرايطي را ايجاد كنيم كه آمار بيكاري در كشور كاهش يافته با پديده فروشندگي در مترو نيز مي توان با ديدگاه بهتر و تازه تري نيز نگريست.

https://siasatrooz.ir/vdcdjj0n.yt0zn6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی